• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-13 19:39:56
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger367
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_281625} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Anders M.

Dette var kunstnerisk utført... Likte godt resultatet av etterbehandlingen din her. I like it!!! Minner i fra forne tider. :)

Mvh Anders
Per Ove H.

Må bare slutte meg til kommentaren over. Vet ikke noe om hvordan dette gjøres eller skal gjøres, men synes sluttresultatet ble elegant og meget severdig.
Er så gammel at jeg så vidt fikk prøvd dette redskapet og husker ennå mestringsgleden når man fikk tindene til å løfte seg på riktig sted og etterlot den oppsamlede mengden av høy.

Mvh
POH

Fred S.

Enig med AM og POH, eleganse over dette. Som lokalpatrioter heier vi selvsagt på overhallingen vår i Bonderomantikk, dette derimot heier jeg gjerne på som god bondegrafikk.

vh fred
Vidar S.

Hei Brit.
Dette var tøft og må bare si meg enig med kommentarene før meg. Etterbehandlingen og utsnittet/formatet gjør dette veldig severdig med sitt lyse og kontrastrike uttrykk. Grønnskjæret fra skogen i bakgrunnen gjør at redskapen står godt fram selv om det er mørkt i de midtre partiene der.
Meget severdig! .o) Vidar
Rune S.

Meget tøft med flotte kontraster og farger i fint utsnitt. Meget bra jobba!

Mvh
Rune S
Zett Alexzander E.

Meget severdig bilde dette. Tøft, godt jobba, likte det veldig godt.

Hilsen Zett
Brit M.

Tusen takk for mange flotte kommentarer! Hyggelig at dere likte det. Ikke så mange av disse nå nei.
Fred: Er overhalling et tilsvarende redskap fra Namdalen og er Bonderomantikk navnet på lokalavisa?

Brit
PS burde kanskje kutte noe hvitt øverst...
Brit M.

Og tusen takk for anbefaling, Vidar!

Brit
Øivind Rune N.

Dette var tøfft gjenoomført, for all del ikke kutt noe i toppen, da blir det for balansert syns jeg. Min første umiddelbare reaksjon var at dette ''svinger'', sett det i en ramme med romslig sort passepartout. Anbefales.
Arvid M.

Hei! Tøft og nostalgisk bilde dette. Passa svært bra i den etterbehandlinga du har gjort.
Mvh Arvid
Tove H.

Dette likte jeg! Stilig grafisk effekt - tøft i s/h med grønntonene i skogen. Vet ikke hvordan du har etterbehandlet det, men resultatet er elegant og dekorativt!
Fred S.

He,he.... Tja, på grunnlag av innholdet kunne sikkert lokalavisa i Namdalen ha fått navnet Bonderomantikk, og en overhalling kunne sikkert ha vært et landbruksredskap, overhallingene harver over det meste....
Registrere mao at du ikke har sans for TV 2`s oppfatning av virkeligheten ( også kalt ''reality''...)

vh fred
Anne-Lise S.

Svært severdig, Brit! :-) Liker alt her!

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Rett og slett knallstilig og et bra gjennomført bilde:-)

mvh Inger Anne
Brit M.

Hjertelig takk for positive kommentarer fra dere alle, og for anbefalinger fra Øyvind og Inger Anne!
Fred: Min galopperende hjernedød er nå over, joda, har fått med meg bøndene og frierne når det passer sånn :-)

Brit
Liv F. D.

Hei Brit,
dette bildet likte jeg. Stilig og kunstnerisk utført.
mvh
Liv '')
Wenche J.

Hei Brit
Dette må du bare være fornøyd med:) Komposisjonen, utsnittet og fargene understreker det litt abstrakte uttrykket. Utrolig bra. Må bare konstantere full klaff for øyet dette her:)
Mvh Wenche
Brit M.

Takk for flotte kommentarer, Liv og Wenche! Setter virkelig pris på det.

Brit
Tom E.

Elegant, Brit!
Liker veldig godt måten du har valgt å presentere dette på - flott grafisk uttrykk.
Kombinasjonen av buer og rette linjer er fin - setet som står i siluhett likeså. Plasseringen i billedflaten, det store hvite området og det kvadratiske formatet sitter som bare det i mine øyne. For å være småpirkete syns jeg nok at det blir litt for mye preg av cyan, samt en litt for intens blåfarge helt i venstre kant. Kunne også tenkt meg en ikke fullt så brå avkapping av det forreste av hjulene i bunn, men de forsvinner antageligvis ned i snøen? Men bevares - flott var det!

Mvh TomE
Brit M.

Takk for kommentar, Tom! Tenkte i utgangspunktet at den store, hvite flaten ville bli for mye av det gode, så det er bra at flere liker det.
Jeg legger muligens ut en versjon i en noe annen fargetone når systemet er lagt inn pånytt på min PC, slik at traktoren er villig til å la meg jobbe med den minste ting.
Hjulene er delvis begravd i snø, som du også sier. Når du sier at blåfargen er litt intens, mener du da hele fargetonen til venstre, eller at de forreste trærne er for mørke i fht resten av fargen på skogen?

Brit
Tom E.

Hei Brit - når det gjelder blåtonen jeg nevnte er på skogsområdet helt til venstre i bildet, altså helt ute i kanten. Øverst er det et relativt lyst felt i cyan, så kommer et mørkere felt med en mer distinkt blåfarge. Det er denne jeg syns ble litt brudd med resten. Men nå i dag ser jeg at det er mindre påtrengende i dagslys. Syns også at det var fint å se bildet med grå bakgrunn. Jeg rett og slett bare liker dette bildet.

Mvh Tom
Brit M.

Takk for fin kommentar, Tom. Nå ser jeg hva du mener, og det er ikke bra. På min (elendige) skjerm ble det mer påtrengende i dagslys. Puh, disse skjermene...
Hyggelig at du liker det.

Brit
Kristoffer L.

Hei,

Det er ikke ofte en ser slike antikviteter ute på åkeren lenger, men ettersom jeg har en slik høyrive stående på låven, merket meg meg dette bildet. I likhet med Per Ove Hildre har også jeg en gang kjørt en slik, men spent bak en traktor - og ikke bak en hest, som den egentlig er laget for.

I motsetning til de fleste andre kommentatorene er jeg imidlertid ikke helt begeistret for måten bildet fremstår på. Jeg vet ikke om årsaken ligger i eksponeringen (mulig overeksponering) eller i etterbehandlingen - eller kanskje i en kombinasjon - men det meste av bildet er utbrent, og helt uten tegning og detaljer. I den andre enden av skalaen, i skyggeområdene, har de mørke detaljene på høyriva grodd sammen til helt svart, også der uten detaljer. For min del tror jeg det ville styrke bildet mye om vi så nyanser og tegning i snøen og himmelen, og helst også så mye som mulig i skyggene.

Kanskje er dette resultat av bevisste valg for eksponeringen og etterbehandlingen. I en del tilfeller kan jo en slik grafisk tilnærming fungere godt, som et villet, kunstnerisk uttrykk. Ettersom noen deler av dette bildet er ganske grafiske, og andre (skogen og fjellet bak) ikke er det - og disse vever seg mye sammen - synes jeg likevel ikke at det fungerer helt godt for mitt vedkommende.

Likevel - det var morsomt å se høyriva, men samtidig litt trist at den står ute i vær og vind. Antakelig er rusten i god gang med sin virksomhet. I så henseende fungerer bildet ditt som ypperlig dokumentasjon.

- Kristoffer

Brit M.

Takk for kommentar, Kristoffer. Du har nok rett i at det i utgangspunktet var ganske lyst, men ikke i Raw-fila. Dette var et av mine første forsøk i Raw og fila er slettet eller den har gjemt seg godt. Jeg har imidlertid en sepiaversjon jeg tenker å legge ut som v2, lys den og men...
Du har rett i at det er synd at slike ting blir glemt og forvitrer. Denne ble ihvertfall plukket frem fra skogen og satt på et gårdstun, og tror nok folkene der vil ta vare på den.

Brit
Per Einar G.

Hei Brit!

Sephia versjonen ble knall!!!
Jeg liker kontrastene her og komposisjonen. Et av de bedre bilder jeg har sett inne på dotten i det siste.

Per E.
Tom E.

Jepp!! Helt enig - der satt det!

Tom
Brit M.

Takker så inderlig mye. Artig å høre, setter virkelig pris på at du sier det!

Brit
Brit M.

Tom kom imellom, takk til deg og!

Brit
Kristoffer L.

Sepia-versjonen er definitivt bedre, ja. Ikke først og fremst fordi den er i sepia, men fordi jeg liker tonebehandlingen i denne versjonen bedre. V2 separerer mye bedre i tonene enn v1 gjør. Det bidrar til at høyriva skiller seg langt bedre ut fra bakgrunnen, samtidig som vi ser mange flere detaljer i bildet - både over alt på høyriva, og i bakgrunnen.

- Kristoffer
Brit M.

Takk for fin kommentar, Kristoffer, jeg liker sepia'en bedre selv også. Noenganger må man låne andres øyne :-)

Brit
Geir B.

Sepia-versjonen gjorde at bildet både har vare valører samtidig som det grafisk er rent og visuelt slående.

Flott bilde!

mvh
geir

Brit M.

Takk for kommentar! Du liker også sepiaversjonen, skjønner jeg. Jeg er etterhvert blitt helt enig.

Brit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu