LUNDE
Lunde fotografert på Shumbourgh Head naturreservat på Shetland.
Utstyr
  • Nikon F4E
  • -
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/5.6
  • FilmtypeFuji Provia 100 F
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger163
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_2845} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Enorm närvarokänsla..snyggt artporträtt..mustig färg..
kai j.

Dette må være det beste lundefuglbilde jeg har sett. Enormt bra gratulerer !!!
Geir F.

Sjarmerende fuggler, ikke mere å si på det.
Å ta slike bilder kan du!! Ser banne meg ut som et maleri.
Jonas L.

Praktfult fuglebilde!
Kent B.

Flott bilde:) Det er ganske spesiell belysning her. Kan du fortelle litt mer om det?
Jarl Fr. E.

Takk for gode tilbakemeldinger! Bildet er tatt på en lett overskyet ettermiddag. Lunden sitter delvis skjult i gresset utenfor åpningen til hulen sin hvor den har egget sitt. På orginalen er det grønne endel lysere. Den litt softede effekten i nedre del av bildet kommer av at det er fotografert gjennom gresset i forgrunnen.
Carsten A.

Meget bra, men vises det her på beste måte? Jeg har tillatt meg å laste bildet ned, og har så sett på det i egen Photoshop. Det vises da straks vesentlig lysere, og med enkle grep blir fuglens bakhode og hals frittstilt fra bakgrunnen, som samtidig får en mer naturlig, lysere grønn tone. For ordens skyld: Bildet er nå slettet hos meg. Dette bildet er så bra at jeg skulle ønske du ville legge inn en forbedret kopi (det er tross alt begrenset hva en kan gjør på en liten JPEG-kopi).
Jarl Fr. E.

Da har du nok sett det omtrent slik som orginalen er. Jeg scannet det ikke så mørkt, men det ser ut som om bildene ofte blir litt mørkere når de er lagt ut.
terje s.

Bilder som dette gjør at jeg tror fugler har sjel... Veldig fin stemning.

Carsten og Jarl Fr. – Hva mener dere med at bildene blir mørkere når de legges ut her? Jeg gjorde det samme som deg Carsten...men så ingen forskjell. Jeg så over mine og fant et...”uten tittel” som var ganske mye mørkere enn det jeg sendte... Kanskje hele systemet er litt ustabilt, men hvordan er en gåte?
Avsluttet .

Eftersom det finns många nybörjare här så har Jarl skrivit ett gott tips i sin kommentar..fotograferat gjenom gresset i förgrunden..ett väldigt användbart tips som kan ge väldigt trevliga softningar och inramningar av fotot..
Carsten A.

Jarl: Du skriver ''Jeg scannet det ikke så mørkt, men det ser ut som om bildene ofte blir litt mørkere når de er lagt ut.'' Vel, jeg har nøyaktig samme erfaring, og lyser konsekvent bildene opp etter å ha sjekket hvordan de (som JPEG-lagret) vises hos meg med Internet Explorer. Noen hevder at JPEG-lagring fører til at bildet blir mørkere. Det tror jeg er en misforståelse, og det er i alle fall IKKE tilfelle på mine JPEG, laget med Photoshop (uansett komprimeringsgrad). Samme bilde i TIFF og JPEG vises helt identisk (med lavere kvalitet, selvsagt, på JPEG'ene, om komprimeringsgraden er høy).
Nina J.

Væoh-dette fugle bildet er noe av det
bedre jeg har sett!!!!!
Torbjørn T.

Fin kontakt med fuglen, bra eksponert. Det er ikke så ofte en har øykontakt med ville fugler på denne måten.
Jon Tore B.

Dette er noe av det beste lunde bildet jeg har sett,kjempe bra...

JTB
Tom A. T.

Flott bilde!
mvh Tom T
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu