Bueskyttere
Demonstrasjon av forskjellige våpentyper. Bildet er tatt på vikingfestivalen på Rott utenfor Tananger i Rogaland, 16. juni 2007.
Bildet inngår i albumet Vikingfestivaler i Rogaland - Vikingfestivalen på øya Rott vest av Tananger i Rogaland 15.-17. juni 2007, vikingmarkedet i Møllebukta ved Hafrsfjord i Stavanger 20.-22. juni 2008, vikingkaupangene på Jernaldergården i Stavanger 19.-21. juni 2009 og 18.-20. juni 2010, og vikingfestivalen i Møllebukta 14. - 16. juni 2013. Jernaldergården er et rekonstruert gårdsanlegg fra folkevandringstiden, ca 350 – 550 e.Kr. Gården ligger på Limahaugen i nærheten av Ullandhaug med praktfull utsyn over Nord-Jæren og Hafrsfjord, ca 3 km fra Stavanger sentrum, .
Utstyr
  • Panasonic DMC-FZ3 LUMIX
  • -
  • Brennvidde10,0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_288099} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Gunnar John C.
Et morsomt motiv, og spesielt den unge damens konsentrerte blikk og positur synes jeg er fint. Artig anakronistisk - periodekostymer mot typehuspreget i bakgrunnen. Pilen på vei ut av bildet skaper fart og driv.

Jeg er ikke helt sikker på vinkelen du har valgt, for det er synd at armer dekker begge de to andre bueskytter-ansiktene. Alt stashet i bakgrunnen gir et rotete preg, men det er vel i grunnen en del av denne nesten litt absurde scenen.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Nina C. K.
Takk for kommentarene dine, Gunnar. Jeg er sørgelig klar over både den absurde bakgrunnen og den ganske uheldige vinklingne. Skytingen foregikk innenfor et inngjerdet område. Publikum sto som sild i tønne. Av pest og kolera var standpunktet mitt det beste jeg kunne hoste opp.

Siden jeg ikke kunne gjøre så mye mer fra eller til med de lokale forholdene, var jeg mest opptatt av den spesielle teknikken som damen viste - buen ble løftet over hodet mens hun spente den. Og jeg er ganske fornøyd med at jeg til slutt klarte å fange pilen i svevet.

Ikke skjønner jeg hvordan hun kunne sikte, men det blir vel på en slags intuisjon man treffer målet. Jeg leste en gang en bok som heter ''Zen i bueskytingens kunst''. Den handlet om en amerikaner (tror jeg) som gikk i lære hos en mester i Japan. Han måtte øve i åtte år på å spenne buen før han fikk lov til å slippe den første pilen sin.

Sannelig noe å tenke på, både for en bueskytter og en amatørfotograf.
Gunnar John C.
Ja, zen og bueskyting er avgjort noe å tenke på i disse dager, når kamera har mer til felles med mitraljøse enn med pil og bue.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Avsluttet .
Et motiv med potensiale, men liker ikke helt utførelsen av det. Den ''heftigste'' vinkelen for dette motivet tror jeg hadde vært om du kunne stå noen meter til høyre og en god del tettere utsnitt. Men som du sier så er det ikke så lett å velge vinkel når der er gjerder og mye folk.

-Svein Ove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu