Dreamscape II
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-21 17:40:22
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger638
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_298391} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Erik J.
Med en gang jeg så thumbnailen tenkte jeg begeistret at nå har Strømme vært ute i tåka igjen! Fin dybde og veien(?) som slynger seg i en Z bidrar sterkt. (Jeg lurer litt på om på om flaten i forgrunnen kunne beskjæres en tanke, den bidrar til et litt uskarpt inntrykk)
Anne Kari Berg K.
Igjen et poetisk tåkebilde fra deg. Fint utsnitt med veien som slynger seg, de myke åsene som delvis oppløser seg i tåken, og trærne. Mykt, vakkert:)

mvh Anne Kari
Fred S.
Takk til begge. Må bare nevne at det skal være uskarpt. Drømmene mine er litt udefinerte.

vh fred
Tove H.
Flott Z-linje innover i det mystiske... Nydelige linjer, myke toner, fint med trærne som synes med ulik skarphet i tåka, fine, lette skyer - et nydelig drømmebilde!
Hilsen Tove
Ivar B.
Stemningen er flott, og komposisjonen og linjene er aldeles prima, men jeg kjøper ikke uskarpheten helt. For meg blir den til irritasjon uten å gi noen drømmende effekt. mvh Ivar.
Monika Frisvold V.
Nydelig stemning... Å dette er du så flink til...
behagelige linjer i tåkehavet...enig med Tove om Z-linje....
mvh monika
Tor Olav O.
Liker bildet godt. Både tone og linje i bildet er bra. Men jeg synes bildet ville hatt bedre balanse med litt maskering både under og til høyre. Samtidig ville nok også jeg foretrukket en skarp versjon. mvh tor Olav
Per Harald O.
Vakker, inspirerende stemning.

Bør beskjæres nede. (Tar for mye oppmerksomhet fra hovedmotivet)

Veien skal være skarp!
Hilsen Per
Stig Børre E.
Her var det mye å kritisere... :-)
Linjene er toppers, stemningen likeså. Komposisjonen er god, men jeg liker ikke helt at treet som fungerer som blikkfang for mitt øye er nærmest midtstillt. Skjevheten og uskarpheten sliter jeg også med, enten burde det vært rett og skarpt, eller skjevere og mere uskarpt...

StigB
Fred S.
Takker for et knippe varierte og gode kommentarer. Skulle nesten bare mangle at ikke noen skulle finne ting å kritisere her. Når jeg skriver at bildet ''skal være uskarpt'' er det selvfølgelig en sannhet med modifikasjoner:

Kort og godt: Alle de 5-6 siste bildene mine ble tatt samme dag. Da jeg la inn bildene mine, og samtidig kikket på thumbnailene etter hvert som de tikket inn, var det dette som ga meg det største kicket; det så svært bra ut. Da jeg så det i full størrelse var skuffelsen desto større, og jeg tenkte selvsagt, f.., jeg skulle ha brukt stativet (som var med i bilen.) Jeg var på nippet til å slette det, men lot det ligge, og for hver gang jeg tok det fram, vokste det litt . Så vel, opportunist som jeg er, fant jeg en tittel som kunne ''rettferdiggjøre'' uskarpheten, og la det ut.

Har lagt ut bildet slik det er i originalutgave (beskåret litt). Det er blått, som alle bildene mine denne dagen, og egentlig liker jeg det bedre slik. Jeg har rettet opp linjene, det skulle jeg faktisk også gjøre med det første jeg la ut, men glemte det. Midtstillingen av treet ? Et opplagt valg for meg, så den gjør jeg ingenting med. Ellers brukte jeg av en eller annen irrasjonell grunn ''sharpen'' på det jeg la ut i morges, har ikke gjort det her. Forøvrig synes jeg fremdeles at det har ''noe'', men jeg har veldig stor forståelse for dere som plages av uskarpheten, og like stor forståelse for de som fint kan leve med den......

vh fred
Stig Børre E.
V2 ble mye bedre, så mye bedre at jeg begynner å godta uskarpheten.
Det kommer seg etterhvert - du har rett i det :-)


StigB
Avsluttet .
Hei Fred,

V2 ble mye bedre ja... Du har linjer og komp inne og jeg synes midtstillingen av treet er toppers! Men av en eller annen grunn er jeg mer fortrolig med uskarpheten i den bakre delen av bildet, flyter liksom litt ut i front... Finner med andre ord flere drømmer i dybden... :)

Erik
anne g.
hei Fred. poetisk og drømmeliknende tåkelandskap. liker spesielt den fine variasjon av grå-tonene. den er rik og fungerer som trekkplaster på thumbn. bildet, tror jeg. trenger noe mer skarphet foran. bakenfor skal det være slik. det midtstilte treet bak blir et slags fyrtårn, men skjønner at du ikke vil høgge det ned, he he... mvh anne
Espen A. I.
Fin stemning og bra komposisjon med fin midtstilling av treet. Har på følelsen av at uskarpheten er grunnet ustø hånd og at dette ikke var intensjonen, men du sier dette ikke er grunnen og det er greit for meg. Ville helst hatt det skarpt.

mvh Espen
Fred S.
Takk igjen til dere som ble med inn i ''drømmen min''. Egentlig har jeg langt koseligere drømmer enn dette.
Espen, da har du misforstått. Ustå hånd ER årsaken, det var slett ikke meningen at dette skulle bli uskarpt. Det hadde begynt å bli litt skymt, men gubben, som hadde stativ i bilen, ga blaffen og fikk som fortjent...
Dette går fram av den forrige kommentaren min.....

Jeg liker selv versjon 2 best, har bare lagt ut så mye blått i det siste at jeg måtte prøve noe nytt

vh fred
anders s.
mye flotte linjer her fred
annerledes og fint kulturlandskpsbilde dette her
versjon2 er uten tvil den beste i mine øyne
mvh anders
Avsluttet .
Liker best V2 jeg.
Tåkebilder fenger meg.
Reagerte litt på uskarpheten men kjenner igjen følelsen din med at bildet vokser etter hvert som en ser på det.Har hatt det sånn selv også en del ganger,bilder jeg ikke klarer kaste fordi de har et eller annet.
Det jeg liker best ved dette bildet ditt er allikevel linjene som fører meg innover i tåka.....mot det som for min del blir drømmen:-)Uskarpheten plager meg ikke nevneverdig.
Hilsen Tone!
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg har vært inne og sett på dette bildet opp til noen ganger. Hvis bildet er en drøm, så synes jeg at du må få litt mer farger i dreamscapet ditt... (men det kan jo variere som alt annet). Det er småirriterende uklart, og som en drøm aksepteres det, men som et bilde av dette motiv, går det ikke for min del. Jeg blir nesten litt forvirret, selv med briller på. Det blir litt bedre i blått, men jeg klarer ikke å like det når det er så uklart. Jeg synes om komposisjonen, og tella har en godkjent plassering.

vh ingebjørg
Stine J.
Hei Fred,

Fargene i v2 her er flotte og drømmende, motivet er nydelig og komposisjonen bra. Men, uskarpheten er akkurat litt over grensen til å bli sjenerende, selv om det skal være drømmende. :)

mvh Stine
Anne Ø.
Vakkert og stemningsfullt, V 2 vedr. opprettingen og
virker noe skarpere.
Men fargetonene i V 1 er også svært god.

Anne:)
Fred S.
Takk til Anders, Tone, Ingebjørg, Stine og Anne. Dere sier vel mer eller mindre det jeg selv føler. Jeg har sans for dette bildet, både linjene og fargene i versjon en, men uskarpheten gjør det ikke anvendelig til annet enn utlegging her for kommantarer. Desverre, dette skulle jeg veldig gjerne ha hatt skarpt, og igjen blir jeg irritert over meg selv og latskapen min: Det hadde begynt å bli skymt, jeg hadde stativ i bilen fem meter unna, og jeg ga blaffen.

vh fred
ingeborg w.
For noen lekre linjer som leder oss innover i bildet til trærne i bakgrunnen. Tåka gir et kaldt og skummelt preg. Uskarpheten ødelegger dessverre mye for meg her. Jeg foretrekker blåtonene i v2.
Bodil Kristine F.

En slags grafisk effekt over dette. Også forgrunnen som framstår med litt grov struktur. Som forsåvidt kan passe i en slik stemning.
Men det er noe med komposisjonen. Synes bildet heller mot høyre? Savner mer motvekt til de skrå linjene fra høyre opp mot venstre. For balansens skyld.
Men flott tåkestemning.

Mvh Bo
Fred S.
Takk også til Ingeborg og Bodil.
Ingeborg: Ja, som sagt før, uskarpheten ødelegger for meg også. Dette kunne ha blitt et veldig bra bilde hvis jeg hadde tatt det på en fornuftig måte, altså med stativ.
Bodil: Landskapet heller på denne måten her, men på bildet oppleves det nok som skeivt,ja. Versjon 2 viser beinere linjer.

vh fred
Espen S.
Hei, ikke det beste bildet i portfolioen din, men jeg må få lov å kommentere at jeg digger tilnærmingen din til foto. Det er tilfeldig og det trenger ikke å være skarpt. Og mest av alt, det trenger ikke å være en fugl! Du har i mine øyne forstått foto, du går ikke bare rundt og avbilder verden naturtro og skarpt gjengitt. Du skaper bilder, om det er tilfeldig. So be it....

Mvh Espen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu