Utstyr
  • Hasselblad 500 C/M
  • Planar
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeKodak Tri-x 400 TX
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger623
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_291102} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Avsluttet .
Utrolig vakkert bilde.
Det er enkelt,men det forteller allikevel en historie.
Flotte kontraster og nydelig lys.
Hilsen Tone!
Anne Lene B.
Hei Knut-Inge
Dette var vakkert!
Jeg fikk først inntrykk at dette var fra Masai Mara på thumben.
Bildet skaper en undring, hvem er de og den ryggvendte komposisjonen slår meg, er de flyktninger? Jeg liker teksturen og linjene i plaggene, som sammen med de nakne trærne gir et sterkt grafisk uttrykk! Nydelig håndverk!

Hilsen Anne Lene
Brit M.
Herlig! Liker symmetrien, gråtonene, ideen og rammen. Også det noe tåkete og slørete inntrykket. Flott bilde!

Brit
Avsluttet .
Vakkert, nydelig og herlig er nevnt - jeg legger til lekkert...

Som Anne Lene nevner, så sitter man igjen med en undring og en medfølelse for disse menneskene. Komposisjon og den ''tåkete'' bakrunnen er knall! På min skjerm er det et noe lysere felt rundt personene og det irriterer litt, men det kan godt være at det bare er min skjerm...

Erik
Knut-Inge J.
Mange takk, alle tre. Tampen brenner, Anne Lene. Kan røpa så pass at teppa kjem frå Maralal i Samburudistriktet, også Kenya......
Knut-Inge J.
....og til deg også, Erik :-) Det lysare feltet er skodda, som ligg som eit tett teppe nederst.
Tove H.
Herlig, fortellende bilde! En helt spesiell stemning du har fanget her med disse fire som ser utover mot tåkelandet. Artig med de ulike teppene.
Hilsen Tove
Fredrik S.
Perverst bra bilde, selvom jeg vedder kameraet mitt på at det er en oppstilling : )
Erik J.
Dette har jeg virkelig sansen for! Jeg forstiller meg fortrolige samtaler mellom de snikende ullteppene...
Geir Helge S.
Jeg liker det. Teknikken stemmer, og bildet forteller en historie som sikkert kan tolkes på et utall måter. Bra, ikke så mye mer å si om den saken egentlig.
Mvh Geir
Knut-Inge J.
Mange takk for hyggelege tilbakemeldingar ! Takk for anbefaling, Erik, og Fredrik: Du berger vel så vidt kameraet :-)
Nina C. K.
Dette er et bilde man legger merke til helt umiddelbart - med de fire skikkelsene i skarp kontrast til den nesten pulserende, lyse bakgrunnen. Det første, eller andre, jeg tenkte på, var om personene er linjet opp på kommando i et norsk frostlandskap. Touchet vel litt innom varmere breddegrader også. Når jeg ser på de fire som vender ryggen fra kamera, virker det nesten som om de er på vei inn i en annen verden - og eventyret om Narnina dukker friskt opp i minne. Takk for en fin seeropplevelse. Hilsen Nina
Knut-Inge J.
Takk sjølv, Nina - for tilbakemelding og gode ord.
Espen A. I.
Et bilde jeg har veldig sans for. Tydelig etterbehandling ødelegger mye av inntrykket jeg sitter igjen med, men ellers synes jeg dette er flotters..

mvh Espen
Knut-Inge J.
Tusen takk, Espen! Litt usikker på kva du sikter til med 'etterbehandling'......ingen synleg forandring er påført bildet etter at det kom opp av fixérbadet :-)
Espen A. I.
Ser gloriene rundt menneskene som minner om dodge tool i PS eller brenning i mørkerommet. Ser du kommenterer noe om tåke, men det ser ikke særlig troverdig ut, men jeg tar deg på ordet og tror deg ;-)

mvh Espen
Knut-Inge J.
Det spørs om vi ikkje forstår kvarandre likevel, Espen: Ingen dodge tool/PS, men nokre sekund med etterbelysning frå øvre kant av hodene og oppover, under mørkeromsprintinga, for å få himmel/åskant omtrent slik den var. Dermed også større skille mellom himmel og isskodda nederst i landskapet. Din observasjon er nok riktig, og har forståelse for at du har innvendingar.....
Caroline M. S.
Teknisk og komposisjonsmessig meget bra! Men jeg kan ikke si annet enn at jeg ble veldig skuffet over bildet. Fra thumbnailen så det ut som fire masaier fra Afrika, og så åpner jeg for å se full størrelse og ser ikke annet enn noe som ser veldig arrangert og lite troverdig ut. Stilig å se på og godt utvalg av ulltepper, men så er det liksom ikke mer enn det.
Knut-Inge J.
Hei Caroline. Mange takk for ærleg, oppriktig og - ikkje minst - interessant og tankevekkande tilbakemelding. Sjølv om eg liker svært dårleg å skuffa folk :-)
mariell s.
Helt utrolig Knut-Inge:) Er utseende på pleddene gjennomtenkt? Dette likte jeg godt
Knut-Inge J.
Mange takk, Mariell. Når det gjeld pleddene, så syns eg dei stilte seg opp slik så pass ok at evt. justeringer var unødvendige :-)
John H.
Hei
Det er mye ved dette bildet som tiltaler meg. Den lave kameraposisjonen, sort/hvit-konverteringen, tåkedisen og lyset. Men der stopper det. Bildet virker oppstilt og statisk. Ullteppene betyr ikke noen ting og forteller lite. Bildet mangler faktisk liv, men det er kansje nettop det du vil ha frem? Men det når ikke meg som betrakter.
John
Knut-Inge J.
Hei John - og mange takk for di tilbakemelding og refleksjon rundt bildet! Dett bildet viser det det viser, for å seia det slik - og eg hadde ingen spesielle tankar rundt det då eg la det ut. Desto meir interessant har det vore å registrert dei ulike reaksjonane, asossiasjonane og refleksjonane rundt det - og så pass mange. At bildet ''mangler liv'' er absolutt ein adekvat beskrivelse. Dette eit slags oppstilt ''still leben'' av masai-ulltepper i norsk vinterlandskap... :-)
Framleis god jul til deg!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu