Kafferast
Sola går ned, brikken er full, hodet er fullt av fagre minner og kaffen er straks kokt på et bål av ekte tyrived. Kan en få det bedre?
Fototuren ga meg gode minner som er umulig å formidle, men når en ser bildet strømmer minnene på - synd det er bare for meg.
Utstyr
  • D1x
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger390
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_292125} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Christian H.

Syntes du formidler turstemning så det holder. Om bildet ditt frembringer minner hos betrakteren er vel ikke opp til det å avgjøre?? :)
Kunne ønsket meg litt større dybdeskarphet. Som nå fremstår fjellet i bakgrunnen litt ullent, på en ikke positiv måte. Mulig det er skarpheten generelt som er problemet og skaper en illusjon av mindre dof.
Pirk: Den delen av y-en som vender opp ødelegger litt for speilbildene.
gard e.

ett flott bilde med en fantastisk stemning..
nå savner jeg virkelig og snøre på meg tur støvla å traske i vei..
fin komposisjon med att det røde fra bålet går igjen i fjellet med samme form.
bare skryt å få her.
Mvh Gard Q
Arne L.

Flott stemning og fjell-landskap.. hvor er det du er her med blankskurt fjell aller nærmest?
Arne :-)

Yngve Sem P.

Jeg synes du formidler en klassisk og god turopplevelse her. Dette identifiserer jeg meg med, så jeg får også gode minner når jeg ser dette :) Utførelsen skurrer noe, jeg er skjønt enig med Christian i hans innsigelser. Men stemningen er fin.
Kjell F.

Takk for hyggelige kommentarer.
Til Christian: Jeg syntes jeg måtte velge en lukkertid som ikke ga altfor ullen flamme, dette gikk utover dybdeskarpheten. Noen ganger må man gjøre kompromisser. Men greina skulle jeg ha gjort noe med
Til Arne: Bildet er tatt øverst i Gjerdalen i Indre Hamarøy - tror det må være et av de mest ''fotogene'' områder vi har. Jeg har tatt flere bilder der og bildet med høstfarger som ble lagt inn litt før dette er fra begynneslen av Gjerdalen.
Trygve O.

Stemningsfullt bilde. Kan kjenne lukta av tyribål og nykokt kaffe. Bare så synd dersom brikka virkelig var full når du fortsatt har så fint lys å jobbe med he he...

Mvh Trygve
Håvard S.

Hei!

Ekte turglede og en meget flott stemningsrapport fra turen.
Svartkjelen henger over og kaffen er snart klar til å varme opp skrotten.
Lufta av fetved (tyrived) er helt eksepsjonell. Kanskje den beste lukten som finnes...
Synes du formidler en flott stemning her jeg.

Mvh. HåvardS
Tove H.

For en nydelig stemning du formidler! Flotte farger - fint lys på fjellet. Kjenner lukten av tyrived og kaffi....mmmm
Hilsen Tove
Avsluttet .

Fint stemningsbilde...et goldt fjell, men her oppleves varmen i kaffebålet og i kveldssolens varme farger i fjellet i bakgrunnen...farvene binder liksom sammen for og bakgrunn....og i mellompartiet har man de litt kalde blå skyggelyset som kontrastelement.
Fin rødfarge på ildtungene...jeg får de ofte for utbrendte....

Lurer på om det er noe mer å gå på i forgrunnen..litt mere plass til bålet der samtidig som bilde ble litt mere høydekant formet...vel smak og behag... jeg liker vel litt rektangulære bilder.

Enig med Christian..den oppegående delen av grenen som svartkjelen henger på hadde vært best om den var borte, men slikt er ikke så lett å oppdage når man valser rundt for å finne en god standpunkt for eksponeringen.

Jeg vandrer litt fra og til mht om veden til venstre skulle vært fjænet for å minske antall detaljer i et stemningsbilde, men på den annen side så balanserer den fint ut trekoppen til høyre...

Er det Kirkefjellet vi har i bakgrunnen...??


Odd
Kjell F.

Takk for hyggelige kommentaer.
Odd: Det er Kirkefjellet vi har i bakgrunnen ja. Et av de mektige fjell i Gjerdalen. Blanksjurt av is og årtuener av sno og heftig vind fra Sverige. Her er ingen nåde for de svake, skal man overleve her må man være robust og med gode gener.
Kjell
ingeborg w.

Og når sola går ned blir det kaldt... Da er det godt med bål og å kunne krype ned i posen... Hvor finner du ved når det er så goldt? Har du båret det med deg? Jeg er litt enig i at yen kunne vært bedre plassert i forhold til dammene. Dybdeskarpheten plager ikke meg så mye.
Kjell F.

Til Ingeborg. Veden hadde jeg nok med, ja, ellers så formidler du en stemning som gjør at jeg får lyst til å dra ut igjen. Ligge rundt bålet å småpludre om dagens fangst, det være seg fisk, fulg eller bilder. En varm pose som fremkaller en god søvn med fuglekvitter som vekkerklokke om morgenen. det er bare å begynne å glede seg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu