F O R L A T T
Fant disse forlatt i fjæra. Kan man kalle det forsøpling eller kunst tro? Dekorativ var de iallefall der de lå spredt utover den store hvite sandstrands.

Hva syns du?

Ros og ris mottas med stooooor takk:)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-12-06 23:09:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger307
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_291021} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.
Ensolm og forlatt.. litt melankolsk stemning som fremheves av mangelen på farger. Fiont utsnitt med god linjeføring.
Knut-Inge J.
Enkelt, velkomponert og dekorativt, men blei litt nysgjerrig: Kva er det for noko ?
Bergliot E.
Takk for kommentarene, Steinulf og Knut-Inge.

Hva disse heter vet jeg ikke, men det er blitt meg fortalt at de ble brukt på bunnen av ei trålnot/pose og ligger å ruller nede på havbunnen når trålposen er i bevegelse. Om dette stemmer og hva de egentlig kalles er jeg ikke sikker på. Trålkavler ble brukt som navn da dette ble forklart meg. Vet heller ikke om denne type er i bruk idag, men det hadde jo vært spennende å fått vite. Kanskje er det noen her på foto.no som kjenner til disse.

Bergliot:)
Jostein F.
Hei!
Veldig bra i B&W. Fine runde former i en god komposisjon. Liker hvordan sanden delvis omslutter boyene/kulene. Fin struktur som kler assoiasjonen som bildet gir. Veldig bra!

Mvh; Jostein
Rune S.
Hei hei! Meget bra b&w i fin komposisjon og flotte toner og teksturer. Pirk: Tror jeg hadde klonet bort den lille odden oppe i høyre hjørne. Meget bra!

Mvh
Rune S
Ivar B.
Om det er kunst eller forsøpling skal jeg ikke si, men de fungerer på bilde i allefall. jeg er litt usikker på Odden bak, selv om den fullfører diagonalen. Fin struktur i sanden og på trålkavlene? Mvh ivar.
Thorbjørn R.
Ja, dekorativt er det absolutt. Jeg liker utsnittet og synes motivet gjør seg bra i svarthvitt.

Mvh Thorbjørn
Jan O Ø.
Hei. Liker godt fargetonene i dette bildet. På ditt spørsmål om kunst så er det ikke i utgangspunktet det men å lage kunst av det gjennom å fotografere det, ja så absolutt. Irriterer meg litt over steinen øverst til høyre.
Mvh Jan O.
Bergliot E.
En stor takk til de siste kommentarene. Jeg var i tvil da jeg la ut bildet, om jeg skulle fjerne steinen oppe til høyre. Liker egentlig ikke å fjerne ting i bildet, men ser at det ble bedre og mere stilrent i v2. Takk for tipset!

Bergliot:)
Christian H.
Fin detalj. Syntes odden hører med, det gir bildet litt dybde. Syntes også at gråskalaen er litt kjedelig. Ville forsøkt å øke lokalkontrasten en del, feks med USM 30,30,0 hvis du har PS tilgjengelig.
Erik J.
Fin komposisjon, og fin dokumentasjon av etterlatte interessante hjelpemidler i fiskevirksomhet. Jeg liker spesielt strukturen i sanden som glir over i ''verktøyet'' og gir intrykk av at snart vil de være ett...
Bergliot E.
Takk for siste kommentarer.

Christian, jeg vet ikke hvorfor, men pleier alltid å bruk USM 100,1,0. Kommer jo selvfølgelig an på korsn type bilde man redigerer. Fikk et tips fra noen her på foto.no at denne alltid var ''safe''. Men går jo ant å prøv noe nytt så takk for tips.:)

Bergliot:)
Christian H.
Når det gjelder USM er det, som du sier, svært avhengig av bildet. Effekten av paramtererene du oppgir (100,1,0) gir imidlertid en litt annen effekt (generell oppskarping, til dels svak?) enn det jeg sikter til, nemlig økt lokalkontrast. Du kan jo eksperimentere litt, for å se forskjellene.
Bergliot E.
Takk for tips Christian. Nu har det seg sånn at jeg foreløpig jobber på en bærbar pc med særdeles liten skjerm. Det gjør at jeg unngår å kjøre på med for mye USM og oppskarping i tilfelle det blir mye stikk i bildet som min skjerm kanskje ikke viser. Men ser jo forskjellen og det er spennende å eksperimentere.

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu