Kirka og vindmøllene
Bildet inngår i albumet Nord-Trøndelag -
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Canon ef 70-200mm f/2.8L IS USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 640 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger223
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_298324} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jan Inge K.

Hmm, vindmøller er ikke akkurat det vakreste innslaget i norsk natur, men her har du i hvertfall fått til et flott landskapsbilde der de nå engang utgjør mye av motivet...
Stian H.

Ja se hvor vakkert det blir på kysten vår, når Aslaug Haga sponser vindkraftutbyggerne med en halv milliard til å sette opp hvite stakittgjerder langs Trøndelagskysten. I min kommune planlegges flere hundre turbiner, 150m høye, hvite monster, forbundet med et gigantisk veinett og kraftlinjer. Midt i de uberørte vilmmarksområdene våre. Jo takk, grønn og miljøvenlig energi må kunne kalles århundrets løgn... Heldigvis begynner mange å få opp øynene for hva som er i ferd med å skje, så her er vi rustet til kamp, en kamp vi skal VINNE!
Mon tro om ikke den halve milliarden kunne vært brukt til modernisering av hundre år gamle vannkraftverk, forskning på bioenergi, jordvarme, bølgekraft, havbasert vindkraft og energisparende tiltak. Å ødelegge uberørt natur for all fremtid, med en klimapute foran øynene, virker på meg som en forhastet og lite gjennomtenkt løsning.

Men, bildet ja; vakre farger, litt blasst og kontrastløs forgrunn, men vakkert lys på sjøen ved kirken. Grei komposisjon, og et bilde jeg gjerne kunne brukt som illustrasjon på voldtekt av vakker kystnatur.

Stian

Stig B.

Jeg velger her å tilslutte meg Stian her, enig både i miljømessige kommentarer og bildekommentar.

Mvh Stig
Per Harald O.

Dette er nok en vakker og storslått (samtids) naturskildring fra deg!
Men, jeg lurer på hvorfor du bruker 640 iso her?

Ang. vindmøller:Ser meg rundt i stua, her står tven og durer, pcen, masse lys og varme på. Kjører til hytta, samme der.

Jeg ønsker selvfølgelig at de andre begrenser forbruket slik jeg kan feriere i uberørt natur.
Anne O.

Takk for engasjerte kommentarer til dette bildet som viser vindmøllene på Hundhammerfjellet i Nærøy kommune (Nord-Trøndelag).

Hensikten med bildet var å vise kontrastene mellom urørt natur og disse fremmedelementene i form av vindmøller. Skal ikke begi meg inn på noen miljødebatt, men er enig med Stian i at vakkert er det neppe!

Per Harald: ISO 640 er brukt da det var dårlig lys, og stativet dessverre lå igjen hjemme...

Mvh Anne
Stian H.

Per Harald Olsen.

Jeg skal ikke gjøre dette bildet til et diskusjonsforum for vindkraft, men når du legger opp en lett ball, klarer jeg ikke å la være å klemme til:-)

Bare et par fakta for å sette ting i perspektiv:

Ca 98 %, eller 125 TWH, av kraftproduksjonen i Norge (fastlandet) kommer fra fornybar vannkraft. En stor del av denne energien eksporteres som industriprodukter, og i normale år som kraftoverskudd fra fornybar energi. Inngrepene etter vannkraft i Norsk natur er store og ubøtelige, men ved en modernisering av disse anleggene, kan vi få ut 12 TWH mer kraft uten ytterligere inngrep (TU 28/07). Regjeringens mål er at 3 TWH skal komme fra vindkraft, mens en vannkraftmodernisering vil gi 4 ganger mer kraft. Hvorfor ikke gi en halv milliard til dette?

Sverige tar ut 10 TWH fra jordvarme (10 ganger mer enn de tar fra vindkraft). Her hjemme tar vi ut ca 2 TWH fra jordvarme. Hvorfor? Tillskuddsordninger?

De vindkraftplanene det nå foreligger konsesjonssøknader eller meldinger om bare i Midt-Norge, er faktisk 2,5 ganger mer enn det finnes i hele Danmark.
Du kommer kanskje hit på ferie en gang, men vi bor her hver dag. For en stor del av befolkningen her på namdalskysten, er den enestående naturen en av de viktigste grunnene til at vi liker oss så godt her. Vi må bygge ut nesten all uberørt kystnatur til industriområder, du slipper t.o.m. å se det. Kikk litt på portefolien min, så får du et lite innblikk i det biologiske mangfold vi forvalter.

Bra du setter pris på at andre vil redusere sitt forbruk, vi ønsker jo ikke at du kan bli nødt til å få en masse kraftledninger, veier og vindturbiner rundt hytta di...

Stian
Per Harald O.

Hei Stian, prøvde å se det litt nyansert. Finfint innlegg, men du glemte å ta med fuglene som blir kuttet opp av propellene som surrer i 200 km.
Jo mer vi forbruker, desto mer kraft tvinger det seg fram. Jeg er faktisk ikke så glad i de propellene!

Det startet vel i hjembyen min i1891: Hammerfest ble den første byen i Norge og Nord-Europa som hadde elektrisk gatebelysning.

Har vært i Flatanger og kommer dit i Februar (Hvis jeg tør!)
Er glad i norsk natur selv om jeg er fra byen.
Hilsen Per;)
Ole Martin D.

Hallo Anne.
Må si noen ord om dette ja!! Bildet er ein fin dokumentasjon av hvordan noen vil ha det, Vikna får fylt skjærgården sin etter hvert.
Per Harald: i 2007 gikk forbruket mitt ned med 4000 kw uten at vi tok skade av det, vi må gå i oss selv. Men motivet for landbasert vindkraft finner jeg ikke når det Stian sier er sant, og det er det. Let's fight!!!!!!!!!!!!!!!
Kom med flere slike bilder Anne, det motiverer til ein videre kamp!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu