• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-03 22:02:33
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-10-03 22:04:00
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger366
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280322} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Silje Kristin A.

Synes du har ett flott bilde av en flott jente. Og jeg liker solen i håret:) Ergrer meg bare over sorthvittkonverteringa, synes bildet ble for grått. ( og du kan kanskje prøve å lyse opp ansiktet litt? bare en liten ide:) )
Robin J.

V2 og V3 flotte portrettet på hver sin måte. Mvh RJ
Carsten S.

Fint lys - men kunne beskjeres litt på ve. side. Fargebildet er bedst - det skjer ett eller annet ved sw-konverteringen som jeg som gammel sw-fotograf synes virker falsk.
Prøv engang at ta med et stykke kvitt papir montert på papp i A4-A3 format og holde det mot solen - slik du får litt mer lys på ansikt og så kompensatorisk dempe eksponeringen en anelse (0,3-0,6 EV), eller sett på en nokså svak blitz (-1 til -2 EV)
Kjell Sigurd S.

Takk for fine kommentarer. Silje Kristin; glemte å konvertere til sRGB før jeg la det ut. Det gir blass gjengivelser pga manglende fargestyring på web. Ellers kan jeg nok lysne ansiktet, skal testes :-) Carsten; tror jeg dro ned eksponeringen 0,5-0,7, men dette registreres ikke i exif dataene på D200 så jer er sannelig ikke sikker. Utfyllingsblits (SB800) er brukt. Hadde også reflektor tilgjengelig men valgte blits med diffusor. Takk for fine tips.

Kjell s
Anne-Lise S.

Hei Kjell Sigurd! :-)

Her har du virkelig et vakkert portrett av ei jente som kler solen i sitt hår. Godt blikk og fin, nær kontakt mellom fotograf og modell. Avslappet og god positur. Flott at du velger luft på den ene siden av solstråla. V2 er absolutt å foretrekke fremfor V1 som er mer grå og konturløs. Fargeversjonen fungerer også utmerket! Kanskje noe mørk i ansiktet. Øynene er så vakre at de gjerne kan fremheves! Fin dybde!

Anne-Lise
Odd Tore S.

Du kan mer enn fugler.
Fint portrett hvor jentas uttrykk tyder på god kontakt med fotografen. Det ser naturlig ut, og det er egentlig det første og viktigste jeg ser etter på portretter. Har liten sans for oppstilte og tilgjorte portretter type kosmetikkreklame osv.
Egentlig liker jeg v3 best, deretter v2. v1 er litt flat i tonene?
Sol i håret og ansiktet i skygge er en god oppskrift, og på denne skjermen ser ansiktet riktig belyst ut.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.

Takk for hyggelige kommentarer fra dere også. ALS; enig i at V1 ble blass, la ut i feil fargerom (ref. kommentar over). Har ikke behandlet ansiktet separat men det er jo en mulighet. OTS; driver nok med mer enn pippipper ja :-) Er heller ikke så glad i sterile portretter a la reklameplakater for L'oreal...


Kjell S
Tone A.

Hei
Eit vakkert portrett av jenta som har god kontakt med fotografen.
Her er det v3 som eg likar best, pga at ansiktet kjem betre fram frå bakgrunnen i den versjonen.
Litt utbrente parti på bunadskjorta på venstre skulder og arm, og litt øverst på håret, men elles er ansiktet i lett skugge med skarpe detaljar.
Fin positur med ansiktet lett på skrå og blikket festa på fotografen. Du har fått fram gleda i uttrykket hennar, ho mest strålar. Er dette ein lukkeleg konfirmant pga bunaden?
Ho støttar eg til eit tre og det synes eg forstyrrar litt i høgrehjørnet. Men elles eit vakkert portrett der du har fått fram eit utrykk av glede hos denne søte jenta.
Portrett er vanskeleg synes eg iallefall, spesielt bundadkledde jenter i sola.
Men dette er ikkje eit sterilt portrett, men eit portrett som får fram gløden til jenta og hennar vakre trekk.
:) Tone
Tove H.

Liker lyset og det naturlige uttrykket, fin blikkontakt! Synes v3 er bra.
Mvh Tove
Ann F.

Jeg synes fargeversjonen er best, bunad hører sammen med den fine grønntonen, og de sjarmerende fregnene kommer godt frem da, i sv/hv virker de mer som noe ujevnt i huden. Du kan sikkert få en god sv/hv-versjon også, men de to du har synes jeg er for jevngrå i ansiktet.
God blikkontakt, naturlig ujålete og åpent uttrykk i ansiktet, fint lysspill bakfra, men noe for lyst på deler av skjorta og i håret.
Mvh Ann
Kjell Sigurd S.

Takk for fine kommentarer. Flest stemmer på V3 ser jeg. Tone; utbrente partier er et bevisst valg her. Har forsøkt å holde de noe dempet for ikke å ta for mye oppmerksomhet. Det stemmer at dette er en lykkelig konfirmant ja, godt gjettet :-) Ann; skal jobbe med en bedre s/h versjon...

Kjell S
Cathrine H.

Hei! Dette syns jeg er et kjempe fint bilde, det blir spesielt bra når det er svart hvitt. Bildet ser veldig naturlig ut og solen som skinner i håret gjør det mer magisk. Jeg syns det er fint at personen foran er tydeligere enn bakgrunnen, da blir man ikke distrehert av mye støy bak. Hvis jeg skal pirke på noe, så kunne treet nederst i høyre hjørne vært droppet. Det har ikke mye å si at det er der, men det er unødvendig. Ellers er det et nydelig bilde!

Cathrine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu