Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger316
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287887} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inge S.

Hei.
Enkelt og stilfult med noe uvanlige farger på løvet men
absolutt severdig. Fint format.

Mvh Inge
Ann F.

Var det dette som tok 2.plass i ABFK's konkurranse Stilleben i oktober?
Tror det, jeg ble ganske så solid overrasket over at et rendyrket naturfoto ble akseptert som stilleben.
Hvis jeg klarer å se bort fra det, er min ''dom'' at bildet er stilrent, men noe for glorete i det blå i hovedmotivet. Bildets oppbygging har jeg stor sans for, med hovedmotivet langt nede i komposisjonen og et kontrasterende felt helt i toppen.

Mvh Ann
Kjell F.

Nydelig stemning med farger som kler hverandre. Flott plassering av hovedmotivet. Kjempebra. Anbefales.
Mvh Kjell
Anne-Lise S.

Spesielt.... Spennende.... Interessant.... Annerledes... Absolutt et studie verdig.... Liker det nettopp fordi.... Ser du har valgt å fokusere i sentrum og at du har duset det ut i de ytre kantene, og det synes særlig i bunnen. Dette vekker interesse. Jeg er sikker på at dette gjør seg i stort format, og jeg vet jeg ville blitt stående og se på det lenge.... At du også velger det mørkere i topp; det forsvinner ut i mørket... Ja, absolutt riktig valg... Hm... Fargene... En surrealistisk verden, metalliske blåtoner mot det mer naturlige.. Fine strukturer i vannet.. Ser det er høstlys og høstfarger, høststemning, noe dør, fargene og lyset lever...

Anne-Lise
Espen R.

Meget bra dette, Ingeborg. Så enkelt kan det altså gjøres. Flotte og varme fargetoner som brytes av de kalde elementene nederst i billedflaten. Synes formatet funker svært bra. Dette blir det anbefaling av.
vh
Espen
Nina S.

Enig i AF sin overraskelse over at naturbilde er stilleben. Bortsett fra det liker jeg dette, dampen bak, synes kvisten framstår som litt uskarp og litt unaturlig blå.
Mvh Nina
Steinulf L.

Vellykket og vakker høstskisse. Blåstikket på kvisten er nevnt.
Espen A. I.

Fin bruk av farger. Gult mot blått er alltid vakkert og særlig ved hjelp av naturens egne farger. Litt slapp og kjedelig komposisjon. God eksponering.

mvh Espen
Sathees Isak M.

Fantastisk komposisjon.
Kort og presis..

mvh
Isak.
ingeborg w.

Takk for kommentarer og anbefalinger. Ann, død natur vet du... Når det gjelder blåstikket har ikke jeg fikset det. Det eneste jeg har gjort her er en økning av saturation til 15. Jeg vet ikke hvorfor det ble sånn, men det var noen ender denne kvelden som også ble ganske så blå.
Ann F.

Jojo, på fransk heter jo stilleben Nature Mort, så sånn sett har du rett.
Jeg leste mye om stilleben før konkurransen og oppdaget mange definisjoner. Men alle hadde det til felles at det skulle være en oppstilt komposisjon hvor ingen av delene skulle bety mer enn helheten, men hvor summen av delene skulle overgå helheten.
Vrien, denne, men hovedpoenget i dem alle, var at det skulle være en oppstilt - laget - komposisjon, ikke en funnet.

Nå sier jeg ikke dette for å gjøre ditt bilde mindre verdt, det er ganske så bra, men jeg vil fortsatt hevde at det ikke er stilleben fordi det ikke er en oppstilt komposisjon, men en funnet.

Som naturfoto er det bra, sågar meget bra bortsett fra min (lille) innvending mot det glorete i blåfargen. Hadde jeg hatt mulighet til å være til stede på det aktuelle klubbmøtet, ville jeg sagt det jeg mener som skrevet ovenfor. Et dødt stykke natur er ikke nok til å fylle definisjonen.

Mvh Ann
Inger-Lise S.

Hei! Jeg liker dette veldig godt! Spesielt de nydelige fargetonene, og det mørke øverst. Blåstikket er nevnt, men jeg syns det var kledelig.Litt ekstra trøkk på fargene gjør seg ofte.
Å øke saturation skifter ikke til en annen farge, men forsterker fargen som ligger i bildet. Ser vi uttaler oss likt der, men strengt tatt er vi vel littegrann på tynn is når vi skriver vi ikke har endret fargen;-)
Liker også formatet og komposisjonen.

Jeg leser iblandt kommentarene ,som nå, og jeg må si jeg ble overrasket over at dette har gått igjennom som stilleben..Ikke minst siden det er vann...
Her må jeg nok si meg enig med Ann F, men uansett syns jeg bildet ditt er flott:)

Inger-Lise



Kjell Sigurd S.

Herlig! Rendyrket minimalistisk og en svært god utnyttelse av bildeflaten. Fargene er akkurat sånn naturen av og til overrasker oss med - intens. Ville kanskje valg å klone bort baldet til venstre. Kanskje ikke et tradisjonelt stilleben, men hvorfor ikke... :-)

Kjell S
ingeborg w.

Tusen takk for flere hyggelige kommentarer. Angående temaet stilleben og natur mort. Vi var på tur med klubben da dette bildet ble tatt og der var det en som sa at stilleben kan være naturens egen oppstilthet... Jeg er dog ikke overrasket over skepsisen og den ble tatt opp under møtet. I klubben er temaene alltid fritt tolket. Da temaet var yrke kom et bilde av en fyr med en fiskestang i noe som så ut som søle langt opp... Jeg tror faktisk det vant.
Odd Tore S.

Pent oppbygget, pene farger på denne skjermen, rolig og stille.
Stille, men er det stilleben?
Da jeg bestemte meg for at temaet ''stilleben'' ikke var noe for meg, var det etter å ha sjekket definisjonen, som sa at stilleben skulle bære preg av mennesklig inngripen og arrangement.
Nå ligger det jo som makro/mikro her, og da slipper jeg å tenke i slike baner, og kan bare la roen sige eller flyte inn.
Blåstikket synes jeg er typisk Nikon. Mitt bilde ''Det lysnet i skogen'' er et ekspempel på det. Opptaket ble mye mer blått enn jeg hadde ventet meg, og det er ikke trimmet på fargene i PS.
Slik opplevde jeg ikke Canon. Tipper på at automatisk hvitbalanse avviker på de to. Overgangen til Nikon har i det hele tatt medført mye omlæring i PS. Jeg har også en følelse av at Nikon ser mye mer blådis enn det Canon gjorde.
Odd Tore
Christian H.

Kjell Sigurd sier omtrent det jeg selv ville sagt. Dette var pent å se på.
Hvorvidt dette er stilleben eller ikke syntes jeg ikke er spesielt interessant i denne sammenhengen.

Etter å ha tenkt litt: Klone vekk ''baldet'' til venstre? Tja, kanskje ikke likevel. Blir det for harmonisk?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu