Fattig men lykkelig ...
Bildet er tatt i Mosabique des. 96 med et gammel halvautomatisk Minolta speilrefleks (uten autofokus) som desverre ble ødelagt på samme turen.

Jeg kom fra Sør-Afrika hvor jeg studerte og til min gledelige overraskelse fant jeg at menneskene virket mere positive og hadden en gladere holdning i Mosambique, selv om det er verdens fatigste land (GNP pr innbygger). Menneskeverd er viktigere enn materielle goder.
Bildet inngår i albumet Sørlige Afrika -
Utstyr
  • Minolta XG-1
  • MC Sologor C/D Z00M+MACRO
  • Blender-
  • FilmtypeKodac Gold 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger170
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_2889} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
karine h.

dette bilde synes jeg var bra, på tross av at det er ødelagt i scanningen.
det er ikke alle som tør eller får til den kontakten med mennesker når de er ute og reiser.
ville hatt vekk hånden fra ansiktet.

karineh
Ove Sverre H.

Eit nydeleg bilde Åse, det er rart at slike tilsynelatande ''enkle motiv'' ofte fungerer best.
ps litt pepper!
Har vi rett til å sette mennesker inn i ein
sånn kontekst, lykkelig/ulykkelig.
Det kan jo vere at jenta smiler fordi du smiler til henne og gir ho oppmerksomhet.
Åse G.

Pepper mottatt - men har du lest underteksten til bildet? Den sier litt mer ...
Åse G.

.. og det var veldig hyggelig at dere likte bildet (som jeg selv er veldig glad i), selv om dette nok er et teknisk ''misslykket'' bilde.
Ove Sverre H.

Hei Åse, jo eg las underteksten. I kommen- taren brukte eg ordet vi for å vise at eg heller ikkje sjølv kan distansere meg frå det du skriv altså våre vestlege verdinormer. I tillegg er vel Sør Afrika adskillig meir polarisert samfunn enn Mosambique eller? Poenget mitt er vel at mellommennesklege relasjonar oppstår på individuell basis.
Manuell vs autofokus eg ser at du har fotografert med både manuelle og autofokus
kamera. Korleis opplever du forskjellen?
Åse G.

Når det gjelder Sør-Afrika vs. Mosambique har du helt rett i at forskjellene er enorme i SA i forhold til M. Det var det som gjorde at jeg likte M. så mye, for jeg fant at landet var mere ''balansert'' hvis man kan bruke et slik uttrykk om et slikt fattig land. Mos. var et hyggelig sted å være tross fattigdommen, mens i SA virket slum og fattigdom verre, selv om de kanskje hadde det bedre. Jeg er veldig betatt av Afrika, noe jeg ikke hadde trodd før jeg dro dit med Dagsrevyen bildene i bakholdet.

Jeg er veldig glad i mitt gamle Minolta kamera med manuell fokus (kjøpt for min første lønning), som jeg hadde med meg på 6 mnd. opphold i Afrika. - MEN det jeg opplevde var at jeg reiste en del med buss, var en del i bymiljø, og så en del situasjoner hvor AUTOFOKUS hadde hjulpet meg langt på vei. Det fordi jeg tok bilder mens vi kjørte eller på korte stopper. Det var så mye å ta bilder av og tiden var alltid knapp - slik at noen av bildene (som dette) ble uskarpe.

Da jeg kom tilbake til europa etter Afrika oppholdet ønsket jeg meg nytt kamera, og fikk da EOS500n - noe jeg ikke angrer på. Det er nå først og fremst EOSn jeg bruker, men etter å ha vært vant med manuell fokus fra Minolta'n slår jeg i blant av autofokusen på EOSn. Det gir meg større grad av kontroll, men sammtidig har jeg alltid autofokusen tilgjengelig for de ''raske'' bildene.

Fordelen med å starte med et relativt manuelt kamara er at man lærer seg kanskje litt mere teknikk før man lar automatikken ta overhånd. Da er det lettere å forstå hva automatikken gjør - og utnytte det.

Ikke det at jeg er veldig god på det - men jeg hvet at jeg kan hvis jeg engasjerer meg og bruker tid på det. Noe jeg gjør i perioder, og langt fra alltid. Jeg er mere en ''knipser'' enn en fotograf.

Ha en fin dag - hilsen Åse
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu