Italias Disneyland
Mens Venezia i tidligere tider var et makt- og handelssentrum, er det idag turistene som har kolonialisert byen.

I dag traffikeres kanalene av pianolakkerte gondoler, med førere som gjerne stemmer i med ''o sole mio''.

Værsågod ta plass. Det koster 80 euro for 40 minutter.
Bildet inngår i albumet På kryss og tvers i Europa -
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon EF 17-40mm 4,0L
  • Brennvidde25mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeIso 100
  • Nei
  • AnnetEksponeringskompensasjon på 1/3 blendertrinn
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger269
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285515} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Rune S.

Flott bilde i artig vinkel, noe jeg synes fremmer følelsen av at den glider gjenom bildet. Italias Disneyland er et godt poeng. Meget bra!

Mvh
Rune S
Steinulf L.

Kjedelig og pregløst bilde som forsåvidt får frem disneylandfølelsen og dermed kan det vel hevdes at bildet er vellykket. Synd at du ikke fikk mer ut av ditt besøk i denne europeiske kulturby og ariktektoniske perle enn det dine historieløse kommentarer tyder på.
Lars-Anders M.

Bra bilde. Jeg liker det og att det heller. Du er modig.
Thorbjørn R.

Mange takk for kommentarene.

Man bør i utgangspunktet være forsiktig med sarkasme i forhold til steder man har besøkt. Derfor har jeg ingen problemer med reaksjonen din, Steinulf.

Og Venezia er en meget spesiell by med rik historie og spennende arkitektur. Men at byen idag er fullstendig oversvømmet av turister, er det liten tvil om. De uttallige pianolakkerte gondolene (alle helt like) med gondolførere kledd i de samme rødstipete skjortene synes jeg ga et veldig kunstig preg, som lett kan assosieres med Disneyland. Det var denne følelsen jeg forsøkte å formidle her.

Fint å høre at skråstillingen fungerer.
Knut Børge S.

Hei Thorbjørn!

Dette bildet likte jeg virkelig godt. Du har fått frem stemningen fra venezia og gondolene som flyter langs de mange kanalene. Bildet får meg virkelig til å føle jeg er tilbake til denne historiske og avslappende havnebyen. Knall!

mvh KBS
Espen R.

Hei Thorbjørn
Synes skråstillingen passer greit her. Bildet treffer bra i forhold til budskapet du ønsker å formidle.
vh
Espen
Eva Marie P.

Liker denne skjeve vinklingen på bildet som understreker en ekkel bismak sammen med tittelen. Og det er vel ikke til stikke under en stol at Venezia er mer eller mindre ødelagt pga sitt turistengasjemang. Blir litt trist av dette bildet egentlig.
-epl
Frode F.

Hei, Thorbjørn

Jeg synes dette var stilig, jeg, ut fra at det har en spennende kameravinkel og lyset er flott :)

Var selv på Venezia-besøk i sommer, og kjenner meg igjen i din beskrivelse. Over-turistifisert og kø hvor enn du snudde deg. Til og med i kanalene var det gondol-kø...

Den gang var det imidlertid blåstripede gondolierer som styrte skutene (pokker, de gutta kan ro), og de sang ikke engang på oppfordring - sikkert drita lei turister :)

Dokumentasjonsbilde, dette. Et godt et sådan :)

FF
Tove H.

Håper ikke turismen har ødelagt magien som var der en gang.... kanskje lurt å unngå turistsesongene... Synes bildet viser det du vil formiidle. Flott bilde som kler skråstillingen
Mvh Tove
Bjørn J.

Venezia er en vakker by. Dette bildet blir for kjedelig for meg, historien fenger meg ikke. Hvis det var turistmassene som herjer i denne byendu skulle illustrert hadde jeg nok valgt Marcusplassen og i området rundt. Dette blir for tilfeldig. Venzia er ikke Italias Disneyland, snarere tvert i mot.
Fred S.

Disneyland...? Kommer vel litt an på øynene som ser. For japanske turister kan en noen ganger få en mistanke om at hele Europa er et ''disneyland'', for andre er vel Venezia og tilsvarende steder uangripelige. Men masseturismen har unektlig en tendens til å ''disneyfisere'' selv steder som oser av gammel kultur; desverre, vi ser tegn til det også i Norge. Bare vent å se hva som vil skje i Lofoten etterhvert....
Bildet ? Helt greit, hverken mer eller mindre, men skråstillingen tilfører ikke noe.

vh fred
Jan-Torstein H.

Hei!!! Synes dette var et flott bilde fra gondolferd i Venezia. Likte utsnittet, komposisjonen og den spesielle kameravinkelen. Jeg var selv en tur i Venezia i sommer, og syntes det var et fint og spennende sted. Mvh Jan-Torstein.
Thorbjørn R.

Takk for flere nyttige kommentarer.

Bildet er tatt i en av kanalene like bak Markusplassen.

Interessant å registrere at det er delte meninger om både skråstillingen og bildet som sådan. Når det gjelder skråstillingen var den ment å gi en følelse av at gondolen flyter framover. Den muliggjorde også at jeg fikk med det italienske flagget i bakgrunnen (som følge av bedre utnyttelse av billedflaten). Noe særlig spenstig komposisjonsmessig grep er det vel likevel ikke og det er nyttig informasjon for meg at den ikke tilfører deg noe, Fred.

Se også bilde nr. 310451, hvor jeg forsøkte meg på en lignende skråstilling av biblioteket i Tromsø. Også her var responsen blandet.

Igjen - takk for nyttige innspill.
Arnstein P. F.

Først noen ord til bildet - synes ikke du har fått fram noen av det særpreg som Venezia oser av nesten uansett hvor man beveger seg i bylandskapet. Du har vært noe uheldig med standplass som viser en noe glatt overflate på omgivelsene. Stort sett har bygninger og andre innstallasjoner et noe rustikk preg over seg og preget av de påvirkninger miljøet har påført dem. Dette er fraværende i dette bidrag. Flatt lys og ingen spesielle punkter en blir ført inn mot. Synes ikke valgt kameravinkel tilfører bildet noe ekstra. Noe av det jeg har fått med meg fra denne by etter tre besøk er et mangfold blant gondolene i byggestil og ulike funksjoner - gondlerene innehar også et større mangfold enn det som her antydes.
Disneyland i denne sammenheng skjønner jeg ingen ting av - trenger kanskje noe oppdatering på hva begrepet Disneyland innbefatter. Denne by har vel oppstått på grunn av frykt og ønske/behov for å beskytte sin egenart i forhold til andre truende folkegrupper. I perioder kan det vel flomme over med for mange tilreisende i fredelig ærend. Rolige og folketomme lommer finnes til og med i de mest populære turistperioder. Leit, bruk litt tid og du vil finne. Lykke til neste gang om fristelsen kommer over deg.
Mvh Arnstein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu