Ut av stranden
Søndagen ble brukt til en hyggelig fototur med Lofoten fotoklubb. dagen ble brukt på en strand like ved Ramberg i Flakstad. Nå er strendene tomme for feriegjester og badelystne innbyggere. Høsten uvær setter sin preg på strendene ut mot storhavet og lager flotte figurer i sanden. Absolutt et sted å tilbringe noen timer med kameraet å fange inn disse detaljer.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger320
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_283601} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Svend Wiig L.

Hei Roger!

Fin dybde og perspektiv i bilde.
Fint lys der en ungår de høye kontrastene.
Slike bilder er alltid severdige.
Likte diagonalen i sanden på den øvre halvpart av bildet.

Mvh Svend
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Det er et malerisk og stemningsfullt bilde,
fin dybde i forgrunnen og ikke minst et severdig og spennende mønster i sanden. Dette er et motivvalg med massevis av potensiale!

Mvh Inger Anne
Inger-Lise S.

Et nydelig motiv. Jeg liker godt den store forgrunnen.Fint mønster i sanden.

Inger-Lise
Roger K.

Takk til Svend, Inger Anne og Inger-Lise for hyggelige tilbakemeldinger på bilde. Der ligger nok mange motivvalg i dette Inger Anne. Noen steg til sides og nye varianter dukket opp. Tar seg litt tid på slike turer der de små ting får betydning for utfallet.

Roger
Vegard L.

Flott med mønsteret i sanden. Her hadde det kanskje gjort seg med enda mindre brennvidde, vidvinkel. Bra observert dette.
Ha en trivelig aften!
Vegard
Monika Frisvold V.

Hei
Et nydelig bilde med flott mønster i sanden..
Liker fargevaløren i bildet og nydelig komp med god dybde..
Lekkert..
mvh monika
Fred S.

Linjer, rytme, struktur i forgrunnen; sjelden å se deg fotografere fra et så lavt standpunkt, Roger, som regel befinner du deg på en fjelltopp. I alle fall et flott ''avvik'' fra normen, fin dybde i bildet. Kunne tenkt meg å fjerne den lyseste delen av himmelen.

vh fred
Kjetil K.

Heisann Roger!
Virkelig et severdig bilde du har her.. Super dybde og flotte kontraster..c'',)

Mhv Kjetil
Odd Tore S.

Mye sjø i forskjellige retninger her mot horisont med truende skyer.
Bildet er troverdig, dvs slik ser også jeg sjø og strand når forholdene ligger til rette for det. Så som en dokumentasjon med dybde synes jeg det er bra.
Men det blir litt grått i og livløst i de nærmeste delene selv om jeg både ser og vet hva som skjer der. Mulig at denne skjermen bidrar, PS skjermen er snillere i mellomtonene.
Mulig at økning av kontrasten i dette området ville gi bildet litt mer sprut.
Mønstret i bølgen som trekker seg tilbake er der i grove trekk. Skulle også likt å se samme bilde med kortere lukkertid, om det kunne gitt litt mer liv.
Du har sikkert gjort alternative opptak og har erfaringer med slikt som virkningen av lukkertid og har gjort ditt valg, men jeg er interessert i andre alternativer også.
Odd Tore
Roger K.

Takker dere siste også for hyggelige og konstruktive kommentarer. Enig med deg Fred at det gjør seg å kutte litt av det lyse i toppen. Har flere alternativer i forskjellige opptak og får ta dette kuttet i en event ny utleggelse. Ser poenget ditt, Odd Tore, men her var det ikke rare bevegelsen i vannet som rant ut. Det lot seg ikke gjøre å sløre med den nevnte effekten du nevner og konsentrerte meg mere om sanden og strukturen i den. Mindre lys hadde nok gitt bedre resultat i dette tilfellet. Det får bli til en annen gang der flere planlagte motiv ligger på lur i forskjellige lysforhold.

Roger
Odd Tore S.

Nå har jeg skiftet til annen skjerm.
Da ser jeg bedre at det er sand, og ender egentlig opp med å kutte vekk toppen helt til der vannlinja treffer høyre sidekant. Det blir litt spennende og abstrakt, særlig med økning av kontrast og i gråtoner.
Men det var sikkert ikke det du hadde i sinne da du la ut bildet.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.

God kveld, Roger. Selv om jeg liker toppturbildene dine spesielt godt, faller ogdå dette i smak. Vinklingen er god, og fremmer standens mønstre godt. Linjene mot havet blir forsterket, og det gir en god bevegelse i bildet. Jeg synes også om de lette blåtonene, samt den litt tyngre himmelen litt lengre inn innover. Når det kommer til komposisjonen, føler jeg at den er litt venstretung, selv om det passer godt med den spisse steinen i sentrum.

vh ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu