''Nothing is a sign unless it is interpreted as a sign''. Saussure (1857 - 1913)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-05 00:09:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger395
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285642} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Inge S.

Hei.
:-) en rett og fin skog som ser meget tørr ut. Et rett og slett meget
enkelt motiv.Nesten så jeg selv ser ut av vinduet fordi jeg selv har
skogen som nærmeste nabo :-)
Syns kanskje du har valgt feil ramme som kanskje hadde gjort
seg i farger i tre ?
Ellers teknisk meget bra.

Mvh Inge
Arne M.

Det er noe spesielt ved dette bildet. Jeg vet ikke helt hva det er, men noe er det altså. Kanskje det er det grafiske preget?, eller de nesten relieff-aktige trestammene? eller er det sølvtonene mot den svarte bakgrnnen? Ikke godt å si. Det som er sikkert er at bildet er velkomponert, fint eksponert, og bevarer noe mystisk inne der bak alle stammene. Fascinernende!

- Arne
Inger Anne Maritsdotter V.

Liker det nesten grafiske og monotone uttrykket,
fin dybde og fine linjer i bildet.
Bra dybde.

Mvh Inger Anne
Lars-Anders M.

Fint skogsportrett. Bra i sv.
Aud Elise S.

Syns dette er et motiv som egner seg svært godt i sorthvitt.
Bildet får et grafisk preg, spesielt den øverste delen.
Fin komposisjon med vertikale og horisontale linjer.
Tror kanskje en enkel hvit ramme på sort bakgrunn
hadde hevet bildet.

mvh Aud
Vidar S.

Hei Anne-Lise!
Dette var stilig! Mye bra er sagt allerede vedr det grafiske preget og valg av shv. Flotte ranke stammer og det virker nesten som om alle greinene ''peker'' mot høyre, det er en fiffig detalj, synes jeg ;o)
En detalj jeg ikke synes var så bra var strømstolpen som danner avslutningen i høyre bildekant... der synes også deler av ledningen. Ser man positivt på det (det prøver jeg jo alltid *hehe*) så kan den stå som en kontrast til resten av stammene i skogen, men... tja?! Ledningen må vekk i alle fall.
Et severdig og dekorativt bilde, AL! :o)) Vidar

Thorbjørn R.

Stilig mønster fra skogen. Det trange utsnittet og bruken av s/h fungerer bra her.
Fred S.

Ikke dumt, ganske tøft- Lurer imidlertid på hvorfor du har tatt med det som ligner en telegrafstolpe (?) i høyre bildekant, og en svart ledning i samme bildekant øverst ?

vh fred
Anne-Lise S.

God morgen til dere alle! :-)

Her i Kristiansand har vi en alldeles uplettet morgen med strålende solskinn, blå himmel så langt du kan se, og fortsatt et hav av høstfarget løv på trær og busker...

Det til kontrast til dette fotografiet... Tusen takk for mange flotte tilbakemeldinger der dere gir uttrykk for det dere leser utav motivet.

Det gleder meg stort at Vidar og du, Fred, med ett legger merke til strømstolpen og den svarte ledningen. De er, for meg, viktige elementer i dette motivet, og har stor symbolverdi. Fred lurer på hvorfor jeg har tatt det med, og jeg kan gjerne utdype årsaken til det, men synes ''dotterne'' skal få en mulighet til å tolke fotografiet uten at jeg forteller hvordan.

Anne-Lise
Steinulf L.

Mange ,i utgangspunkte rotete elementer, ordnet på en fin måte med stolpe og ledning som bryter harmoien. Remmen deromot, er jeg litt i tenkeboksen på, et bilde skal stå på egne bein uten en ramme. Men her kan faktisk rammen vurderes sammen med elementene, og da passer den, på sett og vis.
Anne-Lise S.

Inge er inne på min egen tanke om årsaken til at jeg har valgt å ramme inn dette motivet på denne måten. Innrammingen har også noe med selve symbolikken i motivet å gjøre. Svært interessant med betraktninger som din, Steinulf, der du blir sittende og vurdere dette valget... :-) Konstruktiv og fin tilbakemelding å få! Takk skal du ha! :-)

Anne-Lise
Ivar B.

Dette hadde jeg virkelig sansen for Anne-Lise. Røffe og flotte toner. Stolpen og ledningen blir en tøff innramming , men også et overraskelsesmoment. Jeg tenker at stolpen blir et slags symbol på den vestlige verdens levesett, og hvilke konsekvenser det har for vår natur. Skogen i bakgrunnen ser død og ødelagt ut. Ja til rensing av gasskraftverkene:-) Mvh Ivar.
Hege J.

Naturens rene og enkle linjer har du her festet til brikken på en stilig og velfungerende måte. Trærne er påfallende rette og gjentagende, noe som gir et ryddig bilde til tross for ''rotet''.

Severdig!

Mvh Hege
Liv F. D.

Hei Anne Lise,
dette var et spennende bilde. Likte det ''grafiske'' preget her. Kan se ut som du har bundet trærne sammen med ledningen i toppen av bildet. Stilig dette, likte det!
mvh
Liv '')
Anne-Lise S.

Ivar: Så god du er! :-) Spennende tolkning og fine ord!

Hege og Liv: Tusen takk for spennende betraktninger!

Anne-Lise
Stig Børre E.

Absolutt severdig.
Stolpen og ledningen er et genialt innslag og sørger for at bildet ikke blir statisk og kjedelig. Rammen liker jeg ikke i det hele tatt, syns den ødelegger en hel del (men det er jo enkelt å rette opp:-)
Bra!

StigB
Avsluttet .

'Av frø er du kommet, til telefonstolpe skal du bli...''

Likte symmetrien i rotet og stolpen og ledningen må helt klart være med, hvertfall for min symbolikk. Bra dette! :) (men enig med flere her, rammen var ikke noe særlig...)

Erik
Geir F.

Monotone gjentakelser med alle stammene. Men en imponerende detaljrikdom likevel.
Dette var et fascinerende og spennende bilde... i alll sin monotoni.
Sort hvitt var et heldig valg her.
-fløde-
Anne-Lise S.

Da har ''dottene'' talt, og jeg har lagt inn en versjon uten den brede ramma. :-) Nattlig takk!

Anne-Lise
Wenche J.

Hei Anne-Lise
Et fasinerende bilde du presenterer for oss. Liker stolpen og ledningen som får frem symbolikken i bildet meget bra. Har jo ikke sett bildet i farger, men føler at s/hv er det riktige her. Jeg er ikke begeistret for den brede rammen som jeg synes stjeler for mye av bildet ditt, så min favoritt blir versjon 2:) Du blir bare bedre og bedre og det er morro å følge med på bildene dine:):):)
Mvh Wenche
Jan Erik E.

Dette var bare knall...WOW...mvh JEE
Helge R.

V2 er utrolig bra. Jeg har tatt masse av slike motiv, men aldri så bra som dette
:)Gorm
Vidar S.

Her er jeg igjen, AL ;)
v2 ble mye bedre og detaljen din oppe i høyre hjørne står klarere fram. Når jeg har lest kommentarene dine (og andres), etter min første, så gir telefontråden mening. Bra, Anne-Lise ;) Vidar
Avsluttet .

Overskarpet, over-konstrastert, grafisk. Det meste er vel sagt over her. Stolpen må være med, ja! Et spesielt, og litt uvant fotografi. Veldig bra, Anne-Lise!

Erik
Hans-Jørgen H.

Hallo Kristiansand!

Grubler meg snart grønn på dette ørkenaktige og sterile plantasjeskogen din...attpåtil med en gammel strømstolpe med ledningstump...

Kubikk meg her og kubikk meg der....
ikke en eneste blomst eller fugl....Kun et sterilt og livløst jordsmonn da intet lys og lite vann slipper inn i denne menneskeskapte biotop....

Kanskje et symbol på menneskenes streven under solen....
De tette stammer og grener ser jeg som et uttrykk for menneskenes higen etter kapital, makt og æra....klumper seg sammen i storbyghettoer der de lever like så tett og usunt som granplantasjen din.
Hvor er lyset, klorofyllet og de sildrende bekker som skaper vekst, mangfold, orginalitet og et åpent ot undrende sinn...

Tankevekkende bilde Anne Lise som utløser reaksjoner og spørsmål...
En fredelig kveld med eller uten strøm....
Hans-Jørgen
Kjell Sigurd S.

Velbrukt motiv som du løser fint på din måte, med det lille uromomentet oppe til høyre. S/h er et godt valg. Joa, dette ble severdig.

Sjell S
Anne-Lise S.

Så flotte tilbakemeldinger å få, og spesielt takk for tanker ift. hvordan akkurat du tolker mitt budskap! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu