Klondieville @ Halloween.
Bildet inngår i albumet Massachusetts 01-02 -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-16 16:16:06
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeFarge positiv
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger347
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_281753} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Tom T.

Her trengs det en brøyt , godt lokomotivet har noe ta løvet vekk med. Ser det en forventningsfull jentunge og som er godt plassert i bilde. Liker fargene på bilde, mulig de er litt mørke.

Likte bilde ditt godt:)

mvh TomT
Zett Alexzander E.

Hei.
Likte dette bilde jeg også. Synd det ble noe mørkt i de nederste kantene eller flåtte farger og fin stemning.

Hilsen Zett
Stig Børre E.

Liker stemningen i bildet.
Komposisjonsmessig er det godt oppbygd.
Trivelig og bra.

StigB
Lise U.

Takk for positive tilbakemeldinger, Tom, Zett og StigB! Det er mulig jeg har gjort ettermiddagslyset litt overdrevent mørkt, men jeg vil gjerne ha det sånn (hvis min skjerm er noe å gå etter...) :) Enig i at det er et trivelig scenario -- og etter mørkets frembrudd var Halloween-opptrinnene langs togruta akkurat passe skumle for meg som er av den lettskremte typen...

:) Lise
Brit M.

Syns det er et spennende pre-halloween-lys over bildet ditt, som er noe fremmedartet og unorsk. Kler bildet.
Syns bildet er fint oppbygd komposisjonsmessig, eneste er kvisten nede til venstre, men den forstyrrer ikke så veldig, det skjer jo ellers mye i bildet.
Hvorfor er alle på så mange spennende steder og her sitter jeg i mitt regntunge senhøst-Trondhjem? :-(
Bor du der?

Brit
Lise U.

Hei Brit, takk for hyggelig kommentar! Enig med deg mht til den kvisten -- tror den er en del av en maisplante som brukes som Halloweendekorasjon, men den kom dessverre i veien her. -- Bodde i strøket der hvor bildet er fra i et par år (i to omganger) for en tid tilbake, men sånn til vanlig sitter jeg nok her i samme regntunge senhøstby som deg. -- Men, som du sier, verden er jo full av andre spennede steder, og kanskje kommer man seg avsted og får oppleve noen av dem en dag... :)
Torild H.

Ta imot ein uforbeholden hyllest av dette biletet frå meg, Lise!

Alt stemmer: Lyset, farger, komp. og for innhold sin del; born på spranget, akkurat slik det skal vera, denne spesielle dagen, då så mykje skjer!

(Pumkin....dekorative og gode som pai, må nok snart laga det igjen.)

Mvh Torild



Lise U.

Wow, Torild, uforbeholden hyllest -- det var jammen ikke dårlig -- nå ble jeg glad! :))) Halloween er en stor feiring der borte, og det er lett å bli revet med, for både barn og voksne :) Det er jo også litt morsomt å tenke på at feiringen, som vi her til lands først og fremst forbinder med USA, visstnok skal ha blitt brakt dit av irske immigranter...

Skulle gjerne smake på gresskarpaien din en gang -- men i mellomtiden må jeg kanskje finne fram kokeboka og prøve å bake en selv... Og så er det jo snart på tide å skaffe et gresskar til pynt og utskjæring (neper, som tradisjonelt er brukt til Jack O'lanterns i Irland, er jo ikke fullt så dekorative, iallfall ikke når det gjelder fargen...).

Tusen takk, Torild!

:) Lise
Øivind Rune N.

Hvis du bare kan være så snill å fortsette og legge ut bilder her sier jeg takk! Det er mange flotte bilder her, men dine skiller seg ut fordi det bor mer i dem enn i at de er vakre eller teknisk imponerende. Det er viktig det!

Men skal man snakke om teknikk: skulle ønske det var en smule skarpere (kanskje det er skarpere når du ser 35mm direkte fra film – er det positiv eller negativ?)

Øivind
Lise U.

Hei Øivind, jeg setter veldig pris på at du ser kvaliteter ved bildene mine!!!

Når det gjelder det tekniske, er jeg virkelig ikke den rette å spørre: Jeg har stor mangel på tekniske ferdigheter, men håper å kunne tilegne meg mer kunnskaper og ferdigheter på dette feltet etter hvert... Så jeg må bare si meg enig i at bildet godt kunne være skarpere. Filmen som er brukt er Fuji lysbildefilm (Velvia 50, så vidt jeg husker). Originalen ser skarp ut når jeg betrakter den uten forstørrelse, men det er mulig at uskarpheten ligger i opptaket (særlig gitt den lave ISO-verdien kan jeg ha lett ha bommet på fokus og kanskje ikke vært stø nok på handa). Rent generelt vil jeg tro at 35 mm kanskje fremstår som skarpere etter en omgang med skanning og etterbehandling med USM-filtere -- uten at jeg egentlig vet noe om sånt...

Takk for fin tilbakemelding!

:) Lise
Kristoffer L.

Et strålende bilde! Jeg er helt enig med Torild i alt hun sier om det.

Dette er også Velvia på sitt aller beste - mettede, pregnante farger, ytterligere understreket av det som ser ut til å være lav, varm kveldssol.

Når det gjelder skarpheten, tittet jeg litt på bildet i bildebehandlingsprogrammet mitt. Det har litt begrenset dybdeskarphet (ikke rart at du har måttet bruke stor blender med Velvia 50 i såpass beskjeden belysning), men fronten og flaggene på toget, samt skorsteinen, fremstår som knivskarpe - hvis en skarper opp bildet litt.

Jeg understreker ''litt'', fordi mye annet i bildet kler den dusheten som er der nå. I bildebehandlingsprogrammet jeg bruker (Paint Shop Pro XI) var det High Pass Sharpen som fungerte best (radius 1, strength 100), i blend mode Soft Light eller Overlay. Bruker en USM i stedet, må en være forsiktig så en ikke skarper mer enn absolutt nødvendig. Send meg gjerne en melding hvis du vil se hvordan det ble, så kan jeg maile over et par eksempler til deg.

- Kristoffer
Kristoffer L.

PS. Selv om jeg synes fargene fungerer eksepsjonelt godt i bildet, synes jeg - om så bare for øvelsens skyld - at det også var morsomt å klikke på ''Gråskala'' under bildet, og se hvor fantastisk mettede og fine gråtoner dette bildet har i s/h.

Har tatt en rask titt på de andre bildene dine her inne også. I mine øyne skiller dette seg ut som det klart beste så langt. :-)

- Kristoffer

Lise U.

Hei Kristoffer, tusen takk for fine og utfyllende kommentarer! Hyggelig at du tok deg bryet med å jobbe med bildet også -- jeg vil svært gjerne se hvordan det ble etter kyndig behandling! Jeg noterer meg innstillingene du nevner, slik at jeg eventuelt kan prøve selv på dette bildet når/hvis jeg skaffer samme bildebehandlingsprogram. Fint å høre at en del av bildet kunne bli helt skarpt (har konstatert at det virker relativt skarpest i det området du beskriver).

God ide med gråskala -- ser hva du mener, men er nok litt for glad i fargene her til å gi slipp på dem foreløpig...

Takk for at du tok deg tid til å se på de andre bildene mine i samme slengen!

:) Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu