På Høyden
Bildet er tatt i vind, derfor er det enkete steder mye bevegelsesuskarphet.
Utstyr
  • Pin Hole
  • -
  • Blender-
  • Lukkerca 30 s
  • Filmtype4x5
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger403
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_277285} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Brit M.
Liker godt dette bildet, spesielt de myke skyggene i vannet. Nå har ikke jeg noe erfaring med pinhole-kamera, men er ikke dette veldig godt og skarpt til å være pinhole? Noe rusk og rask på himmelen, som kunne klones bort. Disse vakre husene ved vannet minner meg om Nederland?

Brit
Are-Martin S.
Det (meste?) av rusk og rask på himmelen er greiener og blader som beveger seg i vinden. Jeg innrømmer at jeg liker det når du synes det er skarpt. ''Koden'' for å oppnå et bra resultat med pinhole er selve hullet. Det må være helt jevnt og rundt for å oppnå bra resultat. (Om du skal forsøke pinhole, husk at det er mange som selger ferdiglagede hull, men disse er ofte laget med drill, og ''ser ikke ut i måneskinn'' om de betraktes under lupe eller i mikroskop) Kameraet er laget av prefabrikerte materialer, men hullet har jeg laget selv, og det tok nesten tre timer.

Kontrastene kunne vært økt ytterligere om fotograferingen hadde være utført i solskinn, eller om jeg i dette gråværstilfellet hadde brukt et gulfilter.

Bildet er ikke fra Nederland, men det er morsomt at det gir slike ''eksotiske'' assossiasjoner. Skjønt bergenserne vil nok mene at dette er like eksotisk og vakkert som hvasomhelst; det er tatt På Høyden, dette lille tjernet ligger i utkanten av Nygårdsparken.
Torild H.
Har sansen for dette biletet, av same grunnar som Brit M. og nevner!
...og ikkje minst spennende å lese din kommnetar om bruk av pinhole, denne teknikken. Eg brukte for ei tid tilbake eit Kodak Brownie fra 20-talet, og tenkte då at - pinhole får verta neste skritt...

Skal til Bergen på besøk i helga; får kanskje ta ein eksotisk tur På Høyden, (med mine kamera) det ser i alle fall ut til å vera ein fin plass!

Mvh Torild
Håvard S.
Kult! Her har du truffet spikeren=)
Alt virker rolig og stille, men det er noe dramatisk over det som gjør det så spennende. Du har fått til en helt spesiell speiling i vannet som drar innover mot trærne. Vi vil ha mer:)

Mvh. HåvardS
Are-Martin S.
Takk for kommentarer. En annen ting med et slikt ''hurtig sammentømret'' kamera, er at det har ingen søker. Man må på et vis estimere hvordan utsnittet blir, forsøke å få kameraet i water, og så la det stå til. Her er det ingen beskjæringer eller opprettinger. Eneste som er gjort er å øke kontrastene bittelitt i ''curves''.
Hilfred M.
Dette ble skikkelig lekkert.
Nydelig komp med vannet som leder meg innover i bildet.
T.B. S.
Nydelig bilde. Skyggene i vannet drar en videre innover i bildet. Kanon! Bildet står i stil med de gamle bygningene i forhold til "alderen på fotografiet". Som utflyttet siden 1990, har jeg mang en gang gått forbi her. Mange flotte motiver her i området.

Mvh
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu