Her er hun!
En havfrue fra arkivet mitt som jeg har manipulert. Et forsøk på å gjøre noe anderledes.... Min første manipulasjon.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-24 13:25:33
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor 18-200
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger614
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_298179} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Avsluttet .
Suns du har greid det bra Tove,dette var nydelig.
Flott lys i havfruen og bølgene passer godt inn rundt henne.
Virkelig et bilde jeg syns du kan være stolt av.
Hilsen Tone!
Avsluttet .
Heisann Tove.

Dette var noe nytt ja. En fin start da.

Etter min mening et morsomt bilde av din havfrue der hun er og rekker ut sin hånd.

Litt liquifying saker og ting gjør susen her. Hvor skal svømmes der.

Hallo fra Eivind.

Inger Anne Maritsdotter V.
Spennende og artig abstrakt uttrykk:-)
Laurberg G.
Hej Tove. Dette er en rigtig flot manipula. Minder næsten en anelse om Munks stil i skriket. Tingene flyder. mvh. lau
Avsluttet .
Skulle tro du hadde holdt på med manipulasjon lenge. Dette er pent, spesielt og levende
Lars B.
Hei Tove.
Du har fått havfruen til naturlig å høre hjemme i sitt rette miljø - nærmest som en mosaikk i overflaten. Fine farger og bevegelser. Godt laget ;o)

Hilsen Lars
Elna T.
Hei Tove! Nydelig fargesamansetning...Dette kan du med fordel prøva igjen...mvh elna
Steinulf L.
Riktig så lekker er hun. Stilig.
Arne L.
Kjempefint!
Dette bør du tørre å gjøre flere ganger! Jeg liker både fargene og uttrykket i bildet.
Arne :-)
Per Einar G.
Hei Tove,

Dette ble jo veldig bra da, jeg likte det. Enig med Lau ang. Munch, kàn minne litt om Munch's arbeid. Uansett så var det godt gjennomført og du kan være stolt av dette.

Per E.
Tove H.
Tusen takk for flotte kommentarer, Tone, Eivind, Inger Anne, Laurberg, Ivar, Lars, Elna, Steinulf, Arne og Per Einar! Satt fredag utover natten og øvde meg på dette bildet - en ny spennende verden... Hadde heldigvis en sjøgress-og-tang-havfrue som innbød å starte opp med. En ære å få koblet Munch-assosiasjoner til bildet - takk og takk! Dette ga inspirasjon til å forsøke igjen og lære mer - jeg bruker prøve-og-feile-metoden og gleder meg over alle aha-opplevelser....!
Hilsen Tove
Bodil Kristine F.
Nydelig havfrue. Likte godt det reine linjene isom passer så bra med bølgene. Kreativt sett og laget.

Mvh Bo
Anne Ø.
Praktfullt Tove, ja der er hun!!!!
Godt jobba!!
Anbefales.

Anne:)
Sissel A.
Synes dette var meget godt laga! Bare å klare å se motivet i vannet er jo genialt. Ser ut som et glassmaleri. Flotte farger :D
Stig Børre E.
Lekker havfrue.

StigB
Håvard S.
Utrolig tøft!
Synes du bør være så absolutt fornøyd med dette!
Likte det meget godt.
Ser nesten ut som et glassmaleri.

Mvh. HåvardS
Tove H.
Jeg er overveldet! Tusen takk for flotte kommentarer, Bodil, Anne, Sissel, Stig Børre og Håvard! Og ekstra stor takk for anbefaling, Anne! Det varmer! Så bra å få tilbakemelding på at ''det bærer vann'' - det gjør meg glad - og er veldig inspirerende!
:-) Tove
Avsluttet .
Synes du har manipulert deg frem til et godt resultat her. Rent fint bilde uten forstyrrende elementer. Fint fargevalg?

TaS
anders s.
herlig og kreativt bilde
dette er knallbra laget tove
ha en fin dag
mvh anders
Tove H.
Tusen takk for hyggelige kommentarer, Tom Arild og Anders! Glad for at dere likte resultatet! Ha en fin kveld!
:-) Tove
Fred S.
Jeg er vel bare sånn passe imponert, Tove. Du sier jo selv at dette er ''en ny verden'' som du øver deg på, og jeg synes da også ganske riktig at dette ser ut som resultatet av noe en ikke behersker helt enda. Innbiller meg at det er ''liquify'' du har lekt med , og i så fall er det krevende saker. Har forsøkt meg; morsomt, men vellykket ble det ikke. Ellers ser jeg jo at at du har en havfrue pent integrert her, men har en haug med motforestillinger mot å dra Edvard Munch inn i bildet.....

vh fred
Tove H.
Tusen takk for at du vil kommentere bildet. Ja, det er liquify. Tar kritikken til etterretning, skulle likt å visst hva som kunne vært gjort anderledes. Ett sted må man jo begynne!
Hilsen Tove
Fred S.
Hei Tove: for det første så er jeg veldig glad for at du kritikken min så fint: Egentlig er det litt absurd at en skal være redd for å gi ærlig kritikk på ''Bildekritikken'', der litt av poenget nettopp er at en skal være så ærlig som mulig. Men det har jeg faktisk blitt; først og fremst fordi en også her ser meningsløse og sure reaksjoner fra enkelte når de får kommentarer som ikke roser bildet deres. Det er heldigvis ikke ofte, men jeg har sett en tre-fire stygge eksempler.
Men hva du kan gjøre annerledes ? Ikke annet enn å fortsette å øve deg på en PS-teknikk som jeg innbiller meg en av de aller vanskeligste, nemlig liquify. At du ikke helt behersker den enda mener jeg å se først og fremst på selve havfrua, hun ser litt uferdig og skisseaktig ut. (Men nå vet ikke jeg hvor flink du er å tegne, tror nemlig en må ha talenter i den retning også, både rent teknisk og ved å vurdere det ferdige resultatet.
Samtidig vet du jo at dette er min helt subjektive mening, de andre kommentarene er jo veldig positive, og kanskje skal du heller glede deg over dem i stedet på å lure på hvorfor bare en ikke er så positiv.

vh fred

Tove H.
Ok, Fred. Det var noe av det jeg liker med teknikken, at man på en måte kan tegne....Men ikke lett å få kontroll på/få formet det slik en ønsker. Så derfor er havfrua kanskje litt skisseaktig.....jeg hadde vel ønsket henne mer ''levende''. Jeg la dette inn på kritikken og var forberedt på - nettopp kritikk - helst råd hvis det ikke var bra. Nå skal jeg øve videre med friskt mot! Glad for at du er ærlig, tross alt!
Hilsen Tove
Arne S.
Problemet er at filterbruken i seg selv ''aldri'' kan bli annet enn effektmakeri - i mine øyne. Uansett hva du gjør vil det hele framstå som et glatt, ''lettvint'' og uinteressant uttrykk - fortsatt i mine øyne.

Sorry! :)
Tove H.
Ser poenget, Arne S! Jeg pleier vanligvis holde meg unna effektmakeri, men synes det er ok med ''juks'' når det er tydelig at det ikke gir seg ut for å være noe annet enn dèt. Arbeidskrevende og moro var det å prøve seg, men jeg har nok litt problem med å kalle det foto... - men nå det er jo utrolig hva som går inn under begrepet foto, - så da så. Tusen takk for din kommentar - jeg tar alle ærlige innspill til etterretning.
Hilsen Tove
Jani F.
Hei Tove! Var inne og titta på bilda dine og der var havfruen din! Likte dette utrulig godt!
Vakre flytende former og fin samansetning av farger. Det einaste eg kunne tenkt meg er meir ''sjø'' foran ho i stedet for bak, slik at ho svømmer mot noko... Blikket hennes retter seg nedover i bildet, så kanskje det kunne vore noko der som fanga hennes oppmerksomhet??
Det er alltid kjekt å prøve seg på nye ting og dette kan du trygt vise oss meir av Tove:)
Mvh Jani
Tove H.
Tusen takk Jani for fin kommentar! Glad for at du liker det. Ser det med plasseringen hennes og blikket nedover. Kunne ikke flytte på henne ut fra det opprinnelige bildet, iallefall vet ikke jeg hvordan jeg skulle gjort det. Håret var opprinnelig gult sjøgress og kjolen tang. Jeg velger å si at hun tenker å legge den nære fortiden i de øvre vannsjikt bak seg og vende ned i dypet igjen. Derfor blikket ned mot det mørke dypet....men hun tviler litt.... Synes du har vært observant og kommet med bra innpill.
Hilsen Tove
Helge R.
bra jobba, fint motiv, lekre farger,
:)Gorm
Tove H.
Tusen takk, Helge! Glad for at du liker bildet!
Hilsen Tove
Tom E.
Syns originalen er flott også jeg, men morsomt at jeg får assosiasjoner både til en havfrue og en nonne. Kanskje den lille havfruen gikk i klosteret til slutt?

Mvh TomE
Erlend M.
sitat Arne S: ''Problemet er at filterbruken i seg selv ''aldri'' kan bli annet enn effektmakeri - i mine øyne. Uansett hva du gjør vil det hele framstå som et glatt, ''lettvint'' og uinteressant uttrykk - fortsatt i mine øyne.''

Her lurer jeg på om du egentlig kjenner til ''filteret'' Liquify, et verktøy som ikke bør sammenlignes med filtre som Plastic Wrap, Neon Glow osv. Liquify er et verktøy som lar deg kna et bilde som modelleire og gir ikke mye gratis (om det var viktig å understreke er en annen sak..). Man kan forsvare et generelt kraftig forbehold i forhold til hvor spennende resultater automatiske filtre kan gi, men å avfeie det så absolutt som du gjør her er litt spesielt, fra deg. Og attpåtil Liquify, da kan du like godt ta for deg Burn og Dodge, som er tilsvarende grunnleggende verktøy. Bildene mine ligger tynt an i så måte, så jeg tror vel ikke du mener det helt. ;)

Men jeg synes fotografen bør vite at hun ikke bør holde seg unna slikt effektmakeri, som hun selv sier hun pleier. Dykk heller lenger ned i slike teknikker om det var interessant.

I bildet liker jeg arbeidet med ansikt og hår, resten blir litt for hakkete og rotete.
Tove H.
Tusen takk for oppmuntrende kommentarer, Tom E og Erlend! Tom - hyggelig at du også likte originalen og - jeg synes også at hun ble litt nonneaktig i manipulert utgave...:-)! Erlend - takk for støtte mht teknikken, den er såvisst ikke lettvint, nei. Jeg satt ikke få timer med dette forsøket. Interessan at du likte best arbeidet med ansikt og hår - det var det jeg jobbet mest med, men som jeg skulle ønsket litt mer ''levende''. Veldig glad for saklige tilbakemeldinger og oppmuntring til å utforske videre. ''Effektmakeri'' får nok aldri stor plass hos meg, men jeg skal ta noen dykk ned for å utforske.
Ha en fin fotohelg!
Hilsen Tove
Arne S.
Erlend, du vet jo hva jeg synes om bildene dine, så den lar vi ligge. Men det er helt greit å ta seg en fisketur en gang i blant :-)

Jeg kjenner til det aktuelle filteret og har selvsagt ingen definerte grenser for hva som er ''lov'' eller ikke. At et bildet fungerer er nok for meg. Mitt utsagn er et direkte svar på Toves spørsmål: ''.. skulle likt å visst hva som kunne vært gjort anderledes.'' Det vil si at mitt svar går konkret til dette bildet, som jeg mener (fortsatt) ikke kan reddes, uansett hvor mye hun bøyer og tøyer på formene. Det vil si at filterbruken, brukt på denne måten, er effektmakeri - i mine øyne. Det blir for enkelt å trykke på en knapp slik at hele originalens tegninger glattes ut. Det er slett ikke rart at håndarbeidet i ettertid oppleves vanskelig, fordi man da er over i en annen gren enn fotografi. Da er begrepet stofflighet vesentlig. Dette vet du noe om, Erlend, da du jobber særdeles mye med stofflighet i bildene dine.

Altså, jeg presiserer at jeg ikke er imot filterbruk generelt og i enhver sammenheng, men benyttet på denne spesielle måten. Jeg er heller ikke i mot at bilder lages digitalt, men det er krevende og fallhøyden er stor.
Tove H.
Er enig med dine generelle synspunkter Arne, men det treffer nok ikke helt på dette bildet. Jeg har nok ikke brukt noen hurtigtast. Her er ingen tilfeldigheter, men nøye presisjonsarbeid. Men enig i at mye er for lett i dag.
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu