'' Vintergull''
Naturen er en mester til å smykke seg alle årstider. Dette er is som reflekterer en kveldshimmel.
Noen vil muligens reagere på den mørke blå bakgrunnen. Jeg har valgt dette uttrykket for å fremheve det varme ''gullet'' i isen samtidig som jeg beholder den kalde blåfargen uten at den dominerer.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-12 21:20:16
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon D 300
  • sigma 100- 300
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetTatt på frihånd med iso 800. Har skarpet det opp og redusert eksponering samt øket metning.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger241
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_296806} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Monika Frisvold V.

Hei
Dette synes jeg ble flott.....
Naturen har så uendelig mange flotte motiv, men en må ut av godtolen for å finne dem :D Å Det har du gjort...meget severdig.. Liker den mørke bakgrunnen... Det er med å fremhever ''gullet'' på en fin måte... Det eneste jeg kunne tenkt meg var litt mer å gå på i bunnen,,,synes at det ble litt stutt...
Ha fortsatt en fin fotohelg....
mvh monika
Aina s.

Enkelt, stilrent og dekorativt. Tror det kunne passet fint på veggen i en moderne leilighet. Mvh Aina
Odd Tore S.

Enkelt, stilfullt og pent, men trangt i bunnen og trangt nok i topp,
Isen er en fin detalj og bra gjengitt, men utsnittet kan det jobbes med.
Odd Tore
John H.

Hei
Takk for konstruktive tilbakemeldinger. Det er det jeg lærer av. Enig i at det er litt ''stutt'' både over og under. Hadde heldigvis mer på lur. Legger ut ny versjon og er spent på kommentarene.
John
Monika Frisvold V.

Hei igjen...

Jeg tar tilbake alt jeg mente om ''stuttheten''....synes flaket eller gullet blir litt
ute av fokus i v2...
mvh monika
Ann T.

Dramatisk og vakkert. Bra gjennomført komposisjon. Tror at V1 sitter best og jeg liker dette veldig godt. Eneste små pirk er at jeg synes det ligner mer sølv and gull - på mitt skjerm i hvertfall. Flott er det uansett.
Mvh. Ann
John H.

Hei
Takk for kommentarene dere som har kommet til. Jeg dilla en stund med komposisjonen. Landet til slutt med versjon 1. På slike motiv er det så marginalt mellom bra og dårlig. Litt smak og behag vil det altid være. Vi er også litt forskjellig skrudd sammen i toppen. Derfor er det ikke altid man treffer alle. Men en ting er sikkert, foto er gøy og en kjempefin aktivitet som beriker både deg selv og forhåpentligvis betrakteren. Vi legger vel alle ut bilder vi er usikre på. Da er det spesielt kjekt å få kommentarer. Aller gladest er jeg når noen pirker på meg. Da får jeg påfyll til å gå ut og forsøke å gjøre det bedre. Men som altid i foto er lyset helt avgjørende. Og Ann, det er gull. Skjermen min er rett for jeg har mac.
John
ingebjørg fyrileiv g.

Hehe, ''Skjermen min er rett for jeg har mac. ''!? Jeg ser ikke helt det gullige, men det er heller en mellomting fra sølv til gull. Om jeg ikke bare erter.. Jeg liker v#2 best, men synes at bildet flipper (haha...) litt. Selv om flaket i lyset får mest oppmerksomhet, synes jeg at resten av bildet fremstår litt rotete. -Spesielt under hovedflaket. -Men slik er jo bare naturen.. Du kunne ha ryddet opp litt med noen blenderhakk.

God natt!
vh ingebjørg
John H.

Hei Ingebjørg

Legger meg flat når det gjelder gullet.Mac er mac. Men edelt metall er det, litt da. Når det gjelder blendervalg er jeg enig. Blender 4 ville gitt en difus bakgrunn. Da jeg eksponerte tenkte jeg at jeg ville ha dybden for å få med strukturen i isen. Der bommet jeg. Det vart verken fuggel eller fisk. Litt uvant enda med 300 mm linsa mi. Men øving gjør ''mester''. Takk for at du er innom sida mi.
John
Avsluttet .

Vakkert lys i isen,fine fargetoner,jeg liker det.
best v2:-)
Tone!
Fred S.

Sylskarpt, og da tenker jeg mer på isdolken din enn selve bildet, selv om det også er skarpt nok. Liker særlig effekten, eller hva vi nå skal kalle det, nederst på den gyldne blokken, noe bølgeaktig der som tiltaler meg.
Ellers skulle jeg gjerne ha det det gyldne enda mer gyldent, og kompen fungere bare sånn passe bra. Småpent.

vh fred
Inger-Lise S.

Hei! Et motiv jeg har sansen for. Strukturen er flott, lyset er herlig , motivet er annerledes og det jeg liker å kalle ''abstrakt natur''.Naturen lager masse kunst,-det er bare å ha ''blikket''.
Jeg liker begge, men syns v#2 har best komposisjon pga mindre tranghet der. Gløden i ''gullet/sølvet'' gjør mye for bildet.Her er fine blåtoner og jeg syns ikke de er kalde,-spesielt ikke i nedre halvdel av bildet. Et slikt motiv må ikke nødvendigvis ha 100% fokus,mener jeg.
Jeg syns nedre 2/3 av bildet er en nytelse:)

Inger-Lise
Hilda Hol E.

Hei. Dette var et elegant og flott isbilde. Godt sett og utført.
Er enig i at ramma delvis er litt trang.

mvh Hilda.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu