Morskjærlighet
Under en dagstur på Ona, hold barna på å tråkke på denne ærfuglen, som ikke forlot reiret, men lå så flat som mulig og holdt øyekontakten mens jeg tok etpar bilder. Den virket naturlig nok ganske engstelig, men rørte seg ikke.
Utstyr
  • eos 33
  • sigma 100-300
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • FilmtypeKodak E100VS
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger271
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_28339} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Eskil O.

Nydelig, for noen kamuflasjefarger. Kunne forsåvidt vært kuttet noe under.

Eskil.
Nils B.

Hei Nlls
Ja det er viden kjent at æruglen passer på, og ligger å trykker helt til du nesten trør på den. Flott bilde med god kamuflasje.
mvh Nils
Jostein M.

Ikke lett å få øye på denne her nei. Du klarte det meget bra.
Mvh Jostein
Avsluttet .

Er det tillatt å fotografere en fugl som ruger? NEI. Jeg mener å ha lest et sted at det er forbudt. Det nærmeste jeg kommer henvisning til loven er dette, som du kan undersøke hvis du bryr deg:
''Fuglefotografering:
Både fugler og pattedyr er sårbare i forplantningstiden. Respekter viltlovens bestemmelser og forstyrr ikke viltet unødig selv om du bare skal fotografere. ... Oppsøk våtmarksområder og fuglefjell i den perioden hvor det ikke er ferdselsforbud. Å komme i posisjon, slik at du får til et godt bilde, er langt vanskeligere enn du egentlig er klar over før du har prøvd.
Selv med et objektiv med seks til åtte gangers forstørrelse, må du inn på ti til tyve meters avstand. Lær fugleartene å kjenne. Les deg til kunnskap, snakk med andre fugleinteresserte i ditt distrikt og oppsøk fuglen i dens naturlige biotop. Å vente i et kamuflasjetelt er kjedelig og ensformig, men gir raskere resultat enn å vandre omkring i håp om å lykkes i å smyge på hold.''
(utdrag fra http://naturtips.tbt.no/Filer_aktiviteter/naturfot.htm)
Astrid H.
Avsluttet .

Rettelse: koblingen skal være http://naturtips.tbt.no/Filer_aktiviteter/naturfot.htm med understrekning i ordet Filer_aktiviteter
A.H
Nils L.

Til A.H.: Det var da voldsomt. Du later ikke til å være videre kjent med de lokale forhold på stedet der bildet er tatt. Her har det aldri vert snakk om noe ferdselsforbud - Tror du heller burde bruke ditt engasjement mot de som går å samler inn egg fra fugl som ruger, de som setter ut garn sjøfuglen setter seg fast i og drukner, folk som forsøpler strandsonen og havet og kjemikalie og oljeutslipp. Dersom du hadde tatt deg tid til å lese teksten under bildet kunne det hende du hadde skjønt at det her ikke var snakk om noen ''ulovlig fotojakt'', men et ganske så tilfeldig øyeblikk jeg fotograferte fordi kameraet var framme da vi gikk forbi. Å anntyde at vi som i ny og ne fotograferer ville dyr forbryter oss mot dem er for det første ganske uhørt og dessuten aldri så lite patetisk. Mitt klare inntrykk er at de som fotoraferer naturen gjør det i største forståelse om hva det er de driver med. De er også med på å vise andre med mindre kunnskaper de fine ting som skjer ute i naturen og bidrar dermed positivt til større innsikt og forhåpentligvis respekt for det naturen er og det som foregår der. - Har du skrevet lignende ting under andre tilsvarende bilder? Håper ikke det. Dersom du er ute etter å opplyse folk bør du uansett nærme deg temaet på en litt annen måte en her.
Jeg for min del har verdens beste samvittighet ang. bildet over og står for det jeg gjør. Er oppvokst med naturen som nærmeste nabo og innehar tilstrekkelige kunnskaper til å vite hva som er galt ovenfor dyr/fugler og ikke. Forsåvidt så er jo dette en bildekritikk og synes i det minste du også kunne skrevet noen ord om bildet når du først var i gang. Jeg er i utgangspunktet ikke noen dyrefotograf, men synes situasjonen var verdt et bilde eller 2. Hele seansen tok mindre enn 15 sekunder. - Det hadde du ikke fått til med å slå opp et digert telt :-)

Mvh Nils
Povl Kjeld H.

Meget flot billede, fuglen er et med naturen, farverne er rigtig flotte, det ser ud til at fuglen ikke er bange, og ville nok også ha´ lettet inden Nils kom så langt som han gjorde. Tak til Nils for din måde at berette om hvordan man færdes i naturen. En lille beskæring nederest i billedet måske!!
mvh - povl
Roy S.

Ser ut som AH har et slags standaroppsett som sendes flere som har tatt fuglebilder i det siste ? Greit med opplysninger, men for meg ser det ut som AH har et eller annen markeringbehov for sin egen del, og ikke for fuglenes beste.

Fint bilde som viser miljøet rundt. Litt for mye av steinen forann. Tar litt for mye oppmersomhet.

Lars Olav T.

AH: Ganske typisk uttalelse av såkalte naturvernere. Jeg kan ikke se noen innvendiger mot å ta bilde av denne fuglen. Veldig enig i NL's innlegg. Har også inntrykk av at naturfotografer er av de som tar best vare på naturen.

Bildet likte jeg godt. Steinen i forgrunnen tar muligens mye oppmerksomhet, men den bør være der siden den skaper dypde i bildet. Litt beskjæring, kanskje.

Mvh. Lars Olav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu