Fant ikke flere bilder i dette utvalget!
Iran # 6
Spor etter nomadefolkets dromedarer i ørkenen utenfor Kashan.
Fornøyd med komp, farger og eksponering om jeg skal si det selv:-)
Bildet inngår i albumet Iran - Iran er en verdens eldste sivilisasjoner, med historie tilbake til 4000 år BCE, og kan være stedet for verdens første etablerte menneskelige samfunn. Iran er i dag under et teokratisk politisk styre som har innført svært konservative islamske reformer, men det er fortsatt interne konflikter mellom reformister og konservative over landets fremtid, gjennom valgt politikk. Bildene i denne serien er tatt på en snau ukes ferietur sentralt i landet. Det er ikke enkelt å være fotograf her, da det er mye begrensninger på hva som er lov til å avbilde. Derfor må forsiktighet utvises. Noen av bildene kan derfor ha komposisjonsmessige og/eller tekniske mangler, men håper allikvel at de kan fortelle en historie.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-10 00:34:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 18-50mm F2.8 EX DC
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeRAW ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_286680} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Eva Marie P.

Det er nok mange spor i ørkenen i Irak, som har tilhørt stolte fotte mennesker, som ikkje hadde likt utviklingen av landet sitt. Det er spennende å sitte å fantasere om hvilke mennesker som har ruslet her....
Liker bildet ditt, får meg til å tenke litt.
-epl
Stig Børre E.

Nja...
Et vanskelig bilde å kommentere. Komposisjonen og tonene er i grunnen gode. Lurer på om det grønne oppe til høyre egentlig forstyrrer mere enn det tilfører. Essensen her er sporene i sanden. Ser ikke at du kan endre noe ved dette ved en beskjæring.

StigB
Espen R.

Takker for kommentarer:-)
Eva: Bildet er fra Iran, og ikke Irak. Sporene i sanda er etter dromedarene til nomade folket som har levd i ørkenområdene i gamle Persia gjennom generasjoner.
Stig B: Ja, det er riktig, jeg var svært usikker på buskaset i dette bildet. Da jeg kom hjem for å fremkalle RAW filene, angret jeg på at jeg ikke hadde brukt et annet verktøy her, som f.eks et makro objektv eller noe sånt. Men for sent å angre nå...
Men synes bildet ble ganske rent og pent uansett. Passer fin inni serien min håper jeg.
Takk skal dere ha:-)
Espen
Tom T.

Komposisjonen er god den Espen:) Savner noe mer kontrast i bilde, dette bilde hadde profilert på mer skygge. Slik at sporene hadde kommet bedre frem.

TomT
Eva Marie P.

Søren eg leste jo det, me skrev noe annet, beklager...du får bære over med meg:O) Sent på kvelden veit du:O(
Espen R.

Ingen fare, Eva:-)
Ja, Tom, ser poenget, Jeg har faktisk dratt opp kontrasten ganske heftig, men stoppet da jeg ble redd for støymonsteret skulle komme å ødelegge bildet. Men skal forsøke meg litt til, med levels kanskje jeg kan få det bedre.
Espen
Inge S.

Hei.
Går helt klart for v2 der sporene trer fint frem og det må være
et perfekt sted for sporsøkere :-)

Mvh Inge
Tove H.

Synes v2 ble bra! Spor i sanden fascinerer alltid - og dette bildet med dromedarsporene synes jeg ble meget severdig.
Mvh Tove
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 fikk litt mer trøkk i fargene syns eg,
flott ørkensandbilde med et eksotisk preg.

vh Inger Anne
Espen R.

Takker for kommentarer Inge, Tove og Inger Anne. Har til min forargelse oppdaget at nok en gang har skjermen min skiftet innstillinger på eget initiativ, noe som har medført at jeg har sett langt mer kontrast enn dere. Ser på bildene jeg har lagt ut de siste dagene, og det er jo nesten pinlig... har ikke helt skjønt hvor mye kontrast dere egentlig ville ha... Men nå er det fiksa, så de fremtidige bildene blir nok riktige.. Igjen, takk skal dere ha:-)
Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu