På årets første dag...
En isende kald sørøst sliter i fjellfuruene. Sola skinner, men er for lav til å komme over fjellene. Tiden kryper sakte avgårde...

13:05: Årets første Havørn kommer seilende inn og gir meg en opplevelsesrik dag. Bestandig fasinerende å kunne tilbringe en times tid sammen denne flotte fuglen. Denne var svært var, og kledde av meg skjulet hver gang kameraet klikket mer enn ett bilde av gangen... håper alle dagene i år blir like spennende!
For meg er det et flott minne om 1.1.08, men for andre er det kanskje bare ei ørn til...

I forhold til sommerens spektakulære ørner i vakkert kveldslys er det kanskje ikke det helt store, men i det svake lyset er det morro å se at det går an å ta fluktbilder til tross for høy iso. Forholdene og årstid tatt i betraktning; fornøyd.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon 1D mkIII
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/1000s
  • Filmtyperaw 2000
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger652
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_295036} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Thorbjørn R.

Flott av havørna i svevet. Småtendenser til grums i de mørke partiene på vingene på min skjerm.

Mvh Thorbjørn
Kjartan T.

Teknisk er dette veldig imponerende i mine øyne Stian, men ser at du allerede har fått bemerkning på støy. Bildemessig er det vel ganske ordinært, og dermed blir det vel så man kikker etter slike detaljer når man skal kommentere.

Selv har jeg lyst til å bemerke at lite lys ofte er godt og spennende lys. Her har du jevnt, godt lys over hele bildeflaten. Det handler om å være ute så dukker også de helt ekstraordinære situasjonene opp. Verktøyet er det ingen tvil om at du har på plass.

Ser ut til at du hadde en bra dag den første dagen i 2008. Hørte rykter om bra besøk av kongeørn også!
Stian H.

Takker for det! Litt småtendenser til grums kan trolig komme av svakt lys og 2000 iso :-)

Stian
Stian H.

Hei kjartan.

Synes selv at kvaliteten på 2000 iso er bra nok, og som du selv sier; jo mer man er ute, jo større sjanse for det helt store. Når man går ut i et skjul om natten, og vet at det er en av de mørkeste dagene i året, kan man vel ikke vente det helt store, men spenningen og opplevelsene de er der!!!

For meg er bilder minner om disse opplevelsene, og noen deler jeg med dotterne:-)

Ryktene stemmer nok de... Denne flotte havørna kom seilende i ett-tida, og satt til nesten 2. Var utrolig var, og sonderte mest terrenget. litt over to kom en voksen kongeørn, og gikk til angrep på en flott mår. Prøvde å rykke den med seg uten hell, og forlot meg. Kom tilbake etter 10 minutter, og gjorde kål på måren:-) Så stakk den. Helt i skumringen kom to yngre kongeørner, og den ene satt en time etter at det ble mørkt. Først halv fem fant den ut at det var på tide med en middagslur. Kan nok kalle det en kjempedag ja! 22GB med bilder...

Vi må ta oss en dag sammen, og så får vi se om vi får lura med oss ørneguiden også. Fare for at han glemmer hvordan kameraet fungerer ;-)

Godt nyttår,

Stian
Monika Frisvold V.

Hei Stian
Et flott naturlig bilde du deler med oss av den vakkre Ørna...
flott skarphet og et stort pluss er miljøet...
Liker også at ørna flyr inn i kompen....
mvh monika
Stig B.

Del gjerne dine ørner med oss andre, det er sikkert flere enn meg som liker å se på slike. Jeg synes kvaliteten ved iso 2000 er meget bra, bildet er teknisk bra og du utfører håndverket på en sterk måte.

Lyset du hadde er som Kjartan sier jevnt fordelt og vil dermed ikke skape dramatiske effekter i seg selv, men er flott til avdekking av detaljer som ellers kan forsvinne.

Litt av utfordringen med alle de gode ørnebildene som er en glede å se på er at det krever mer for å utmerke seg, selv om opplevelsen for meg ofte er større enn resultatet viser :-(.

Det er viktig å være der når ting skjer, og jo mer utetid du har jo større er sannsynligheten for å treffe på en slik situasjon.

Få gjerne med deg mister ørn himself slik at han får trent pekefingeren også. Skulle veldig gjerne bodd nærmere for å kunne utnyttet slike muligheter.

Mvh Stig
Egil S.

Meget godt komponert, og et ellers vakkert bilde av ørna.

Mvh.
-Egil
Vegard L.

Jeg syns bildet er meget bra. Ørna er skarp og fin. Intet sjenerende støy.
God nytt år!
Vegard
Kjetil S.

Hei

Jeg synes dette er et herlig miljøbilde. Mulig jeg ville croppa mer overkant. Jeg ser støyen under vingene når det nevnes, men den sjenerer ikke. Jeg bruker mk3 utelukkende på 3200 for tiden og er svært fornøyd. Bruker støyfjerning i DPP som jeg synes bevarer detalj meget bra.
mvh Kjetil
Svein B.

Synes dette er ett fint innslag i ørnebildene Stian, situasjonen er ikke den mest dramatiske- men så består jo hverdagen for disse fuglene av mer enn slåssing på kadavere også...! Og i dette vage lyset du har her er det tydelig at ny redskap anvendelig på høyiso er som skapt for formålet. Jeg klarer lett å overse den lille støyen som kan sees- og teknisk ellers også helt topp. Og FLOTT med litt miljøinnslag- det er ett godt bilde å hvile øynene på dette!

Mvh
Svein B
Marcus V.

Hei Stian!
Du er i gang allerede, ser jeg? He-he. :)

Bildet ditt er utrolig bra, som vanlig. De lyse stjertfjærene ble kanskje litt for lyse på min skjerm, men så har jeg jo ei heller verdens best kalibrerte skjerm. Ellers ingenting å utsette. Bra at du fikk med hele treet. Enormt blikk på fuglen.
Tommy S.

Hei

Dette må kalles en god start på det nye året!!
Nydelig bilde, med god skarphet og flotte farger.
Flott miljø også!!

Tommy S
Stian H.

Takk for alle komentarer, fint at det var flere som likte min ''vanlige'' ørn:-)
Støy er nevnt, og jeg forventer ikke mer på 2000 iso, er veldig fornøyd jeg...

For meg er dette et steg videre i åtefoto vinterstid. Aldri før har jeg klart å få flere skarpe fluktbilder av innflyvende ørn, og så midt på svarte vinteren da... Selvsagt flaks at jeg så den litt før den slo seg inn, og med mk3 sin lynraske og presise ( er faktisk det :-) ) fokus ble det endelig bilder av havørn i flukt på vinteråte. Fik 4-5 gode, og da kan man vel ikke kreve mer?


Stian
Børre F.

Hei Stian!

Dette var et meget flott bilde.Dette er et bilde som brenner seg fast på netthinna i mange år,viss en ikke er vant til disse flotte fuglene.For min del skulle jeg ønske jeg kunne se denne mye oftere enn enkelte gjør.Det er vel da blodpumpa pumper som værst,vil jeg tro.?Et nydelig skue Stia!!

Fra Børre Fornstedt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu