Tanta til Beate.....
Tidlig en høstmorgen i det sola sender sine første stråler gjennom eventyrskogen lyder et myndig rop:
''Beate, Beate! Hvor er du? Hvor er du?

Kremugla Beate holder på å falle av frokostpinnen så overraska ble hun...
For der på lærerpulten satt gammeltanta fra Romsdalen....selveste kobberugla....en svært sjelden art med meget høy IQ...

Hun forteller at hun er bekymra for fuglenes kosthold i eventyrskogen...Ryktene løper....

I går fikk hun nemlig besøk av to underlige skruer med trillebår. Oppi båra hadde de haugevis av selvlysende smultringer proppfulle av E-stoffer....
Straks beslagla hun hele smultringhaugen og gravde den ned syv fot under jorda....
Så kom gryta på ilden, og på 1-2-3- tryllet hun frem en slik mengde hjemmekokte smultringer som Romsdalen aldri før hadde sett maken til...1013 av ''Monikas beste''...

Hun forteller videre at ablegøyemakern Kulern viste stor oppfinnsomhet og arbeidslyst under opplessinga av smultringene, mens Rasmus dverg hadde tatt seg en blund i kløverenga.....

På bildet ser vi perlevennene Sivert støveltroll og blåmeisjenta Trude lytte intenst til talen.
Trude er så glad for at Sivert er frisk igjen...
Med seg på innerlomma hadde kobberugla med seg en pose grønn te, som visstnok virker rensende.
Alle oppfordres til å drikke 1 kopp pr dag for å få alle surrogater ut av kroppen.....
Makan.....






Er så happy for at noen tar ansvar og handler...
før det er for sent...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-03 18:02:36
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 350-digital speilrefleks
  • canon image stabiliziter 75-300mm.
  • Brennvidde230mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeIso - 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger856
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285568} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Odd E. k.

God kveld Tyrihans!

Ler meg skakk, he-eh-ho-ho--Kattungene freser og kryper langsetter gulvet og under sofaen...hvor skal dette ende.. Gamletanta fra romsdalen...selveste kobberugla. Fint at de selvlysende smultringene er begravd for alltid, så trenger du ikke dra til Sverige på flere møter med luftfartemyndighetene.
Alle virker så glade og optimistiske i eventyrskogen for tiden, noe som må til nå i den mørkeste tiden av året. Får håpe smultringene faller i smak og at de ikke inneholder andre stoffer som kan gi utslag på helsen. Den grønne teen kurrerer nok ikke alle former for surrogater som ligger i kroppen...Hvor skal dette ende...

Ha en fin fotohelg Tyrihans!

Mvh

Odd E.

Svend Wiig L.

Hei Tyri (Hans)!

Tar virkelig av meg hatten for dine umettelige eventyrbilder med påfølgende eventyrlige fortellende historier (....eventyr!)

Utenom det, så er jo bildene gode også......!!

Du bør virkelig bli med meg til Femundsmarka der det er flust med tyri og ''eventyrlige'' motiver, midt i blinken for deg!!

Mvh Svend
Ronny A.

God lørdagskveld, Tyri-Hans!
Må si denne tanta så rimelig myndig ut. Ikke bare er det ugler i mosen, men hun har ordnet med at smultringene ligger på syv fot! Jeg er litt tvilende til denne tanta, da hun har et noe kulørt konjakk-preg over seg;-) Og denne teposen tror jeg hun har kjøpt billig på Grünerløkka i Oslo..
Men, jeg er imponert over Beate, Sivert og Trude som ser ut som de faktisk lytter til denne flyvende Xo'n. At disse smultringene sprer ringer i vannet, kan ingen benekte:-)
Ønsker dere oppe i eventyrskogen en herlig lørdagskveld videre, inkl. Hain Hans-Jørgen m fam.

mvh Ronny
Pål E.

Hei,

Du store verden for noen snodige bilder du tar: en slags naivistisk bygdekunst jeg for min del humrer godt av. At det er til stor glede for medlemmene av foto.no er det ingen tvil om - se bare hvordan man lar seg smitte av måten du skriver kommentarer på når en selv kommenterer bildene/kommentarene dine. Alt godt og lykke til videre,

hilsen fra Pål
Monika Frisvold V.

Da har uglen landet igjen, å stor var hennes opplevelse i eventyrskogen....
Ja når Kulern og Rasmus dverg kom seilende ned bakken og ente med et brak i husveggen min.... Jeg satt da i skjulet mitt, å 3 stykk Flaggspett spratt fram bak hver sin Bjørk....Å siden har ingen sett dem........
Jeg hadde da 1013 smutringer uten E-stoffer på lager siden ryktene hadde fortalt dem var på vei....
Det var bare at dem hadde besøkt alle ''billig''butikkene og hamstret smutringer....Fy`a meg.....
Siden jeg var redd dem skulle ta med seg søppelsekken grov jeg dem ned.....BORT...BORT..VEKK!!!!
Å Rasmus hadde spist så mange smultringer på turen at han måtte hvile litt når opplastningen skulle skje....
Kuleren minner meg om en kommunalarbeider fra 1970......Det gikk ikke fort, men tallet på smultringer ble tresiffret.....Å han hadde mange gode historier fra Eventyrskogen...som slettes ikke egnet på trykk på foto.no
Nå håper ''Uglen'' at dem drikker den grønne teen for å få ut alle E-stoffene i kroppen...
Viktig også med antioksidanter for styrke imunforsvaret....Siden det hele tiden er noen på vandring i Eventyrskogen..er det viktig!!!

Da skal jeg hilse fra ''Uglen'' Lykke til.....

mvh monika
Avsluttet .

God kveld i stuggu Hans Jørgen,

Artig bilde og fortelling. Liker godt den fine bakgrunnen din.
Har du vært og besøkt Lavskrika da?

mvh
Tommy
Egil S.

Ja, har jeg ikke nevnt de smultringene før kanskje? Har jeg ikke også advart deg for disse smultringene?
Det er kun ekte hjemmelagede (kokte) som er brukendes.
De man får kjøpt på Rimi, Kiwi, Rema, Coopen og andre steder bør alle folk holde seg unna! E stoffer er i følge mine kontakter i Ottaskogene noe ordentlig dritt, de legger seg til slutt på hjernebarken og fører til demens!

Gamletanta fra Romsdalen kjenner jeg godt, fra min tid nede på Åndalsnes. Om hun ikke har flyttet siden jeg var der nede, så bor hun vel fortsatt på Romsdalshorn stasjon. Om noen hadde problemer av noe slag, oppsøkte de denne ugla, for å søke råd. Gode råd var dyre skal jeg si deg - det kostet en død mus hver gang...

Hva teen angår, kan jeg fortelle deg at denne er laget av tørkede lupiner, som det finnes så mye av på vestlandet, og sist men ikke minst tørket lever fra sjøørret. Denne ørreten må være tatt i elva Rauma, for at den skal være med å kurrere kroppen.

Flott fortelling igjen kjære venn.
Ha en riktig flott søndag uten E stoffer.

Mvh.
-Egil
Hilda Hol E.

God kveld, Tyri-Hans.

Her gir du oss både flotte eventyrbilder, med tilhørende originale eventyrtekster på løpende bånd. Hva mer kan en forlange på foto.no.

Jeg forstår det er stor aktivitet i Eventyrskogen for tiden.
Det er jo ''in'' med eventyr nå. Jeg syns du går både kongelige og andre dødelige en høy gang. Er ikke tiden snart inne til å la dine eventyr få en mer permanent plass mellom to permer?

Ha ei fin eventyrfoto-helg.
Vennlig hilsen Hilda.
Rune S.

Hei Hans-Jørgen! Flott komposisjon av denne gjengen i Eventyrskogen. Kobberugla ser svært myndig og dominerende ut. Vet ikke hva som er værst i dette kostholdet, E-stoffer eller mulige transfetter. Du får høre med kobberugla!? Imponert over din kreativitet både med bilder og tekst. God helg til deg og dine i Eventyrskogen:-)

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

Så måtte selveste kobberugla tre støttende til for å fjerne alle mulige selvlysende E-stoffer som var på vei for å forringe kostholdet i selveste Eventyrskogen! En slik klok og myndig dame med stor autoritet måtte selv ta rev i seila og orda i sitt nebb for å komme med en advarende vingespiss til alle de flotte beboerne i skogen. Nå er nok jula redda for alle små og store beboere, der tarmrensen allerede er satt i system gjennom å drikke grønn te. Det vil ikke bli store behovet for akevitt i Eventyrskogen i år, for å fjerne all fet olje som vil finne veien nedover i de mørke hjørner i beboernes kropp pga. smultringgilder i november og desember! Pass opp så ikke en av slankeguruene som preger de tobentes hjem i landet får nyss i dette.... Jeg tørr ikke tenke på hva Fedon ville gjort...

Ha en suuperduuuper høstlig og fargerik søndag, Tyri-Hans!

Anne-Lise
Håvard S.

Du store makaron, Tyrihans!

Nå som hele Eventyrskogens eksistens pga dårlig kosthold står på spill var det akkurat på tide at kobberugla tok saken i egne hender!
Jeg synes faktisk den vise ugla bør samle inn til møte for hele Eventyrskogen og opplyse om de truende tilstandene. Hver og en av smultringene som kommer inn fra kulern og rasmus dvergs innsamlingstur bør sjekkes grundig!! Ingen vet hvor de kan stamme fra, enten det er S-laget på Stiklestad eller Nærkjøp i karasjok! Klarer eventyrskogens innbyggere å få bukt med E-stoff-problemet???
Jeg synes faktisk at Rasmus og Kulern bør dra ut med smultringer av slaget ''monikas beste'', istedet for å samle inn, slik at alle i norges langstrakte land virkelig får kjenne den himmalaga sorten. De vil da merke så stor forskjell fra den masseproduserte og usunne sorten at de kun vil velge monikas beste deretter. Her snakker vi om frivillig monopol dere!!!
Trysil-skogens innbyggere har sendt ilbrev til Eventyrskogen med forslag om varig smultringkoking i Eventyrskogen og et postordresystem er de kan handle fritt uten moms og tollavgifter...

Ha en staselig søndag med smultringer på fatet!

Hilsen fra østpå!

Mvh. HåvardS
Knut Børge S.

Hei Hans Jørgen!

Nok et kjempeflott bilde med tilhørende knallbra og spennende eventyr, disse bildene og historiene dine er virkelig i en klasse for seg selv. Meget hyggelig å se og lese.

Ha en fin kveld med alle vennene dine i eventyrskogen!
mvh KBS
Liv F. D.

Hei Tyri-Hans!
Sykt stilig igjen dette. Så tanta fra Romdsala har ankommet eventyrskogen. Da blir det orden på sakene. Romsdalingan e kje t å spøke me væit du! Likte det igjen, flotte farger og morsom komp. Venter i spenning på fortsettelsen.
Ha en finfin smultringaften!
mvh
Liv '')
Hans-Jørgen H.

Hallo! Og go søndagskvellen!

Maken til kreative og morosame kommentarer skal man lete lenge etter....
Fryder meg over alle innfallene og asosiasjonene deres!
At mange av oss ''voksne'' gløder av eventyrlyst er herved bevist....
Masse behov og følelser som undertrykkes daglig av vår straighte og ofte altfor A-4 pregede måte å leve på vet du....
Det gjenlevende barnet i oss stenges inn.....hjelp!

Tusen-tusen takk alle sammen!!!
Herlig med smultringen Mr Odd!
Hans-Jørgen
jøran f.

Hei
Gratulerer som ukens fotograf da. Ellers er du visst på dikterfot om dagen. Når kommer boka da?
Jøran
Inger Anne Maritsdotter V.

Artig gjeng, flott formidla:-)

Gratulere som velfortjent ''ukens fotograf''!

Mvh Inger Anne
Anne-Lise S.

GRATULERER til Tyri-Hans, alle beboerne i Eventyrskogen, og til selveste sjefshjernen bak det hele med velfortjent Ukens!!!! :-)) Ukens pris kan jo ikke være annet enn mang et smultringlass fra det ganske land med ekstra lang holdbarhet!

Anne-Lise
Monika Frisvold V.

Hei I natten....

GRATULERER HERR HOVELSTAD...

Nå tror i det blir fest i eventyrskogen.... Så kjøle bra at kulern og rasmus fikk med seg smultringene... Ja nå kan dere pynte Valdemar og heise flagget....

Dette var utrolig artig at du ble Uka`s fotograf...nyt den!

Skal hilse fra kobberugla også....ho ble så glad når du tok te veta og slutta med e-stoffer at ho skinner så berre det...

Ha ei knakende flott uke...

mvh monika
Tove H.

Fint bilde, men litt trist oppsyn på dem...liker de ikke grønn te?
De selvlysende smultringene må ikke graves ned - de kan jo bli fantastisk julepynt! Kan de reddes?
Lykke til videre, ser anledningen til å kvitte meg med noe grønn te - sendes til Eventyrskogen med flukthegrepost!
Mvh Tove
Tove H.

Og GRATULERER som ukas fotograf - det var moro at det ble deg!
Mvh Tove
Tone A.

Hei Hans-Jørgen
Gratulera så mykje som Ukens fotograf. Det er så velfortjent pga at du sprer glede med dine humorbilde som har så innhaldsrike tekster under som gjer at eg ofte sit her og flire. Og eg undrast, har foreldre med 5 barn betre humor enn andre? Ungane mine synes iallefall at mora deira har ein humor som er spesiell, og eg har også 5 ungar. Men å komponera slike bilde til lått og løye som du har, nei der må eg melda pass.
Kva tid kjem eventyrboka for vaksne med dine velkomponerte bilde med både fuglar og sære figurar, og ikkje minst med tekstar som får vaksne folk til å skriva seg bort frå kvardagen sine problem?
Det som imponerar er at du tek bilda dine ute med innslag av vêr og ulke fuglar.
Tanta til Beate er ei klok ugle, som har forstått kor galskapen med alle dei fabrikkproduserte smultringane ville ha ha enda. Nå må ho berre redusera både fett-og sukkerinnhaldet også, så ikkje fuglane vert så tunge at dei ikkje kan letta.
Kremugla Beate sit så krampaktig og følger med i foredraget og Sivert konsentrerar seg så godt som han kan, med Trude som ivrig følger med på talen.
Den grønne teen er så full av antioksidanter, den må dei verkeleg få smaken på.
Versjon 2 for meg og eit velkomponert bilde som står flott til teksten.
Gratulera!
Helsing Tone

Håvard S.

Ojojoj! Nå blir det kalas i Eventyrskogen!
Gratulerer Tyri-H! Vel fortjent! Bildene dine fenger flere enn meg! Flotte teknisk bra bilder med diverse morsomme figurer og ditto historier som ender i en vrælende humoristisk følgjetong.
Det blir vel stor fest med en god porsjon av smultgryta??
Men jeg er faktisk veldig bekymret og skeptisk på hva den grønne teen virkelig inneholder! Se hvor små pupillene til Beate er. Her er det ugler i teposen!!!

Ha en fin dag og uke full av heder og ære:)

Mvh. HåvardS
Hans-Jørgen H.

Go mandagsmorgen blue!

Er overvelda og svært, svært glad!
Tanjahunden spratt frem under bordet av mine gledesrop og sammen har vi dansa selve eventyrmassurkan i stuggu....Hun er jo med på så å si alle mine turer i eventyrskogen og kommer med mang en ide til scenesettinger....

Forsto ikke ''bæret ''da jeg slo på PCn og fant så mange innkommne mail i dag....
Jeg la da ikke inn noe bilde i går....
Og så var det altså en haug av gratulations!

Er veldig takknemlig for alle godordene og setter stor pris på dere alle.
Dere er så viktige inspiratorer med alle crazy og vettuge kommentarene slik at det hele ofte blir en humorføljetong i flere akter der vi spiller på lag. Og det er da det virkelig tar av.....

Skriver straks et brev om nyheten og ber skjæra Jonatan frakte det oppå åsen til han Sivert og gjengen i eventyrskogen, da jeg selv skal på jobb.
Blir sikkert ville smultringtilstander......
En super dag!
Hans-Jørgen

Odd E. k.

GRATULERER SOM UKENS FOTO.NO FOTOGRAF. Velfortjent etter alle disse flotte humoristiske og noe alvorspregete bildene du formilder til oss her på dotten. Har hatt mye glede av disse flotte bildene, har ledd meg skakk mange ganger...

Ha en FEIRENDE UKE I EVENTYRSKOGEN. Her oppe vil jubelen i skogen vare hele uken ut. GRATULERER HANS-JØRGEN

Mvh.

Meg og mine venner fra skogen!
Liv F. D.

Hei Tyri-Hans!
Gratulerer !!!
mvh
Liv'')
Ronny A.

Hei, Hans-Jørgen!
Må bare innom igjen for å få gratulert deg som ukas fotograf.
GRATULERER!!
GRATULERER!! GRATULERER!!
GRATULERER!!

Mvh Ronny:-)
Kjell Sigurd S.

Du står for humor og underholdning på foto.no og jeg synes ukens har fått en verdig mottaker :-)

Kjell S
Wenche J.

Hei Hans-Jørgen
Gratulerer, gratulerer, gratulerer til gledesspreder nr. 1 her på foto.no. Jeg gleder meg utrolig mye på dine vegne:):):) Velfortjent til 1000 og så kan du ta suverene bilder og, ler:)
Mvh Wenche
Håkon S.

Hei
Som ditt forrige bilde har dette en flott bakrunn!
Denne gang er det jo blåmeisen som er med!
Gratulerer som ukas fotograf!

Håkon
Hilda Hol E.

Hei Hans-Jørgen.

Må bare innom for å gratulere deg som ukas FOTOGRAF :-)

VELFORTJENT!!!!

Vennlig hilsen Hilda.
Egil S.

Flagget heises på Otta, og inne i de dype skoger, høres jublende røster.
Fra alle de oppdagede og ennå ikke oppdagede vesener der inne, sendes det de hjerligste gratulasjoner, til alle venner i Eventyskogen.
Gratulasjoner til dem, fordi de har en ''eventyrfar'' som nå har gått til topps!

Gratulerer kjære venn!

Mvh.
-Egil
Kjell Ivar Ø.

Gratulerer som ukas fotograf Hans, veldig velfortjent.
Ha ei fin uke.
vh Kjell Ivar
Inge S.

Hei.
Grattis som ukens fotoknipser og lenge leve din utrolige fine fantasi :-)

Mvh Inge
Eva Marie P.

Gratulerer så mye. Eg e no glad det vart deg,vel fortjent. Du er en glede og en inspirasjon i kvardagen. Vi trenger slike humørspredere som deg.
klem
Hans-Jørgen H.

TAKK....TUSEN TAKK....OG MILLIONER TAKK!!!!!!!!

Dere er så KUUUULERN alle i hop!!!!!
Hans-Jørgen
Knut H.

God dag du UKENS Hoffotograff.
En sann glede at du Hans fikk tittelen.Din humor er smittende
og befriende og bildene dine viser hverdagen i verdens mest
spennende skog på en fengende måte.Du er en inspirator
i humor og får mange til og senke skuldrene her inne med
din fortellende fotostil.Trass mye stridigheter blandt dine venner
i skogen er de alltid en happy ending.Forsett som du stevner
Tyri Hans du har mange fans her på dotten.Et verdig bilde
der v2 formidler stemningen på en fortreffelig måte kan du
trykkt kuuulen med en kopp grøn tea.
Ha en fortreffelig dag rundt svartovnen Hans.
Hilsen Knut
Sverre H.

Gratulerer med tittelen ukens fotograf, og for at du forlenger våre liv med latter! Mvh Sverre.
Elin I.

....og så jeg som har problem med å finne bare en tittel på bildene mine. her driver du og serverer historier !
Det er noen som har det....
Jan Henrik D.

Gratulerer som ukens fotograf!!
Bildet er forøvrig flott det...

-JanH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu