''Ro''
Motivet er fra Eidsvatnet i Eidsdal
Utstyr
  • nikon D 70
  • nikor 18-70 mm
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetTatt på frihånd. Minimal etterbehandling
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger284
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280327} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Eva Marie P.
Det er skjelden jeg våger meg utpå kritikken...her er alt liksom over min høyde som fotograf. Men dette bildet likte jeg utrolig godt. Det gir meg en slik ro i sjelen.. Helt blikkstille vann. Flott speiling både i for og bakgrunn. Dette er et flott bilde. Utsnittet er strøkent, alt det viktige er med for å formidle denne stemningen.
-epl
Anne-Lise S.
Dette har jeg kikka på såpass lenge at jeg til og med tok meg den frihet å ''tukle litt'' med det i PS. Ser skjønnheten i at fargene i speilinga går igjen i den ytre båtens indre, og prøvde ut et utsnitt med beskjæring helt opp til tofta på nærmeste båt, 1 cm beskjæring i topp og med beskjæring inn fra høyre og venstre. Fokus blir da liggende på disse gjentakende fargetonene, der den blå flytebrygga også får frem sine linjer i større grad enn her, men versjonen ble for liten til at det fungerte pga. pixelstøy. Men du kan jo gjøre et forsøk selv, og / eller kanskje har du også prøvd ut et slikt utsnitt av motivet? :-) Her er i alle fall mange flere muligheter, og motivet i seg selv er jo helt etter mitt hjerte! Jeg har en svakhet for båter, vann, farger, lys... :-)

Anne-Lise
Jóhann Á.
Hei John!
Kikket på bildet før jeg las tittelen. Og jeg kom fram til Ro, jeg også. Så der er vi enige!
Roen skapes med stille båter, stille vann og duse fine farger i bakgrunns speilingen. Veldig fint, John!
Når det gjelder utsnitt ville jeg kanskje tatt inn en del på venstre siden, slik at vannområdene foran båtene er borte. Men er ikke sikker, har ikke prøvd utsnittet. Likevel har du i hvert fall formidlet ro i et fint bilde!!!!

MvH, Johann
John H.
Hei folkens
Først, ro er også et ordspill. Eva, du er en dyktig fotograf og gir konstruktive kommentarer. Derfor, du må ikke vegre deg for å kommentere på kritikken. Jeg trenger sånne som deg. Anne Lise, takker for god kritikk og gode innspill, men dette vil nok bli urørt. Vil fremheve det blå i forgrunnen med overgang til det varme via jollen. Og da blir det slik. Johann, ser dine invendinger men vil beholde hele baugen både i speilbildet og på færingen, så det får heller være litt ruskete til venstre. Takk for innspillene og jeg skjønner hva dere mener. Men vi er da ikke like heldigvis.
John
Anne-Lise S.
Fotografen har talt! ;-) He, he....

Anne-Lise
Terje S.
Ingen tvil om at det er Ro- båter vi ser. At det er ro på vannet er det heller ingen tvil om. Teknisk har bilde forbedringspotensialer vel å merke vist du hadde tatt det i raw format - noe jeg vet du ikke har gjort. Tenker først og fremst på skyggeparti som har lite eller ingen detaljer. Resepten er Raw konvertert til Tiff. Ingen vei tilbake John -jeg kommer innom en kveld å tvangsinnstallere en rawkonverter på macen din. At en så dyktig fotograf som deg skal springe rundt å ta Jpeg bilder er tragisk. At du er konservativ får å så være men nå har du ingen sjanse. At du prøver å gjemme deg bort hjelper ikke . Men jeg finner deg både til vanns og til fjells.

RAW og Photoshop er tingen. Imap eller imakk eller ka det heite er ut.


Terje
Monika Frisvold V.
Ja der er det ro....
Det eneste jeg kunne tenkt meg var å bytte ut tupperwere med en trebåt...
Likte stemningen ....
Da hadde roen senket seg....
Eller roen senker seg når du får RAW :D Jeg sier bare ...du tror det ikke før du får se det....når du ser det så tenker du....hvorfor har jeg ikke gjort det før..... Å fotografere uten raw er som om å kjøre traktor i stede for bil.... :D
ha en fin søndag...
mvh monika
John H.
Hei
Terje, jeg er ikke enig i å lette på skyggepartiene. Bildet er i halvsiluett. Når det gjelder raw vil jeg vurdere det, men må sette meg mer inn i hva det innebærer. Når det gjelder mac skjønner jeg at du er helt i ørska. Konservatisme er å velge windows. Mac- begrepene er ukjent for de fleste konservative databrukere. Forfattere, filmfolk og musikkere bruker mac. Fordi det er tryggest og best. Jeg risikerer ikke å miste hele bildebiblioteket mitt i en datakræsj. Programmet jeg bruker heter i- photo som er med i grunnpakken. Veldig enkelt å bruke og har norsk språk. Da slipper jeg unna Levels, bluring og andre merkelig utenlandske begreper. Derfor retusjerer jeg bildene mine og slipper å klone. Men jeg kommer til å legge inn phtoshop. Hadde det på gamlemaskina mi men synes det er tungvindt og lite brukervenlig. Først må jeg kjøpe meg en d 300. Da blir det en kjøretur i Rols Royce, Monika. Jeg foretrekker trebåter men de holder på å dø ut. Færingen i forgrunnen er også tupperware. Takk til alle som er innom og titter på bildene mine.
John
Øyvind T.
Vil bare støtte de kommentarene du har fått John. Dette ble veldig bra!
Øyvind
ingebjørg fyrileiv g.
Hei John! Det er en velkjent komposisjon du har gitt deg ut på her. Vannet er stille og behagelig, noe som er en fordel for rolig-stemmningen bildet gjerne skal formidle. Blåtonene er også fine, men så faller jeg av. Jeg synes at utsnittet er alt for tett, og spesielt kappingen til venstre irriterer. Jeg er også litt usikker på det øvre høyrehjørnet. Jeg bruker photoshop på min mac, og det er absolutt ikke noe å være redd for ;)

vh ingebjørg
Fred S.
Du har gått tett på her, John. Synes kanskje utsnittet blir en anelse for tett, baugen på den ene båten forsvinner, likeså bakparten på den andre.
Men bevares; fargene og speilingene gir ro, det tunge blå mot den lyse bakgrunnen er en fin kombinasjon. Aller mest sans har jeg for den tynne gangbrua, selv om jeg kanskje kunna ta tenkt meg en litt kvassere vinkel på den.

vh fred
maria iselin h.
Ja, det her va rett og slett vakkert! I kjem allti ma kjekke kommentara i da, for e de nåkka i ikkje lika, ja, da let i være å kommentere..hehe...
Men de va et fole fint bilde ta her :-) Likte spesielt godt at de e så ''to-delt'' fargemessig. Ma de mørkeblå vatne og speilinga fra dei ruvende fjella i bakgrunnen! Fekk litt løst ut på tur i fjella i no :-)
Next summer - nordalsfjella! jepp!!!!
Heeeeeei!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu