- Lengt -
2.oktober var ein herleg haustdag kor frostrøyken låg lett over Jæren om morgonen. Men utpå dagen var det sommarvarmen som var innom.
Det vart ei herleg stund ved Solastranda om kvelden, kor sjøen var så stille med dovne krusningar mot land. Kun ein liten bris frå nord minna om at det nå var haust.
Inspirert av Arne Helleberg sine vakre bilde vart sonen min prøvekanin der han kom rett frå Sola flyplass. Dette var kl. 18 og sola var ennå litt sterk. Og nokon reflektor hadde eg ikkje med heller. Så dette blei heller ein liten stemningsrapport frå ei herleg stund frå Solastranda.
Bildet inngår i albumet -Solastranda i allslags ver- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-03 22:16:34
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-10-03 22:17:30
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-10-04 23:12:52
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-10-10 23:00:38
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger406
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280213} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Wenche J.

Hei Tone
Et fredfullt og stemningsfulllt landskapsbilde der tittelen passer meget bra. Lyset er nydelig og fremhever modellen meget godt. Flott komponert, farger, dyde ... et meget godt bilde:):):)
Mvh Wenche
Simen B.

Hei Tone.
Flott stemningsrapport og et vakkert bilde hvor du har lyset med deg synes jeg. Gode farger, bra dybde og en fin komposisjon.

mvh Simen
Ingunn S.

Hei Tone.
Et nydelig bilde med en god tittel til. Lyset er veldig fint der solen kaster sine gyldne stråler over gutten din, og himmelen har et spennende skydekke.
Du formidler en fin stemning i et godt komponert bilde.

Hilsen Ingunn:)
Anne Ø.

Herlig bilde Tone, fine dager har det vært nå som du så fint formidler.
Nesten et høytidsbilde dette med den oppreiste gutten flott plassert
i lyset!!!

Anne:)
Anne-Lise S.

God plassering av personen som også har inntatt en positur der ansiktet peker mot himmelen, noe som forsterker inntrykket av tanker, drømmer, og en lengsel mot noe større... Lyset i ansiktet bidrar også til dette! Gode farger og fint lys. Dybden er upåklagelig også, og jeg liker ditt valg inndeling av flaten her!

Anne-Lise
Tove H.

Bra komponert og vakkert bilde. Liker det spesielle skydekket og guttens blikk oppover hvor håp og lengsler kan fly... Flott formidlet lengt og en fin stemningsrapport fra vakre Solastranda!
Mvh Tove!
Odd Tore S.

Pent både bilde og vær.
Jeg ser bakgrunnen for tittelen her, men dette måtte vel være en av de dagene som det var minst behov for lengt i høst?
Bra utnyttelse av strandlinjen og den nærmeste bølgen som går mer diagonalt enn de andre i bakgrunnen.
Personen er nesten midtstilt, men ikke helt, og speilingen ser litt kuttet ut. Det kunne vært interessant å se samme motiv med litt mer vidvinkel i bunn og topp og i venstre side. Nå ser jeg jo at det ikke var teknisk mulig fra ditt ståsted denne gangen, men kommentator kan jo ikke ta slike smålige hensyn når det gjelder andres bilder!
Odd Tore
Sturla M.

Hei!
Enkelt, ryddig og pent, synes lyset som faller på modellen er fint og plasseringen av både modell og rammer fungerer veldig bra.
Ronny A.

Hei Tone.
Mange nevner det fredfulle over dette bilde, jeg er helt enig:-) Ville kanskje ha kutta litt fra høyre.
mvh Ronny
Eva Marie P.

Å eg kjenner det suget i magen som en får når en står overfor havet og lengter. Et godt bilde, med god komposisjon med motiv og tittel. Syns ikke deg gjør noe om modellen er midtstilt, for det gir en helhet i bildet, at så mye av havet og land er med... MEn det er vel øyet som ser. I like it just the way it is:O)
-epl
Laurberg G.

Hej Tone. Med den rette beskæring et fornemt billede. Her skal efter min menig skæres meget hårdere end i ovenstående. Ved en kraftig skæring i højre, en lkraftig skæring i toppen og en moderat skæring i bunden fås en komposition hvor jetstribet og bølgen viser ind mod personen og giver landskab og person sammenhæng. Med personen i nuværen placering af billedplanet bliver billedet lidt ordinært. Med den rigtige beskæring stiger billedspændingen ganske voldsomt. ( subjektivt selvsagt. ) Sender forslag. mvh. lau
Inger Anne Maritsdotter V.

likte nok best #3 og det er et spesielt bilde med en viss symbolikk også.
Nydeleg himmel og ei flott stemning.

Mvh Inger Anne
Tone A.

Takk for alle kommentarar, gilde tilbakemedlingar og gode forslag til forbetring av komposisjonen.
Spesielt takk til Laurberg for versjonen som han laga til meg.

Odd Tore:Den siste setningen din synes eg var knakande god:''Nå ser jeg jo at det ikke var teknisk mulig fra ditt ståsted denne gangen, men kommentator kan jo ikke ta slike smålige hensyn når det gjelder andres bilder!''
Er det jo ikkje typisk at når ein kommenterer andre bilde og kjem med forslag, så veit ein jo ikkje noko om korleis fotosituasjonen er.

Her står eg i venstresida heilt i sjøkanten med blaute sko, pga at sonen min står lengre ut enn meg.
Sola er så sterk i venstrekanten, at eg ikkje kunne ha meir med der. Litt for mykje midtstilling ja, så eg liker v3 best. V4 blei litt liten.
Det var meir stemninga eg ville få fram her, med sonen min som nyt kveldssola ein vakker septemberkveld kor haustdraget i lufta kjendes godt. Difor står han med hendene i lommane pga at han frys litt.
Høg himmel kor det lette skydraget og flystripa ga ein fin effekt mot den stille sjøen.
Nå er eg svært sein med min kommentar pga mykje å gjera i heimen siste dagane. Men nå er det haustferie.
:) Tone



Stig Børre E.

V4 ble bra.
Veldig delikate toner og fin komposisjon. Fint med den diagonale skystripen.

StigB
Zett Alexzander E.

Versjon 4 satt som et skudd, kjempebra, godt jobba her.

Hilsen Zett
Fred S.

Rolig, harmonisk, vakker himmel, den reflekterende holdningen til gutten kler resten av motivet. Men tror jeg ville ha hatt fyren lenger til høyre: Dette med midtstilling eller ikke er jo ikke bestandig så nøye, men her synes jeg han burde ha vært litt mer mot høyre kant.

vh fred
Geir F.

Skulle begynne å kommentere bildet ditt men så la jeg merke til utgave nr. 4. Og da ble mine kommentarer plutselig overflødige. Versjon 4 er en perle etter mitt skjønn der han står og ser på flystripa. Og drømmer seg lang avgårde.
Dette var meget bra.
Og en anbefaling fra meg.
-fløde-
Hilda Hol E.

God morgen, Tone.

Veldig interessant å lese alle innspill fra så mange forskjellige, med forslag på forbedring.
Litt etter litt arbeides det fram mot en god løsning. Da syns jeg dette forumet virkelig fungerer som det skal.
Etter mye fundering, har jeg valgt det siste alternativet som det beste.
Da trer speilinga klart fram. Den høye himmelen kommer til sin rett. Det blir drøm og fin flukt over bildet.

Vennlig hilsen Hilda.
Tone A.

Takk for de siste for kommentarar og gode råd.

Geir: Tusen takk for anbefalinga di. Det set eg pris på.

Hilda: Alle forslaga om forbetringar har hjulpe meg langt på veg. Og Laurberg sin versjon gjorde at eg berre måtte gå igang med ein ny versjon.
Lyset var litt sterkt i venstresida så gutten blei litt mørk, der han ser utover sjøen. Denne gutten min er vanskeleg å foorafera, men eg lova han at det var sjølve stemninga eg var ute etter her. Han står her og nyt roen ein herleg oktoberkveld ved Solastranda, kor den nordelege brisen gjorde det ganske kaldt.
:) Tone
Ann T.

Hei Tone - for meg er V5 det beste uten tvil. I V4 jeg synes at du har kuttet vekk for mye av denne fine himmelen. I V5 er det bedre balanse mellom de viktige elementene. Flott lys i bilde og myke, delikate farger. En fin og rolig stemning, med mannen som ser utover sjøen mot en vakkert solnedgang. Veldig bra eksponert. Likte dette meget godt!
Mvh. Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu