Buffalo held måltid
Kjæledyra til mine amerikanske slektinger, Twin Falls, Idaho.
Vennligst ikkje foreslå at eg skulle gått nærare: eg har litt for mange gonger hatt ein flokk med Norsk rødt fe etter meg, då eg skulle krysse eit jorde, og akkurat klart å redda meg ved å kasta meg under straumgjerdet.
Bildet inngår i albumet Idaho -
Utstyr
  • Canonet QL17
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger278
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_295464} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
kjetil g.

Du burde absolutt gått nermere åsså fått noen andre til å fotografere ''flukten'' ;)
Likte bildet ditt og det kledde godt s/h. ville muligens clonet bort stolpe og ledningene øverst i bakgrunnen.

Mvh Kjetil Grøtte.
Torild H.

YTakk for kommentarern, Kjetil!
Ja...det fluktbiletet skulle du nok likt å sett!

Må nok innrømma at eg ikkje pleier å clona vekk ... ting og tang (sjå gjerne på dei andre usa-biletene), men det som var litt forargeligt var at det både for kompen sin del og at eg ikkje fekk med heile matfatet til buffaloen til høgre, dvs berre ein halv cm til hadde vore nok. Matfatet vart nok tomt, og hadde nok lyst på meir, hjå naboen, men gløymde seg visst ei stund då han oppdaga meg!
Forresten min fyrste s/kv. film i dette kameraet!

Torild


Rolv B.

Nei, det hjelper nok ikke å klone bort stolper sålenge buffaloen står og eter av fat! Heilt ville var de altså ikke. Dyrene minner om barndommens villvest-hefter. Best å holde seg på avstand.
Godt nyttår!
Mvh Rolv B
Torild H.

Takk for kommentar, Rolv!
Ja, ubegripeligt at dei kunne ha desse krettura til kjæledyr, men Neil Young er vel ikkje einig med meg i det...
Det med vill-vest/cowboyland kan nok stemma; på denne litle plassen var eg innom ein godt utrusta cowboy-store bilde nr. 252046, men var på reise og med berre ein ryggsekk....

Howdy!

Torild
Olav Ø.

Torild, jeg deler din kuskrekk. Det er forferdelig store dyr, dessuten har de horn. Jeg synes ikke det er noe poeng å gå nærmere, da graset rundt er en vesentlig del av miljøet. Dessuten ser den til høyre direkte ond ut. Kanskje beskjære litt i forkant pluss å clone vekk stolpen i bakgrunnen, men dette er småplukk.
Torild H.

Takk for kommentar, Olav!

...og takk for innspel. Nå er det slik at eg liker godt (i desse digitale tider) å få med den opprinnelege filmkanten rundt biletet, som her....(sannhetsbevis?)

Ja...dei er uhamsleg store, og av og til med horn. Min oppgåve heime var imidlertid å samla inn egg, høner er litt greiere, slik sett.
Torild
Kristoffer L.

Godt nytt år!

Du har sannelig vært produktiv de siste ukene - her var det mange fine, nye bilder. Jeg får komme tilbake og ta en grundigere titt etterhvert.

Jeg kjenner ikke så godt til buffaloens egenskaper, men ved første øyekast kan de unektelig se fryktinngytende ut. Fra filmer er vi da kanskje også mest vant til å se enorme flokker av slike, i fullt firsprang i retning av filmhelten, som bare med den største anstrengelse klarer å redde seg selv, landsbyen eller jomfrua - eller alle disse på en gang.

Slik du har avbildet dem, ved matfatet, ser de imidlertid ganske godslige ut, synes jeg. Nesten som en liten familie omkring middagsbordet. Jeg liker komposisjonen godt. Den har noe klassisk over seg, og ''krøttera'' poserer som om de aldri skulle gjort annet.

Rent teknisk har jeg en følelse av at bildet er litt for grått, og at det kanskje (avhengig av eksponeringen som ligger til grunn) ville være mulig å hente ut mer dynamikk i mellomtonene.

- Kristoffer
Tove H.

He, he, deler dine erfaringer med Norsk rødt fe...kan være ganske nifst når de setter opp farten mot deg. Han til høyre ser litt tvilsom ut...skeptisk iallefall. Jeg liker faktisk at det er litt avstand til flokken på bildet. Klone vil du ikke og det er strengt tatt ikke så farlig (stolpe og ledninger bak). Men litt mer dynamikk i mellomtonene, tja... tror det! Artig bilde!
:-) Tove
Torild H.

Takk for kommentar, Kristoffer og Tove!

Produktiv - har i alle fall eit slags (historisk)arkiv - nå fann eg t.d. omsider ei filmstripe med nokre bilete som eg visste eg hadde toke, men ikkje kunne finna att! Fint å ha for publisering nå i desse tider når det ikkje vert så mykje fotografering, her heime.
Dynamikk i gråtoner etterlyses: Tru meg; det er ikkje noko anna eg heller kunne ønska meg enn å få til s/kv. bilete slik at ''alle'' måtte seia seg nøgd! Det er jo s/kv. eg likar best! Har prøvd å lesa meg til kunnskap, innimellom, på nett, og finn fleire måtar å t.d. gjera etterbehandling på (Takk, Morten, viss du les) og så er det sjølvsagt det med optikk, type film og scanning i tillegg. Litt til å verta matt av, men det er visst berre å stå på!
Artig å høyra dykkar betraktningar om buffalo/NRF, og noterer meg alle her ikkje tykte det var naudsynt å gå nærare! Godt det!

Torild


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu