Kongeørn
2 fantastiske dager i skjulet til til Ole Martin Dahle og www.norway-nature.com
Hadde besøk av 5 kongeørner jevnt fordelt utover dagen. Stor opplevelse
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1247
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290140} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Kjell G.
Gratulerer, Terje!
Dette er skikkelig flott. Perfekt lukkertid er det også!

mvh kjellg
Ivar B.
Dette smaker det virkelig rovfugl av terje. Rått blikk, fin action og flott positur på ørna. Lukkertiden gir fin bevegelse i vingene. Mvh Ivar.
Håvard S.
Enig med Ivar!
Kåre G.
Kjempebilde fra deg som vanlig. Er ikke så rent missunnelig. Jeg kommer nettop inn fra kamuflasjen og har bare kjøttmeis og nøtteskrike på brikka. Har sittet flere dager uten noe, men sånn er det. Da jeg kom tilbake til bilen på tirsdag, så holdt jeg på å kjøre på tre havørn som satt midt i veien. Noen hadde dumpet en halv gris i veikanten.
Gleder meg til neste blinkskudd fra deg.
Mvh. Kåre Gårder
Stig B.
Flott resultat godt presentert. Gode positurer, med mye kraft og vilje i hovedfiguren. Godt plassert skarphet og gode farger. Fin komposisjon med en noe duknakket og ydmyk ventende kollega. Bevegelsen i vingene understreker kraften i det som foregår.

Kjekt å se at du fikk gode forhold og godt besøk.

Mvh Stig
Odd E. k.
Hei Terje!

Et flott actionbilde fra kongeriket. Flott positur på ørna der den prøver å sikre seg byttet. Fin skarphet og bevegelsskarphet sammen med et godt lys inn på fuglen, noe som fremmer fint de flotte fargene i bildet. Liker også godt ørna som venter på tur der bak. Den mørke bakgrunnen gir en fin kontrast og skille til snøen. Flott fanget Terje!

Ha en fin fotohelg.

Mvh

Odd E.
Tom E.
Flott uttelling av turen dette Terje.Action i ørneriket.Fin positur på ørna der den forsyner seg av maten.Flotte greier dette.
mvh Tom
Espen B.
Nuuuuuuuuuuudele bilde! Intet mindre. Skal jeg komme med noen kritikk må det være at du snart må vise noe annet en perfekte rovfuglbilder på åte :)

mvh Espen
Monika Frisvold V.
Hei Terje

RÅTT..... Å vakkert... :)
Gratulerer... Et bilde jeg nyter å se....
mvh monika
Avsluttet .
Nydelig naturbilde som formidler noe de fleste av oss bare får se på tv eller bilder.
Dette er noe du er god på.
Hilsen Tone!
Rolf S.
Bra driv og action her, du har vert heldig som har fått hode skarpt mens det er bevegelse i vingene.
Denne voksne Kongeørna fra Flatanger må vel bli norges mest avbildede Kongeørn i Norge :-), den skulle bare hvist.
Mvh Rolf
Ole Martin D.
Vi må kontakte datatilsynet Rolf, dette går ikke!! Nydelig bilde Terje og jeg synes jo det var spennende at du fikk ei ørn bak den andre, fin linje.Gleder meg til flere.
Robin J.
Flott actionbilde av kongen. Viktig at hodet er så skarpt som her. Mvh RJ
Terje S.
Tusen takk for flotte kommentarer . Syntes kanskje ikke at antall kommentarer samsvarer med antall visninger. Er vi rett rett å slett mett av Kongeørnbilder eller syntes dere bilde er så dårlig ?
Tar imot tips til forbedring..........

Terje
Nils B.
Flott. Det meste er sagt. Om de på her på fotodottno er lei ørnebilder, nei det tror jeg ikke. Men når det er sagt så vises det mange gode og til tider bilder av meget høy klasse og kvalitet.
Dette gjør muligens at mange bare streifer innom og betrakter bildet og dermed kommer treffa uten kommentar.
mvh Nils
anders s.
god kveld terje, leste nettopp at du syntes at du fikk lite kommentarer i forhold til antall visninger. og det kan jeg faktisk forstå med tanke på hvor mange gode ørnebilder som kommer daffende inn her på dotten.kvalitetsmessigt så holder bildene dine stort sett meget høy kvalitet hele tiden.og jeg har kost meg i mange timer med å se igjennom bildene dine. men skal jeg være helt ærlig så synes jeg at det kommer inn litt for mange bilder fra kjente foringsplasser som feks lassi sin i finland og fra ole sitt skjul i flatanger. og når det en sjelden gang dukker opp ei lappugle en plass, så står halve norgeseliten av naturfotografer parat på rekke og rad for å ta bilder ;-) akkurat det tror jeg trekker ned litt.
jeg for min del gidder ikke å kommentere et bjørnebilde fra lassi sin vannpytt lenger,men jeg tar en rask titt bare får å se at jeg ikke går glipp av noe jeg ikke kunne klare å se i thumbnailen. kanskje det er litt av grunnen til at du i dag fikk så mange visninger og få svar?

angående ørnefotografering så liker jeg personlig best bilder med mye milø,som feks noen av rolf selvik sine bilder.angående tips til hva som kan gjøres annerledes.hva med å prøve å få tatt noen kongeørnbilder i skikkelig høyfjellsmiljø? hadde du lykkes med det,så hadde du iallefall fått annerledes ørnebilder som nesten ingen andre har. sånne bilder hadde iallefall jeg likt å få sett:-)

ha en god helg
mvh anders
Kjell Sigurd S.
Fint av kongeørnen der posituren og vingeformasjonen gjør mye for bildet. Nr. 2 der bak tilfører noe ekstra. Teknisk ikke noe å utsette og valget av lukkertid er bra.

Når det gjelder ditt savn av flere kommentarer, så får du trøste deg med at antall kommentarer og antall visninger er helt fristilt fra bildets kvaliteter. Har sett svært gode bilder fått både svært få kommentarer og visninger. Langt færre enn det du har fått her. Det er helt andre kriterier som ligger til grunn for antall visninger og antall kommentarer.

Ellers har du nok et poeng i at bilder av ørn etterhvert begynner å bli svært så vanlig her på foto.no, temmelig nøyaktig dobbelt så vanlig som bilder av alle meise-artene våre - målt i antall bilder. Gjorde et kort søk på noen nøkkelord i bildetittel og fikk følgende resultat:

''Ørn'' 2.062
''Måke'' 1.228
''Meis'' 1.070
''Bjørn'' 703
''Spurv'' 342

Generelt synes jeg rovfugler og rovdyr får svært mye oppmerksomhet, igjen uavhengig av bildenes kvalitet. At de fleste bærer preg av å være tatt på foringsplasser hever i utgangspunktet ikke kvaliteten etter mitt syn (gjelder også andre foringsbilder).

Vel, det var ikke meningen å starte en debatt under ditt bilde, kun noen betraktninger knyttet til din kommentar. Bildet ditt er meget flott.

Kjell S
Kjell Ivar Ø.
Hei Terje.
Et supert bilde av ørna i all sinn kraft knipset i rette øyeblikk.
Teknisk veldig flott.
Det skal noe till og få et bilde som skiller seg ut fra mengden
av ørnebilder i dag. Personleg følger jeg mere med dem som
får bilder fra egne prosjekt. Eksempel Hønsehuken med Kråke
fra foringa di. Et fantastisk bilde.
vh Kjell Ivar
Tor Eirik P.
Meget flott bilde av kongeørna! Synes bildet ditt skiller seg ut fra mengden ved den flotte posituren til ørna, og den råskapen den viser her! Ikke rart den heter 'konge'ørn!
Teknisk er det helt optimalt, tror ikke fotografen kunne gjort det så mye bedre. Skulle jeg nevnt noe som gjerne kunne vært annerledes så kunne det kanskje vært litt finere lys... men jeg tviler på at Terje har direkteforbindelse med de høyere makter så det er vel ikke så lett å ordne.
Selvfølgelig er det fint å se fugler uten åte også, men da vil de heller ikke vise oss den råskapen som bor i disse fuglene, og som denne ørna viser et glimrende eksempel på her!

Mvh Tor Eirik
Pål E.
Flott bilde her, Terje. Topp teknisk presentasjon som normalt. Jeg har kun åpnet vinduet en gang på pc'en og legger igjen en kommentar samtidig, så da er det 1 - 1.
Eller må jeg si meg enig med KSS, som er litt avmålt overfor bilder tatt på fast foringsplass. Ser at mange drevne naturfotografer, f. eks. på Photosig, lager en egen mappe i portfolioen kalt Kontrollerte forhold (i motsetning til ukontrollerte forhold) for bilder tatt på foring. Slikt kan man jo synes hva man vil om, men det er i alle fall grunn til å minne om vanskelighetsgraden i bildet tatt under ukontrollerte forhold. Utfordringen i et skjul ved en åteplass er vel først og fremst å være tålmodig? Vil uansett berømme deg for å inkludere action, som jo trapper opp vanskelighetsgraden betraktelig.

hilsen Pål
Roar K.
Tviler på ar folk er lei ørnebilder. Ville ikke bli forundret om noen er i samme dilemma som meg. Hva f.. skal jeg skrive. Her er det meste sagt. Her er jo ingenting å påpeke. Vanskelig å finne på noe som allerede ikke er sagt. Å skrive praktfullt bilde og dett var dett er jo ingen god kommentar selv om det er det jeg mener.

Men ok, hvis du absolutt må ha noe så kanskje det kunne vært litt mer kontrast, ørlite mer smell i fargene. Men forbanna pirk er det.
Anbefales bør og skal det.

Roar
Terje S.
Takk for innspill og kommentarer. Har tidligere hatt diskusjon om havørnbildene i Flatanger er tatt under kontrollerte former å nå blir det tatt opp om kongeørnbildene derfra er det samme ? Vil presisere at både havørn å kongeørn i Flatanger er like vill som alle andre plasser i Norge. Vi må skille mellom kontrollerte former å vill fugl på åte. Kontrollerte former er fugler/dyr innenfor gjerde eller lenker rundt føttene.

Norway Nature med Ole Martin Dahle har gjort levebrød av å drive naturguiding som fjellturer,åtefotografering og havørnfotografering. Vil berømme opplegget hans som gjør slik fotografering mulig for allmenheten.
Personlig har jeg holdt på med egne åte prosjekt og vet hvor tidkrevende det er. Da er det godt å komme til til en plass som Flatanger å få servert alt på sølvfat. De som tror at ørna kommer på bestilling tar skammelig feil. Jeg kom ditt opp på natta og hadde med meg 2 egne rever som jeg la ut som åte.
Påfølgene morra satt en voksen Kongeørn i ett tre 45 grader til venstre for skjulet. Revene hadde snødd i løpet av natta. Ørna satt i tree en halv time før den kastet seg på vingene. Så ikke mer ørn i løpet av dagen. Påfølgende morra kom en ørn kl 0830 i skumringen. Satt på åte i fem minutt og forsvant. 25 minutt senere kom en voksen ørn pluss en års unge. De satt på åte i 2,5 time. Stille mellom 12-13 . Fra 13 og utover hadde jeg mer eller mindre besøk av 5 forskjellige ørner. Høyst ville ørner i mine øyne.

Det mange kikker på med bildene fra Flatanger er at omgivelsene er like. Det er jeg enig i men syntes opplegget til Ole Martin er så bra at jeg stiller ingen betenkeligheter med å dra tilbake. Her er alle velkommen.


Terje
Ronny A.
God kveld, Terje.
Herlig action i bilde ditt, åte eller ikke åte.
Jeg setter pris på at noen orker å sitte så mange timer for å ta bilder, som vi andre kan sitte å nyte med en kopp kaffe, i varme behagelige rom. Kanskje med en konjakk også;-)
Stå på Terje, dette kan du!
Ønsker deg en flott helg videre.
mvh Ronny
Svein B.
Mye bra i dette bildet Terje, vingeposituren er vel det som kanskje gir bildet det lille ekstra. Savner kanskje å se øyet på ørna.

Men- med fare for å fornærme noen, noe som slett ikke er meningen- jeg må også medgi at jeg tar meg selv i faktisk å være litt lei ørnebilder etter hvert- ja. Eller rettere sagt- når så stor andel av bildematerialet som presenteres gir inntrykk av at godt naturfoto= bilder av ørn og bjørn- og i kun en type natur, da blir jeg litt lei. Ser vi ikke mulighetene som ligger rundt oss på alle kanter, men legger all vår lit til at disse åteaktørene skal være de som legger grunnlaget for det meste av god naturfotografi, også i fremtiden? Det er trivelig å titte innom portfolioer som viser mangfold og kreativitet- som bl.a dine bilder Terje, og disse portfolioene titter jeg også gjerne innom jevnlig. Men jeg har også opplevd å bli oppriktig skuffet når jeg innimellom detter innom portfolioer som består av hovedsaklig bilder fra slike åteplasser eller kommersielle aktører. Hvorfor jeg blir skuffet er ikke så lett å si eksakt. Men for meg formidler ofte ett godt bilde en hel liten historie fra naturen jeg kjenner, eller ett øyeblikk der jeg kjenner igjen egne opplevelser- gjerne ispedd stemning i form av lys eller miljø jeg forbinder med arten eller typen opplevelser. Eller det er rett og slett bare ett velgjort og godt bilde å se på. Og det gjør ikke noe om bildet ikke er en gjentakelse av bilder jeg har sett mange av før. Det er tatt utrolig mange virkelig gode bilder på slike velbesøkte åteplasser, ett godt bilde er ett godt bilde uansett hvor det er tatt. Men lista kryper skyhøyt etterhvert som potensialet på disse åteplassene begynner å bli oppbrukt. Når jeg titter innom disse bildene nå blir det liksom å lete etter noe nytt; ala ''holder denne her vingen litt mer spennende enn det jeg så i går''- ''her var det jammen en fin furukragg'', ''ah- tiur som åte ja'' etc. Det er en fullstendig urettferdig utvikling over for de som legger ned all den tunge jobben for å gi fotografer verden over unike naturopplevelser og sjanser til bilder som slett ikke kommer gratis. Men denne utviklingen tydeliggjør også for meg viktigheten i å utfordre seg selv på å skape egne ting og holde øynene åpne for det vi har rundt oss, også det mer ''vanlige''. Og å ikke ''sovne'' på disse mulighetene som tok pusten fra oss i går. Dette er selvfølgelig en like stor utfordring for meg selv som andre- jeg påstår ikke at jeg selv er noe skoleeksempel i så måte, langt ifra.

Når det er sagt så håper jeg også INDERLIG at åteplassaktørene består og får godt besøk, det er en fin og skånsom måte å få oppleve disse fantastiske dyrene og fuglene på- det får heller bli ett lite spark til dem om å fornye seg litt.

Det var mine tanker rundt temaet Terje, desverre lite konstruktivt å bidra med rent ''bildekritikkmessig'' denne gangen.

Mvh
Svein B
Terje S.
Flott innspill Svein. Sparker ballen videre.


Terje
Stian H.
Hei Teje.

Leser med undring noen av kommentarene om bilder tatt under påståtte kontrollerte forhold. Som venn av Ole Martin, har jeg kort vei til skjulene han forer ørn ved. Jeg har en del dager på ørneåte, og må nok bare si at her er det jammen ørna som bestemmer! Ikke vet jeg hva som kan karakteriseres som kontrollert ved denne formen for foto, annet enn at her er det nok ørna som har kontroll.
Er det kontrollerte forhold å ta bilder på et åte? vi legger riktignok ut mat, og får bilder tilbake. rettelse, kan være heldig å få bilder tilbake. Det finnes ingen garanti for at vi lykkes, så kontroll føler jeg nok ikke er det rette ordet

Tålmodighet er selvsagt en dyd, men ikke nok til å lykkes med dette.
Noen dager sitter man konsentrert med fjernkontrollen parat, og håper at fuglen skal komme i DET fantastiske lyset, men timene snegler avsted til mørket senker seg over åtet uten annet enn en nøtteskrike eller fem. Slik er det bare. Etter noen forsøk øker selvsagt sjansen, og før eller siden klaffer det. Men graden av suksess varierer jo sterkt. Vær, lys og ørnas adferd er viktige elementer. Å fange bevegelser slik du har gjort her, med svake lysforhold, krever en dyktig mann bak kameraet. Ting skjer fort, og jeg vet hvor utrolig vanskelig dette er. Treffe med fokus, forutsi når noe skjer, ha full kontroll på eksponeringen og ikke minst holde utstyret stille nok til at resultatet blir skarpt under tildels mørke opptaksforhold. Spenningen er stor når bildene begynner å rulle opp på pcèn, og det er ikke bestandig det blir slik man så inderlig håper:-)
Etter noen timers venting kan man lett bli sløv, og når man brått rives ut av dvalen, adrenalinet bruser, hjertet banker, søkeren dugger og fingrene skjelver, da må man vite hva man driver med. Å knipse portretter i godt lys går ofte bra, hvis ikke fuglen sitter med ryggen til og spiser da. men, for å få gode bilder av slåssende fugler og annen adferd skal man være fremsynt og dyktig. Jeg blir ydmyk når jeg ser slike gode bilder, og vet at det står en svært dyktig fotograf bak.

Det nevnes at ørnebildene begynner å bli tallrike på foto.no, men for meg har det ingen betydning. Jeg tar ikke bilder fordi det er av en art det finnes lite av på foto.no. Jeg har etterhvert en del ørnebilder, både fra sjø og fjell, men opplevelsen med å sitte på åtet blir ikke mindre av den grunn. Jeg vender stadig tilbake til kongeørna, ikke for å ta bilder til foto.no, men for å oppleve den storslagne, ville kongeørna der den bor. Det er en ubeskrivelig herlig naturopplevelse jeg aldri kommer til å bli lei av, og for meg er bildene et minne om opplevelsen. Jeg føler stor respekt og fasinasjon for denne fuglen, og ser det som et stort privilegium å få et innblikk i dens liv. Jeg er overbevist om at de fleste naturfotografer føler kjærlighet og respekt for det de jobber med, og at stevnemøtene med disse artene er den sterkeste drivkraften og motivasjonsfaktoren. Hvis antall kommentarer skulle være drivkraften i mitt arbeid,tror jeg ikke det hadde blitt mange døgn, småhutrende i en sovepose. Selvsagt er det utrolig hyggelig at flere liker bildene man har lagt ned mye tid og energi i å få tatt, samt at man kan få tips om forbedringer, men jeg synes kjærligheten til naturen og artene vi jobber med bør være den største drivkraften.

I morgen skal jeg vie en del timer til mine koselige ekorn. Ikke akkurat fordi det mangler bilder av denne på foto.no, men fordi jeg simpelthen synes de er så fornøyelige å jobbe med. De er tillitsfulle og morsomme, og best av alt; de bryr seg lite om alle merkelige påfunn jeg finner på ved foringsplassen. Min enkle men kreative hjerne jobber i høygir med en ny ide, som i korte trekk dreier seg om lyssetting, og spørsmålet er om det er kontrollerte forhold?
Ikke vet jeg, og ikke har jeg tid til å fundere stort på det heller, til det er jeg for opptatt av å glede meg til å sette ideen ut i livet. Jeg elsker å fotografere ekorn!

Tror jeg har glemt å kommentere bildet:-)

Et godt fanget øyeblikk som bekreter at du vet hva du gjør. Dette er ikke snakk om flaks. Morro at du fikk oppleve disse flotte fuglene, og i tillegg lyktes så godt. Å få hodet skarpt under de rådende forhold er godt gjort, og jeg synes du formidler råskapen på en bra måte. Den uskarpe til høyre er et artig element.
Selvsagt hadde det vært fint om ansiktet/øyet var mer synlig, men situasjonen er rå! Bevegelsene i vingene er meget bra. Lys og farger stemmer bra til en skyet dag sist i januar.

Stian
Terje S.
Takk for flott innspill Stian. Er på linje med deg opptatt av opplevelsen å innrømmer at blodet bruser å jeg får kick av slike opplevelser. Lyset i Kongeørnfjell kunne jeg desverre ikke gjøre noe med. Hadde så klart ønsket lav kveldssol men slik var det ikke i ørnefjell denne dagen. Greit å formidle ikke bare det perfekte også. Du flere nevnte flaks Stian vedr å få hodeparti skarpt men min lille hønsehjerne har funnet ut at vinger beveger seg i stor frekvens mens hodeparti går saktere. Derfor går det godt med en slik lukkertid å fryse bevegelsen til hode.


Terje
Stian H.
Takk for det terje.

Lyset får man ta som det er, men opplevelsen og bildene fikk du. Med 1/160 blir det som regel en del skarpe hoder, og flotte uskarpe vinger. Med åpent rør på 300èn, og en iso man ofte synes er høy nok, må man bare gamble på at noen blir bra. Forøvrig samme lukker som jeg brukte mye siste dag på kongeørna, og på mitt siste utlagte bilde.

Ekornene venter, må sove...

Stian
Ole Martin D.
Ja her får man på pukkelen. Men jeg blir ikke såra av det. Til Svein og Anders, jeg er fullstendig enig i at noen bilder blir de samme når man sitter på den samme plassen og jeg skal love dere at det kommer nye miljø etter hvert men det handler også om penger, et fotoskjul koster jo meg 100 000Kr.

De aller fleste fotografene bor i de største byene, London, Oslo, Madrid mm. For slike naturfotografer,være seg hobby/proffesjonelle så er det ikke bare å bygge seg et skjul på fjellet, jeg og Lassi har skaffet oss et levebrød på å tilrettelegg slik at , som stian og Terje sier, oppleve dette møte med Kongeørna og Havørna, det er ikke mange som gidder denne jobben med foring, venting , frysing med mere.

For meg er dette et fantastisk yrke, utrolig masse spennende mennesker som kommer til Flatanger ikke bare for bildene men også for det sosiale, og jeg kunne ha ramset opp alle store internasjonale prosjekter som har sitt utspring i vårt nye gjestehus. Folk treffes og gjør ein kjempejobb for naturen, bilder er politikk.

Men hva som er rett og hva som er galt få jo hver enkelt finne ut men ikke kritiser folk for at de vil møte disse fantastiske fuglene i en komersiell situasjon, det er ikke mulig ellers å få bilder av disse skapningene, vi vil vel ikke tilbake til reirftografering eller leie inn falkonerer slik at alle enkelt kan få sine bilder..

I dag sitter ein av de beste fotografene i Norge i mitt fotoskjul, hvorfor? Jo gleden, spenningen, roa og kanskje et bilde som gleder HAN.Det er jo det det handler om.

Nydelig bilde Terje, hvor er det tatt? :-)


Terje S.
Takk for flott kommentar fra deg også Ole Martin. Bilde kunne vært tatt hvor som helst i Norge der det er gran i bakgrunn. At bilde er tatt i Flatanger kommer ikke frem på annet enn innledningsteksten.Setter virkelig pris på å være så priviligert som kan dra til Ole Martin å fotografere disse ørnene. Har desverre hverken tid eller økonomi til å starte opp ett sånn prosjekt sjøl. Da er det godt at du Ole Martin gir oss muligheten.


P.s Jobber med muligheten til ett prosjekt Jerv på vårparten hvor det helt sikkert vil komme kongeørn.Så vil tiden vise om jeg lykkes.


Terje
Avsluttet .
Veldig flott kombinasjon skarphet/bevegelse. Nok et meget flott bilde fra deg.

TaS
Magnar L.
Flott kongeørnbilde. Teknisk bra som alltid fra deg Terje.

Ser at det ble mye engasjement rundt dette bildet, og det er interessant.
For de aller fleste fotografer tror jeg at det er opplevelsen som lokker mest når det er snakk om slike flotte skapninger. Det skal noe til å gå lei av ørnefoto. Har selv drevet med dette i mange år. Har bygd skjul, svettet og slitt med bering av tunge åter i all slags vær og føre. For så å sitte og vente og fryse seg gjennom dager og (år) på å få ørna i søkeren. Ofte med null bilder etter endt dag. Dette er ikke lettvindt fotografering, og ørnene tar ingen regi. Av og til har jeg lurt på om jeg orker å gå på en ny sesong, men fristelsen til å fortstsette har hittil blitt for stor til å la være.
Men jeg kan også være litt enig i at det blir veldig mange ørnebilder etter hvert. Det har blitt en trend at stadig flere fotografer drar på ''pakketur'' for å få sine bilder. Men som jeg nevnte innledningsvis tror jeg at opplevelsen er det som lokker mest også på slike turer.

Mvh Magnar

kai j.
Veldig enig i det Stian Holme sier i sitt innlegg, og jeg er enig med Magnar Lien om at det nok er opplevelsen som lokker mest til og oppsøke plasser hvor ting er lagt til rette.
Det er ingen tvil om at Ole Martin gjør en kjempejobb med sine skjul og mange kan takke han for å ha fått en opplevelse for livet. En opplevelse mange aldri ellers ville ha fått oppleve.
Selvsagt blir det mange flotte ørnebilder og se når man har slike muligheter som Ole Martin legger opp til i sine kamuflasjer. Og det er fint for oss som liker og se flotte naturbilder.
Selv synes jeg at planleggingen og jobben som følger med en foringsplass er såpass spennende at jeg ikke vil være foruten. Når man hører kongeørna skrike i furuskogen for første gang, etter måneder med bæring av kjøtt. Og plutselig sitter den der. Den følelsen kan ikke beskrives, og bildene man får da får en helt spesiell historie. Jeg har selv vert hos Ole Martin, noe som er både lettvint og komfortabelt. Spenningen er like stor som alltid i kamuflasje. Men som sagt det blir ikke samme historien rundt bildene som om man hadde gjort alt selv synes nå jeg.

Kommentar til bilde må jeg jo ha med også, en fin situasjon hvor det er litt action, og en surmulende ørn i bakgrunnen som håper å få en smakebit bare denne karen ikke stikker av med alt.

Mvh
Kj
Morten W.
Hei Terje!
Har ikke vært på dotten på lenge, men har nå sett de flotte bildene du hat lagt ut. Og det siste H-haukbilde er jo bare helt rått. Skal si du snøt meg for en flott opplevelse da du ikke bant fast kråka. Tror jeg sier opp forlovelsen med deg!!!
Ang. foringsplasser, så er det klart at det å bygge opp sin egen, og å få uttelling, klart er stort, som Kai skriver.
Men jeg har vært hos Ole Martin, og det ble for meg den største naturopplevelsen noensinne da jeg først hørte skrikene fra K-ørna nærmere og nærmere helt til den satt på åte.

Første gang havørna kom mot fisken og båten til deg Terje, var nok like stort. (Så blir du ikke misunlig)!

Ha en god dag.
ketil o.
Hei!
Dette var utrolig bra fanget:) Henger meg bare på skrytet du allerede har fått.
Mvh:
ketil
Kjetil S.
Får jaggu lyst å ta meg en tur til Flatanger når jeg ser slike bilder. Fantastisk opplevelse tenker jeg.

Kjetil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu