Husk å låse sykkelen....
Montmartre, Paris.
Utstyr
  • Rolleiflex 3,5C
  • Xenotar
  • Brennvidde75mm
  • Blender-
  • FilmtypeKodak Tri-X TX
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger499
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_283051} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jan-Eilert P.

hehehe. Humor dette.
Avsluttet .

Fint bilde dette her, man får nesten en følelse av håpløshet når man ser hvor ramponert sykkelen er, attpå til så er bilen i bakgrunnen bulket flere steder! Gatebilder pleier jo som regel å kle b/w best (ihvertfall liker jeg dem best da), blir en litt kaldere følelse i dem, og dette bildet kledde det definitivt. Bildet er akkurat passe uskarpt i bakgrunnen også, noe som gjør at blikket blir hengende på motivet lenge før blikket blir dratt bakover. Er litt usikker, men kunne kanskje tenkt meg 2-3 mm større plass mellom hjulene og sidene på bildet, også godt mulig bildet kler best ett tett utsnitt på sidene; bildet mister jo noe av rektangel formen.. usikker. Til konklusjon: ett veldig bra bilde med fin stemning :)

Mvh Øyvind Einbu
Kristoffer L.

Her er det muligens ''gatas parlament'' som har talt.

For et par år siden sto jeg i et vindu og fikk tilfeldigvis øye på en guttegjeng i en bakgård som holdt på med å maltraktere en sykkel på denne måten. Det var ikke noe pent syn, og hva slags glede de fikk ut av det, skal være usagt.

At det også bor destruktive krefter i menneskesinnet, får dette bildet fram, til de grader.

- Kristoffer

Knut-Inge J.

Mange takk alle tre. Nei, desverre ikkje eit eineståande syn dette. ''Interessant'' å observera korleis folk strøymde forbi, uten tilsynelatande å ofra vraket eit blikk..... Uten å dra for vidtrekkande konklusjonar: Var ein tur i Beijing i fjor, ein by som bokstavleg talt vrimlar av syklar (9 mill..?), låste og ulåste. Men kan ikkje huska å ha sett ein einaste utsatt for hærverk.
Kristoffer L.

Det er to veldig interessante observasjoner du peker på der, og store paradoks. Noen slags moralsk overlegenhet kan vi definitivt ikke slå oss for brystet med, her i vårt lille Norge.

Jeg kan jo supplere med at jeg kontaktet politiet i denne småbyen jeg befant meg i, og fortalte om hva det var som foregikk. De ble glade for henvendelsen, og fortalte at de praktisk talt aldri blir kontaktet om vandalisme, selv om det åpenbart må være vitner i blant. De var veldig interessert i å slå ned på denne typen gjengatferd så tidlig som mulig, men helt avhengig av tips fra publikum.

Interessant i lys av diskusjonen om politiets ressursbruk og prioriteringer var det også at en patruljebil kom til stedet etter bare fem minutter. Da hadde mesteparten av gjengen forsvunnet. Et par etternølere var imidlertid igjen, og ble tatt med i bilen.

- Kristoffer

Claus J.

Sterkt bilde, jeg lo som bare f da jeg så det første gang, og jeg mener en sånn god latter med tårer i øyene, for her har noen virkelig tatt ut alt de har av destruktivitet på en... sykkel(!) og så stå den bare der stakkars brutalt voldtatt og forvridd og heldigvis for det! Tenk hvis de hadde tatt ut energien på noe annet?

Og bildet er perfekt rammet inn. Herlig:)
Nichlas K.

Bra dokumentert! Enig i det meste av kommentarer her, men kunne ikke unnvære å se bilen i bakgrunnen, som heller ikke har fått spesielt bra behandling.. Har den vært utsatt for hærverk også? Vel..måtte bemerke det i alle fall. Godt jobbet :)
Knut-Inge J.

Mange takk for dei siste kommentarane her. Bilen bak, ja - når ein ser korleis lukeparkering foregår i Paris, så forstår ein at det kan bli ein og annan bulk....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu