En helt vanlig ravnediskusjon
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger681
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280615} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Monika Frisvold V.
Hei Terje
Nydelig lys..sylskarpt...
Rett å slett et flott bilde, der underteksten passer
fint til bilde.... Ravner er jo flotte fugler som egentlig er meget
vanskelg å få i brikken:) Anbefales
Ha en fin fotohelg....

mvh monika

Stian H.
God kveld Terje.

Artig situasjon, men ser ut som det er to mot en. Det første jeg la merke til var faktisk forskerenes utsmykking på den midterste fuglen. Får håpe ørnene som kommer ikke er full av billig juggel, isåfall kan man bare håpe ringene er i farger som matcher den fotte høstfargede bakgrunnen din.

Jeg ser antydning til lyse prikker i fuglenes mørke skyggeparti, mest i stumpen på de to til venstre. Lettet opp skygge/mellomtoner? Komposisjon, skarphet og farger er prima. Nå unner jeg deg en ørn eller tre på denne vakre plassen!

Stryker til fjells med hundene i morgen, håper jeg ser noe annet enn svartfugl da:-)

God helg,

Stian
Terje S.
Takk for poetiske ord Stian og anbefaling Monica. Er inne i i en down periode og føler at alt butter imot. Du har helt rett i dine antagelser Stian vedr oppletting av mellomtone men det var ikke mer enn 1.02 . Syntes D200 gir både fargestøy og div grums men det har nok noe med opptaksforholdene å gjøre. 400 iso skal ikke være noe problem vist du treffer godt med eksponeringen.Glorete ringer er ikke noe umulighet her da fjorårets ørner var ringmerket på samme plass. Men i år ser det ut som ungfuglene i dette område ikke er merket. Jeg setter ørna og åte på vent til kulden settter inn. Blir litt for mye lotto å sitte der time etter time uten at noe skjer.

Lykke til med jakten Stian. Drar ute til åte å slipper dachs i morra. Blir vel en feit revelos eller en flott rådyr los.


Terje
Tom E.
Hei!
Må si at jeg føler litt med ravnen som får seg en overhøvling av den ravnepimpen midt i bilde.Det at bakerste ravn følger likegyldig med avspeiler jo også hvordan vi mennesker kan være.Nå var jeg dyp.(er på arbeid)
Skjønner godt frustrasjonen din angående ørn.Hadde to stk i dag som bare strøk elegant over i lav høyde.Pass på at dachsen ikke spiser opp åte i morgen.
mvh Tom
Kjell Ivar Ø.
Kjempe flott Ravnebilde Terje. Sylskarpt og flott fanga situasjon.
Behageleg bakgrunn. Artigt og følge med ravnene på åte.
Ta en serie av ravnene som har ring og les av ringen det har eg
gjort et par ganger. Det kan fortelle en del om fuglen.
Kjell Ivar
Jan-Eilert P.
Ja korp er en underholdene fugl. Den er ganske mystisk, vakker og sky og derfor er det i grunn ganske spennende å studere den på nært hold som i en kamuflasje. Du får godt fram kommunikasjonen her og det er kanskje beste. Ellers enig med kommentarene til Stian.

som artsdokumentasjonsfoto er dette ok.
Vegard L.
Flott dette Terje. :-)
Vegard
Ketil K.
Bra kommunikasjon og flott teknisk. Hvit prikk er nevnt og kan sikkert klones vekk. At ravn blir ringmerket virker merkelig på noen, men for et par år siden ble det på Sunnmøre fanget en ravn med ring den hadde hatt på i 22 år! Kanskje det er den samme ravnen? Ringnummeret er 342461. Du kan jo sjekke bildene dine og se om du klarer å lese av nummeret.
Kjell Sigurd S.
Flott av ravnen. Herlig nebbruk! Skulle gjerne sett venstremann fristilt. Teknisk meget fint og jeg klarer ikke å la meg forstyrre av bittesmå antydninger til korn i det mørke.

Kjell S
Jan Inge K.
Et herlig situasjonsbilde. Tror den i midten må være en hunn.... :-)
Terje K.
...lekkert, Terje!! Bildene dine har alltid det lille ekstra, enten det er lyset, miljøet eller situasjonen - dette bildet intet unntak. Bra!

-Terje2-
Egil S.
Dette her er skikkelig bra, fullkoment!

Ha en flott søndag!

Mvh.
-Egil
John H.
Hei
Slike fuglebilder liker jeg. Dette er et bilde med innhold og det kommuniserer noe på lik linje med at Ravnene kommuniserer seg imellom. Det er helt klart at her går diskusjonen livlig. Den i midten må være Siv Jensen som hakker løs på Jens. I bakgrunnen står en misunnelig Erna og er betenkt over at hun ikke får delta. Fint og skarpt og med det lille som skiller mellom knips og kreativitet.
John
Knut H.
Hei Terje.
Har du begynt som megler.Dette var en serverdig fanget
situasjon der man kan ane at situasjonen er tilspisset
Dus og fin bakrunn fremhever paret der den ene blir
kraftig overhøvlet.Kjempebra framføring av familielivet
i ravnefamilien.Lås døren i skjulet så du ikke blir innblandet.
Knut
anders s.
artig positur på ravnen helt til venstre.likte bildet meget godt mvh anders
Robin J.
Flott ravnebilde med tilhørende topp teknisk kvalitet. Mvh RJ
Odd E. k.
Hei Terje!

Synest dette var et fint fortellende bilde . Upåklagelig skarpt og med et fint lys inn på fuglene, noe som fint fremmer den flotte fjørdrakten. Ravnen er et meget sosialt vesen der språket sikkert er omfattende. Kråkefuglene våre er jo av de mest innteligente blant våre fugler. Flott fanget og gjengitt Terje!

Ha en fin søndag!

Mvh

Odd E.
Håvard S.
Hehe... Artig bilde mr. Sylte:)
Den midterste blåser opp halsen sin kraftig og er nok ikke helt fornøyd.
Virker som den gir klar tale. Det tekniske skal jeg ikke begi meg utpå for er det neo du har taket på så er det det. Fint utsnitt.

Ble det noe rev eller rådyr?
Ble en hare i fin los på meg her om dagen. Fint å være ute i skogen nå for tida og få oppleve soloppgang i den klare, friske lufta. Naturen har fantastiske sider å by på i denne årstiden, det skal være sikkert og visst.

Mvh. HåvardS
Knut Børge S.
Hei Terje!

Nydelig inblikk i ravnes hektiske hverdag. Teknisk på topp som vanlig. Tipptopp naturfoto!

mvh KBS
Anne Ø.
Helt topp Terje, liker det svært godt, situasjonen og en svært god kvalitet.

Anne:)
Gunnar N.
En fint fanget situasjon av ravn - fint teknisk og svært severdig. Mye pent er allerede sagt om bildet, og bildet i seg selv gir ingen grunn til depressive opplevelser.

mvh Gunnar N
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu