Solgløtt
En tur med kameraet og fanget inn det første solgløttet som streifer over Lofoten. Her står jeg på Toppøya i vest-Lofoten og ser mot Reine. Dette blir mellom Hamnøy og Sakrisøy. Brua går over fra Sakrisøy. Denne bruforbindelsen ble startet bygget i 1979 og en jobb jeg kan se tilbake på. Slike bilder er ikke helt enkle da det er stor variasjon i lyssettingen i landskapet.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger529
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297976} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Turid L.

Dette var et vakkert bilde fra Reine.
Har vært der utallige ganger og blir aldri ei av naturen.
Godt du var tilstede da dette lyset kom.

mvh Turid
Unni F.

Bare skryt herfra, dette er knallflott og gir meg lyst til å pakke fotoutstyret og hive meg på første fly. Mektig landskap som er presentert slik at man blir klar over det lille mennesket mot det voldomme naturen. Lyset gir nesten sug i magen. Ikke enkle lysforhold, men jammen har du fått det til akkurat slik det skal være.
Anbefales.
Hilsen Unni
Håvard S.

Utrolig vakkert!
Så idyllisk, så vilt og så utrolig tøft...
Anbefalingsstoff dette her ja:)
Lyset er helt fantastisk!

Mvh. HåvardS
Avsluttet .

For noen majestetiske fjell! Nydelig lys og et virkelig flott bilde :)

Mvh,

Hans Erik
Magnus G.

Hei
Et vakkert og stemningsfullt bilde,
med et fantastisk lys på fjellene i bakgrunnen.

mvh Magnus Grande
Hilda Hol E.

Hei Roger.

Det er et fantastisk flott bilde av mitt kjære Lofoten du her deler med oss.
Takk også for god oppfølging i teksten.
De svært spennende lysforholdene har du etter min mening mestret optimalt.
Ha ei god helg.
Anbefales :-)

mvh Hilda.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

her er det det varme lyset i kontrast mot de kjølige mektige storslagne Lofoten-fjell i bakgrunnen,
et flott komponert bilde,
og interessant også at du viser hvor det er, mine geografikunnskaper utover ''bare lofoten'' er ikke av de beste:-)

God helg
frå Inger Anne:)
Avsluttet .

Oi,

Vakkert. Får jeg lov å henge dette på kontoret mitt??

Mvh

Wilko
Espen A. I.

Fint blandingslys mellom sol og skygge som skaper spennende kontraster. Bra komposisjon og et av dine absolutt bedre på en stund. Kutt i topp anbefales.

mvh Espen
Jan Inge K.

Velkomponert og pent bilde fra Lofoten, dette...
Bergliot E.

Hei,
Dette var bra. Flott lys og fin komposisjon. Fin kontrast mellom den solfylte bebyggelsen, fjellene i skyggen men som samtidig har fått seg et lite solstreif på toppene. Velkomponert bilde og et vakkert skue.

Den kløfta, spissen ned midt i den øverste fjelltoppen ser litt merkelig ut. Er den sånn eller er det åpning mellom to fjelltopper? Flotte og mektige fjell. Tror sannelig at jeg må begynn å legge fjellturer litt lenger vest i Lofoten når det grønnes i bakkan. Har en lei tendens til å bare vandre i fjellene her på Austvågøya.

Go helg!

Bergliot:)
ingebjørg fyrileiv g.

Så lekkert, Roger! Jeg tror vi kjørte der tidlig i høst, og det er virkelig nydelig der. Fjellene er skarpe og sola streifer forsiktig over noen av toppene. Det gir et godt spill i bildet, og det hjelper så klart at også bebyggelsen ligger i sol. Ellers er komposisjonen godt, og jeg liker diagonalen fjellrekka gir. Meget bra.

vh ingebjørg
Roger K.

Takker mye for hyggelige tilbakemeldinger på bilde. I denne tilbakekomsttiden av sollyset er en kjempeflott tid å vandre litt med kameraet. Her er det motiv som dukker opp som du ellers ikke ser gjennom året lysmessig.
Bergliot: Den kløfta du ser i fjellet er egentlig ikke noen kløft. Her ligger det to fjelltopper som danner denne kløfta etter vilken vinkel du ser det fra. Om du ser nøye etter så lggger det et fjell i bakkant. Fjellet i front kan du følge aksla helt ned mot en ny topp som vises i kanten av bildeflata. Samtidig helt klart du må ta turen vestover med ditt kamera. Jeg tar gjrene turer østover når jeg trenger nye ideer. Flott natur både i øst og vest.

Roger
Ann T.

Veldig, veldig bra dette Roger! God komposisjon av disse flotte og mektige fjell, og utrolig fint lysforhold. Forskjellen mellom sol og skygge, varme og kalde farger skaper spennende kontraster. Støtter en liten kutt fra toppen, men ikke mye. Dette er veldig flott!
Mvh. Ann
Steinulf L.

Flott lys du hat fanget her. Du har en egen evne til å formidle baturbilder med personlig preg.
Erik U.

Flott bilde. Jeg er imponert over den gode eksponeringen du har fått til her.

Hilsen Erik
Jan O Ø.

Hei.
Fjellene gir en herlig bakgrunn i dette bildet fra det lille bygdesamfunnet. Mangler bare fullmånen på himmelen.
Mvh Jan O.
Odd Tore S.

Storslått og forrevent, og idyllisk samtidig.
Fint lys, men litt uventet at det var mest på den lave forgrunnen. Jeg hadde heller ventet meg litt feiring av at sola er på vei tilbake med toppene badet i gylden sol.
Jeg er ikke helt med på kuttingen av hus og fjell i venstre side, ikke nødvendigvis fordi den er en svakhet med bildet, men mer fordi en gjør meg nysgjerring: Hvorfor kutte akkurat der?
Odd Tore
Roger K.

Hei og takker dere siste også for hyggelig og konstryktive kommentarer til bilde. En står jo alltid for et valg, Odd Tore, når en gjør opptak i mende som ønskes med. Solstreifene i fjellheimen var nok det nok ikke mere å hente denne dagen i disse fjellene her. valget var derfor å fange inne en liten flik av Reine som badet i en nysprunget januarsol. Andre steder fikk sola slikke fjelltoppene godt der de var mere sydvendt. Jo jeg kunne nok tatt mere med på venstresiden ved å brukt større vidvinkel. Dette har bare resultert i mindre fokus på soltoppen og større havområde som forgrunn. Jeg kunne selvfølgelig brukt samme bennvidde og vridd kameraet mere mot venstre, men som resultat av at bilde har blitt trangere i høyresiden i redusert havområde fra land. Denne delen synes jeg bør være der for å gi luft. Et annet ståsted hadde vært mere ideelt, men som ikke var mulig her da. Helst i båt for å gitt de detaljer du påpeker. Av bebyggelse er der mere å ta av. Det hender at mine ønsker under opptak ikke er oppnåelig, men gjør da som her. Enig med deg i dine synspunkter Odd Tore.

Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu