Kongeørn
Utstyr
  • Canon 1D mkIII
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/125s
  • Filmtyperaw1000
  • Nei
  • AnnetEv -0,3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger850
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290081} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kjell F.

Kjempe bilde dette her. Må si jeg er glad for at de ikke er større enn de er, ville ikke likt å komme i klørne på denne krabaten. Skarpt flott aktionsbilde. Nydelig arbeide.
Mvh Kjell
Avsluttet .

God kveld Holmen,

Dette var lekkert!! Flott utsnitt, topp tekn. For en fjærdrakt det er på de.

mvh
Tommy
Espen B.

Nok et flott ørnebilde. Ingen ting å utsette på noe her. Flott bakgrunn som står fint til ørna.

mvh Espen
Anne-Lise B.

Hei Stian

Takk for sist, dette var et utrolig bra bilde av kongeørna, miljøet den står i er jo veldig flott.Utsnitt og posisjon kjempebra;-) Gleder meg til neste gang vi får anledning til å dra til Flatanger på fototur:-)

Mvh Anne-Lise
Håvard S.

God kveld Stian!
Likner jo litt på karate kid dette?
Meget flott positur der den har ribbet åtet for all fjær.
Et flott krokut tre den står på og likte spesielt godt det målrettete blikket.
Skarpheten er ypperlig på hoderegionen og brystparti. Bevegelsesuskarpheten på vingene og stjert passer meget godt her.
Nok et bilde av the king eagle i toppsjiktet, Stian!

Ha en fin kveld.

Mvh. HåvardS
ketil o.

Hei!
Et imponerende stykke arbeid. Fin positur. Sylskarpt og detaljrikt. Miljøet rundt ørna er jo fabelaktig bra. Fin komp.
Mvh:
ketil
Stig B.

Takk for sist. Du hadde tydeligvis bedre vær enn vi hadde, og her har du et flott resultat.

Posituren og plassering av skarphetsplanet er aldeles nydelig. Passe bevegelse i bildet og fint lys.

Dette kunne jeg gjerne tenkt meg i egen porfolio. Får prøve igjen senere.

Mvh Stig
Fredrik S.

Hei!

Ingenting å utsette på dette. Virkelig flott.

Mvh Fredrik S
Ole Birger S.

Hei Stian.
Flott bilde. Det ser også ut til at ørna har blitt vandt til bråket fra mk III :) mvh obs
Odd E. k.

Hei Stian!

Et prektig bilde av kongeørna på byttet. Nydelig positur der den holder klørne godt plantet på byttet. Flott skarphet og et fint lys inn på fuglen. Flott fjærdrakt der fargene kommer fint frem. Liker godt miljøet med den gamle stokken ved siden av byttet. Bakgrunnen er også utsøkt og passer veldig fint inn sammen med ørna. Et flott komponert bilde, teknisk på topp.
Anbefales!!

Ha en fin fotohelg!!

mvh

Odd E.
Stian H.

Tusen hjertelig takk for rosende omtale, varmer en frossen fotograf;-)
Jeg hadde ikke tenkt å legge ut så mye fra siste uke i ørneskjulet, men syntes dette var litt artig med vingene løftet, mye råskap samlet i en kongeørn. Orrhanen var omhyggelig festet med to ståltråder, men etter en del kraftfull baksing klarte den å rive fuglen i to! En fugl jeg blir stadig mer fasinert av, konge er det rette navnet!

Ole Birger, ser ikke ut som den bryr seg så hardt om canonadene fra mk3èrn. Jeg tok gjentatte serier på 10-15 bilder, men helst i forbindelse med aktivitet med vinger osv. Derimot har jeg erfart (og lært!) at bevegelser med linsa på en nyinnkommet fugl er ugunstig. Jeg lar nøtteskriker og ravner leve sitt eget liv i vintermørket, og sparer kruttet til ørna kommer. Oftest har jeg manuell fokus på åtet jeg forventer at ørna lander, og fjernkontrollen i hånda. Hvis den lander et annet sted, snur jeg ikke objektivet mot den observerende fuglen. Jeg venter heller til den går på åtet og er litt opptatt med dette. Surt å skremme fugl etter kanskje 7-8 timers ruging i soveposen...

Ketil og Odd, tusen takk for anbefaling.

Anne-Lise, veldig hyggelig å ha dere i Flatanger, og så bra at dere fikk besøk av de stolte fuglene. Ikke la det gå så lang tid før dere kommer tilbake!

God helg,

Stian
Tommy S.

God kveld

Utrolig flott naturfoto.
Skarpt bilde med flotte farger.
Herlig positur på ørna. Og for en fantastisk flott fjærdrakt på denne fuglen.
Må være en utrolig stor opplevelse!
Interessant å lese din siste kommentar til bildet også. Her er det helt sikkert tips å ta med seg videre for en uerfaren og fremadstrebende fotograf!
Vakkert og inspirerende!!
Anbefales!
God helg!!

Tommy S
Tom E.

Hei!
Et flott portrett av den mektige fuglen dette.Posituren er bare rå.Så lyser det jo råskap ut av hele dens vesen også.At dette er kongen er helt sikkert.
mvh Tom
Ole Birger S.

Hei igjen.
Takk for innformativ tilbakemelding Stian. Jeg har meget gode erfaringer med bruk av live-view. Og under disse opptak tror jeg man kan vinne skarphet ved å bruke live-view. Har du brukt live-view?? En ting til. Dersom du ønsker det, kan jeg sende deg en raw-fil, tatt med canon 400mm DO, av samme fugl, samme sted. Så kan jeg høre din mening om 300 2,8 + 1,4X sammenlignet med 400mm DO. Jeg har problemer med å finne ut hvem som er ''best'' av de nevnte kombinasjonene. (I en tidligere tråd spurte du om dette.) mvh obs.
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Stian. Det er blitt mange gode ørnebilder å se, og denne posituren er kanskje ikke mest sett fra mine øyne. Jeg liker hvordan han hersker over byttet, samt måte brystkassa kommer fram. Bildet er sylskarpt, men har også en fin bevegelse i vingene. Jeg liker miljøet rundt også.

vh ingebjørg
Terje S.

Kongebilde av en dyktig fotograf og bilderedigerer. Sier meg enig i din kommentar vedr veiving av objektiv og kråkefuglefoto. Ha en trivelig fotohelg. Her blir det jobb til mandag men så har jeg ei uke med fri.


Terje
Pål E.

Hei,

Fantastisk positur ved en vakkert snodd stubbe! Bildet er noe trangt i toppen, jamfør særlig øvre buede ørnevinge (som akkurat her fordrer høydeformat). Ellers bærer det preg av anselig, men god redigering. Det stiliserte versus det 'naturlige' er antakelig alltid en smakssak. Jeg for min del savner litt 'rot' i bildet. Spent på neste bidrag

mvh
PE
Håkon S.

Morn
Vakkert til 1000 av kongeørn.
Skarpt blikk den har ned mot matfatet, sammtidig som den har vingene ute. Bakrunn er rolig mørk og flott. Og skarphet på fugl er toppklasse. Detta må anb.


Morten W.

Det er et utrolig delikat bilde, Stian! Forgrunnen toppes bare av ørna selv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu