1000 meter flatløp, Øvrevoll
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • AnnetBildet har korn, og det er tilsiktet. Desverre blir de ikke helt distinkte i denne versjonen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27998} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Hege Helen R.
Joda, dette funker i massevis, fin bevegelse og fine detaljer på rytter og hest. Fargevalørene på bakgrunnen er harmoniske.
Likte dette, gir en stemmning av en formiddag på engelsk travbane. Kornene skyldes det høy iso?
Hilsen Hege
Nils B.
Dette fungerer i massevis. Fart og spenning, gode toner. Bildet minner meg om malerier som kunstneren Reidar Berge er kjent for. Travhester i fart. Bildet ditt er flott og innholdsrikt.
mvh Nils
Avsluttet .
Teknikken er upåklagelig, men jeg synes ikke bildet balanserer så godt. Det blir for tungt på venstre side. Enten får du kutte på høyre side eller kutte rett bak den første gruppen med ekvipasjer. Det er min subjektive oppfatning, og jeg får se bildet noen ganger til før jeg er sikker på hva jeg synes.
Avsluttet .
Vet ikke helt om jeg likte at det var så mye korn, men det er vel en smakssak. :-) Jeg er ikke enig i at det skal kuttes foran eller bak. Det er jo hestene bak som gir mye av fartsfølelsen og hvis hestene skal stange i høyre billedkant tror jeg det blir trangt. Likte den rosa jockey'en.

-= Geir =-
Jan B.
Stiiilig !!
Jan B
I L.
Fast vad har hänt med den ledande hästens huvud (och bringa)?
mvh ilj
Avsluttet .
Blir for mye korn til at jeg liker det, det blir litt for utpreget.
Fin fartsfølelse i bildet.
Savner også en tynn hvit ramme for å markere bildet. Luften på høyre side plager meg ikke.
Ivar
Hans- Georg S.
Fin bevegelse som er nevnt. Korningen synes jeg passer inn som en forsterking på at vi er i et røfft miljø. Ellers synes jeg bildet kunne vært beskåret noe mer (2-3cm) på høyre side. Forøverig bra utført.
Arild S.
Lederhest og rytter er i fokus, de andre + bakgrunn er i fart. Hmmm.
Bildet fenger.
Kenneth P.
Masse fart, masse korn og flotte farger. Dette er meget bra.
Thomas A.
masse fart, flotte farger, fin balanse når det gjelder skarphet og bluring, men kornfasen blir litt for grov for meg, men du sier jo selv også at det ikke er helt distinkt i denne utgaven.
Ketil K.
Her er det meste sagt. Personlig likte jeg bildet, og at det er kornete gir bildet en litt malerisk effekt, selv om det blir vel grovt. Utsnittet er jeg litt usikker på. På den ene side bør det være rom foran objekter i bevegelse, på den annen skal det være balanse i bildet. Det blir vel noe kryssende hensyn, som jeg synes er løst temmelig bra, ikke minst fordi det åpne rommet tilfører bildet en fargedimensjon. Men - rommet kunne sikkert vært kortet ned litt.
Teknisk pirk: Det er noe lyst under hestene, og et merke litt til høyre rett over nest siste rytter.

Totalkonklusjon: En type bilde/løsning som det ønskes mer av! Og som det dessverre vises lite for lite av på foto.no.

Carsten A.
Takk for kommentarer, beskjæringen her har jeg fundert mye over, hadde vel tenkt å ta bort den siste uskarpe ''ekvipasjen'' (med gul hjelm) samt noe på høyre side. Beskjæring bare foran (altså på høyre side) syns jeg blir for trangt, og med beskjæring bare bak (altså på venstre side) syns jeg det blir for langt fram. Dermed var det greit å ta en runde for å høre hvilke syn på dette som kom fram.

Bildet er forøvrig ikke nytt. Jeg tok det fram i forbindelse med en plan om å lage flere bilder fra galoppbanen på Øvrevoll.

Ellers er kornene her mer lodne enn jeg liker, dette til forskjell fra virkningen på en langt større fil, hvor kornet er like tydelig, men samtidig skarpt og distinkt.
MVH CA
Lars-Anders M.
Toppklass. Jeg er stum av beundran. Meget fin følsomhet her. Fart og kunst på samme gang.
Carsten A.
PS - jeg skjønner ikke merknaden din Ketil, om at det ''er noe lyst under hestene''. Bildet er tatt sent på kvelden, med meget lav sol, såvidt den ikke skinner rett inn i kameraet. Men med panoreringen blir lyset på en måte litt diffust (finner ikke bedre ord), likefullt skinner altså solen, etter det jeg husker på denne bestemte posisjonen, nærmest vannrett. Kan hende var det også noen svært lette skyer foran selve solskiven.
MVH CA
Jostein M.
Fart og bra komp, godt og se at jeg har en laaaaaaaaaaaang vei å gå :-)
Mvh Jostein
Arild K.
Fin bruk av lukkertid i bevegelig motiv.
Fin bevegelse og fine farger.
Synes forøvrig motivet kler det kornete inntrykket.

Mvh AK
Tom A. T.
Dette likte jeg godt, og syntes at kornene kler motivet og utførelsen, og er med på å understreke miljøet og farten. Er vel litt enig i at nødvendigheten av rom i fartsretningen jobber litt mot balansen i bildet, og at det her må bli et lite kompromiss som jeg syntes er bra løst.
mvh Tom T
Eskil O.
Jeg har aldri hatt problem med å ta uskarpe bilder. God fart, litt for uskarpt etter min smak.

Eskil.
Rita J.
Fin følelse av fart, likte også kornigheten og fargene.

mvh

Rita
Roy S.
Teknisk bra men enig med O-EH ang. ballansen i bildet.
lars morgan k.
Dette var bedre, motivet her er fart og det har du i massevis, dette var det jeg mente da jeg kritiserte det andre bildet du tok herfra (den stylteløpende hesten som så bremsende ut), hester er bygget for fart og fanges best i fart, godt arbeidet. Hører hovene dundrer bortover....

vennlig hilsen
Lars Morgan
Avsluttet .
Absolut den trevligaste ''hestebild'' jag sett..tycker inte att någon beskärning är nödvändig och absolut inte i vänster kant..mycket passande med skärpan som avtar mot vänster och försvinner ut i kanten...korn och panoreringslinjer ger underbar fartkänsla..
mvh/gunte..
John G.
Virkelig bra!
Klart at rommet foran hestene må være der! Det er dit hestene er på vei. Klart at det er lett, eller fort gjort, å argumentere for at det blir litt tungt på venstre side, eller tilsvarende lett på høyre, men i akurrat denne type motiv, med mye enegi og bevegelse MOT nettopp dette rommet, så synes jeg det er fortreffelig slik det er!
Kan formelig se lederhestens ''desperate'' ansiktsuttrykk(en hest har kanskje ikke ''ansikt''?) etter å komme først frem, og som LMK også så treffende beskriver det; ''Hører hovene dundrer...''!
John
Aleksander J.
Alt er sagt. Vil bare si at jeg liker bildet.
Stein Rune B.
Fart, nydelig farger, fin komp, hva mer er og ønske?
Kort sakt 6 terningskast.
Takk for veiledning til en ukyndig Adobe element bruker, når det gjelder USM,har foresten lagt inn ny versjon,håper den er mer normal.
Har vært så imponert av dine skarpe bilder att det ble 80% for mye usm.
Hilsen SRB.
Thera E.
tøfft!
Steinulf L.
Lekkert. Korningen hører med og det må være luft foran hestene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu