At arbejde sammen

Legen er vigtig, fordi det er barnets mest oplagte rum til at udvikle selvbestemmelse, forstået som evnen til at opnå stadig større indflydelse på - og kontrol over eget liv, sammen med andre. I legen erfarer og oplever børn væsentlige aspekter ved det at være menneske og en intuitiv erkendelse af det “fælles tredje'', som knytter mennesker sammen. Derved udvikler barnet gennem legen grundlæggende forudsætninger for at kunne være en kompetent, aktiv deltager i den moderne verden''. (citat: cand. psych.Daniela Cecchin )

Men - selv om alle børn finder legen vigtig er der intet bedre end at arbejde sammen med mor eller far. Her vasker Kathrine op efter middagen sammen med mor. Det er rigtig arbejde, og det er vigtigt at gøre det rigtig godt. Det siger mor. Og så er det hyggeligt at arbejde sammen. ''Henne hos Ole'', fortæller Kathrine, ''har de opvaskemaskine. - De vasker aldrig op sammen'' ''De fik den fordi Oles mor skulle arbejde på hospitalet. Og Oles fader gad ikke stå og vaske op.''

Måske var den vaskemaskine meget dyrere, end den pris der stod i annoncen? ???????????????
Synes det beskriver godt på emnet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-10 16:23:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-10-10 16:24:48
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger257
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_281443} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jan Erik E.

Har jeg rett visst jeg sier jenta på bildet ikke er klar over att hun blir tatt bilde av? Visst det er tilfelle må jeg si att sånne bilder har jeg savnet her inne på foto.no.Det gir liksom en mer rigktig fremvisning av hvordan personen er.Ett ekte ''skudd'' for å si det sånn.Når jeg ser hvor konsentrert og opphengt jenta er i jobben hun gjør,så forteller bildet meg en historie som kan tolkes på så mange måter.Synes dette funket veldig bra for meg.Ga meg tid til å reflektere over livet.Og da har du som fotograf greid å formidle noe.Mvh JEE
Laurberg G.

Hej Jan Erik. Tak for din kommentar. Desværre må jeg skuffe dig. Kathirine ved godt at hendes morfar fotograferer. Men hun er så vant til det at det ikke afficerer hende. Jeg tror ikke at man kan smugskyde børn. De opdager det med de samme. Men du kan gå den modsatte vej. Skyd løs. Det ene skud efter det andet. Så mister det interessen, og her får du dine billeder. Det er godt at kunne være fluen på væggen. Men det er næsten lige så godt at være den nok sete, men absolut uinteressante flue på væggen. mvh. lau
Tove H.

Viktig i vår tid å fokusere på samarbeid - og at barn må få være en del av et arbeidsfellesskap med familien, få føle gleden ved å bidra. Men færre og færre tar seg tid til å la barna få være med på dagligdagse sysler. Sønnen min var med stor begeistring med på arbeid inne og ute fra han var to år.Alt tok da lenger tid, men det var verdt det. Liker best v2 pga bevegelsesuskarpheten som får fram det dynamiske - her går det unna. V3 er også fin med jenta som skal sette på plass i en hylle som er litt for høyt oppe. Flotte, fortellende bilder.
Mvh Tove
Lars Erik H.

Du forteller en historie med bildene, og det er vel og bra, men jeg liker ikke bildene du har brukt til å fortelle historien. De er underbelys, tatt ovenfra og ned (noe som er veldig lite heldig i forbindelse med historien du vil fortelle), og direkte blitz er også brukt i noen av bildene - noe som gir et hardt flatt lys. Når det er sagt, er det midterste bildet det beste, selv om det ikke er i fokus, p.g.a. bevegelsen du har fanget sammen med bedre lys i fremre del av motivet - bakgrunnen ødelegger totalintrykket.
En god ide å jobbe videre med...;)
Laurberg G.

Tak Tove for din medlevende og udfyldende kommentar. mvh. lau

Også tak til Lars Erik Hauklien. - Du påviser at det er uheldigt at fotografere ovenfra og ned i situationen her. Her er to ting der betinger dette som den eneste mulighed. Dels er køkkener i lejligheder som regel ikke så store at man kan komme tilstrækkelig langt fra objektet (barnet). Så min fotoafstand er mindre end 1 meter. Dels er jeg 70 år gammel, invalid og er ikke så smidig og bøjelig som forskellige fotosituationer kræver. (Glæd dig til du bliver ligeså gammel. :-) Men fraset disse lokale forhold har du ret. Man bør altid når man fotografere børn tilstræbe, at være i øjenhøjde for ikke af give billederne et dikotomt udtryk af: Os heroppe og dem dernede.

Ang. baggrund og dennes underbelysthed: Lys har den egenskab, at den aftager omvendt proportionel med afstanden på kvadratet. Dette gælder for såvel blitz som for det naturlige dagslysindald fra vinduet. Baggrunden er nødvendig for fortællingen da det er her det fremgår at der er tale om andres medvirken ved opvasken.

Om det midterste billede er jeg meget uening med dig. Nok er bevægelsesblur tilsigtet i billedet. Men billedet er såvidt jeg kan skønne også rystet, og pigens hud overbelyst. Billedet forekommer dog at have en kvalitet, hvor det kan opfylde sit reporterende formål. Og da dette er det der afgør billedværdien af det reporterende billede får det altså lov at være med her. mvh. lau
Ronny A.

Hei Lau.
Skal tidlig krøkes... fint bilde av jenta som ser ut til å ta oppgaven alvorlig:-)
Ha en fin dag.
mvh Ronny
Laurberg G.

Tak Ronny. Men denne gang skal jeg have en oversættelse :-) Hvad betyder ''krøkes''? mvh. lau
Liv F. D.

Hei Lau,
her har du et koslig bilde av ei flink lita jente. Likte det!
mvh
Liv '')
Brit M.

Skal se mer på bildene senere, må sove nå.
Krøkes: Prosessen eller handlingen som skjer med en stang til den blir en krok.
God natt Lau.

Brit
Brit M.

Her er det en nytt kapittel om barn av vår tid. Disse tre bildene må selvfølgelig sees under ett.
Jeg liker at fokus er lagt på selve handlingen (siden hender og albu ikke er prioritert, på det første i hvert fall)
Den tredje person, i rødt, syntes jeg først forstyrret, men er kommet til at det viser større aktivitet på kjøkkenet, jenta er en del av dette.
Jeg stusser litt på ansiktsuttrykket hennes, det virker, spesielt på v1 og3, ganske livløst, som om hun er pålagt å gjøre dette. Det ser ikke ut som om hun er ''med'' de andre. I v2 er det mer liv i ansiktet hennes.
På v2 er mors og jentas hender i samhandling, der syns jeg absolutt den røde person ikke skulle vært med.
Jeg savner et bilde her, hvor mor og datter deler et blikk, enten mens de arbeider, eller et ''endelig-ferdig''-blikk. Jenta blir litt satt utenfor, syns jeg, som om hun ''hjelper til'' men ikke er med ''å trekke lasset sammen''-hjelper.
Det jeg syns er spennende her, er å se på jenta i hennes isolerte tankeverden.
Bevegelsesuskarpheten er den røde tråd i historien her, og den mest interessante, syns jeg.
Men savner som sagt et bilde som forteller at det ikke er to (tre) deler som jobber her, men at de to er på en måte blitt til en enhet.
Vet ikke om jeg helt får fram hva jeg mener. For alt jeg vet kan det være akkurat dette du ville ha fram, at jenta er for seg selv og bare ''hjalp til''.
I denne vår nåtid.
''Den skal tidlig krøkes, den som god krok skal bli.''
Du klarer alltid å engasjere meg. Bildene dine er ekte.

Brit
Laurberg G.

Tak Liv. Jo - hun er en sød og og venlig pige min datterdatter. mvh. lau

Og en stor tak til dig Britt. Det lader til at mine billeder faktisk er for gode. Du sætter fingeren på pulsen her: ''.. som om hun er pålagt å gjøre dette. Det ser ikke ut som om hun er ''med'' de andre. ... som om hun ''hjelper til'' men ikke er med ''å trekke lasset sammen''-hjelper. .. Det jeg syns er spennende her, er å se på jenta i hennes isolerte tankeverden. ''

Sørgeligt. Far og mor er ''store'' , har alt for svært ved at komme op fra stolene, diskuterer , Hvem skal? Gør du det..? Næsten aldrig: ''Skal vi ikke .. ? Her tror jeg rollemodellen spiller en stor rolle. Lærer de, børnene, ikke arbejdssamværets værdi grundlæggende, bliver arbejdet en sur pligt.

Trods Katrines udtryk er hun dog både engageret og interesseret i opvasken her hos morfar. Hun drukner dog i al den voksensludren der foregår omkring hende. Og min hensigt var netop at vise hendes isolerethed i arbejdet. Derfor så mange om hende som mulig. Hun ved at hun bliver iagtaget af morfar. Ved vel også at der falder lidt anerkendelse af. En ros. En is og lidt efterpå-slapaf-samvær. mvh. lau
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu