Kalvhovudpollen
På tur øst i Lofoten igjen. Kalvhovudpollen ligger på enden av den kjente kjærringveien som går til Storfjell ca 3 km. Driftige gamle damer som tok spett, spade, trillebår og dynamitt i bruk og lagde vei til bygda si. Må jo si at de hadde pågangsmot som misunner. Nå har jeg ferdes litt her og det er ikke bare disse damene som har hatt arbeidslyst. Stien går nemmelig noen km videre innover Øksfjorden der du passerer Tømmeråsen, Sommarset, Tortenbakkan og Bjørnvika. Her har de mura stein over djup i lange strekninger for å ha en noenlunde kjærrevei til de små bygdende. Det ligger nok mange historier her som kunne vært noe å få tak i. Like før vi kommer til Kalvhovudpollen passerer vi hjemmet til opphavet til visa '' Kor e hammaren du Edvard''. Jack Berntsen synger den, men det var Jan Arild Skogholt sitt dikterverk. Han hadde nok en tanke da han satt ved kjøkkenbodet med blyant og ark og satte ord på følelser om ei bygd som tømtes. Ser vi ut i fjorden her som er Vestfjorden ser vi Selsøya. På andre siden kan vi skimte Hamarøyskaftet på innlandet.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger272
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280829} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Per Einar G.

Så fredfullt og stille!

Fine farger, speiling og komposisjon.

Per E.
Inger Anne Maritsdotter V.

Idyllisk, vakkert og velkomponert bilde.
I tillegg en interessant historie du forteller.

Mvh Inger Anne
Roger K.

Hei og takker for hyggelige tilbakemeldinger, Per og Inger Anne. Kan opplyse at Jan Arild Skogholt døde i vår og oppnådde ingen høy alder. Hans mor lever enda som var en del av teamet til Kjærringveien. Tar jeg ikke helt feil er det bare hun som er gjenlevende dame etter dugnadsånden til den kjente Kjærringveien ved Storfjell til Kalvhovudpollen.

Roger
ingebjørg fyrileiv g.

Herlig Lofotidyll! Bildet har en svært behagelig ro, fin himmel og noen veldig stemningsfulle farger. -Jeg liker ''to-lags-blånen'' der bak til Hamarøyskaftet. Ellers er koposisjonen fin, og det er ingen irritasjonsmomenter å se. Det har ikke vært så utrolig mange slike dager i Lofoten siden jeg kom, så opplevelsen var nok også meget god. Fabelaktig lys, og en god tekst.

vh ingebjørg
Vegard L.

Et rolig og behagelig bilde. Heller ikke noe å si på det tekniske.
Ha en god helg!
Vegard
Fred S.

Hei Roger: Thumbnailen så veldig mørk ut, men det kom seg når jeg fikk opp bildet. Du er jo en ''de store oversikters mann'', som gjerne har med flotte panoramaer/oversiktsbeskrivelser av Lofotnaturen. Her synes jeg den høyre delen (gress,sti, planter) blir litt kjedelig, ville heller ha sett hva du kunne ha gjort ut av motsatt side, med det sjeldent flotte båhuset/rorbua på andre sida. Ser at taket der er spesielt.
Så sånn midt i laget til deg og Lofoten å være dette, og en anelse for mørkt til min skjerm, men pen komp, og linjer som fører utover mot hav og Hamarøy.
Men er det Hamarøyskaftet vi ser da ? Synes den var for mye pyramide, og mindre skaft til det å være...(?)

vh fred
Roger K.

Takker for kommentarer Ingebjørg, Vegard og Fred. Det er litt spessielt det taket til naustet der, Fred. Ikke ofte jeg ser denne formen og fant faktisk et hus til lengre inn i Øksfjorden ved Bjørnvika. Prøver å få tak i litt historie om disse gamle byggene. Noe jeg vet er at de er fra tidlig 1800 tallet. Helt klart et tema som kunne vært å feste blikket nærmere på. Har noen bilder, men venter litt med utleggelse til jeg har mere bakgrunnsstoff. Til å begynne med så får det bli litt miljøskildring rundt disse små bygdene langs Lofotarmen jeg kommer over.

Roger
Roger K.

Glemte en sak,Fred. Det er nok Hamarøyskaftet vi ser der ute. Alt ettter hvilken vinkel vi får den i forhold til fjellene.

Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu