SVARTHALESPOVE
Den islandske underarten, som også hekker fåtallig i Lofoten.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger500
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_29842} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Haiman A.

Dette kan ikke gjøres bedre! Eneste jeg savner er ramme.
Helt Superb!

*HHHHH*

::Haiman::
Pascale B.

Kjempe delikat!
Vemund L.

Lekkert. Nok et strøkent fuglebilde, det tenkniske er vikrleig av høy klasse, enig i at en tynn hvit ramme hadde gjort seg.
Kompen er litt kjedelig, men funker bra.

Fint bilde, ikke ditt beste, men meget bra.

Vemund
Roy S.

bra artsbilde. Men syns vel ikke at dette som frittstående foto er så gedigent. det jeg først og fremst savner er mer miljø rundt fuglen. Som det er nå blir det for mye tomme flater. Men hver sin smak.
Ser jo at HA uttaler at det ikke kan gjøres bedre.
Håper selv at jeg aldri kommer dit.
(I så fall er det ikke mer å lære og utstyret kan annonseres :)
Ketil K.

Takker for tilbakemeldingene. For meg representerer nok dette i første rekke et bilde av en nydelig fugleart, grasiøs, fargerik og spesiell i formen, som jeg forsøkte å fange i dens miljø. (Ikke når det gjelder detaljer, men i farger.) Dette er en typisk myrfuglart, som liker seg på store åpne flater.

Ramme? Javel - men rammens funksjon her på foto.no har jeg forstått skal være en avgrensning. Her var det ikke noe slikt behov. (Alle sidene på bildet er jevnt lyse og siden bildet jo ville få en sort standard.dot ramme.) En tynn hvit ramme tror jeg ikke hadde gitt noe annet inntrykk akkurat i dette tilfellet.

Royce - ikke kast fotoustyret. Alt kan gjøres bedre! Vi blir jo aldri ferdige med å forbedre det vi holder på med.

Komposisjonen er forsøkt holdt så enkel som mulig, uten forstyrrende elementer, men blir derved samtidig litt tam, enig. Men håper det kompenseres noe ved tydelighet, og fargene som var ment å fylle de tomme flatene som en motivdel i seg selv. Faren er at det kan bli kjedelig og tomt. Men intensjonen her var da heller ikke mye mer enn å lage et pent, teknisk brukbart bilde.

Som jeg har skrevet som kommentar annet sted, så blir jo etter hvert nå fotoutstyret så bra, at det tekniske mer eller mindre blir en selvfølge på denne type bilder.

Kravet til komposisjon og innhold øker derved tilsvarende. Og det er jo bra og riktig. Men vil kreve mer av fotografen. Det blir rett og slett lettere å bli ''avslørt'' på svakheter på de områdene.
leif b.

Fantastisk bra....leif
Espen Stranger S.

Helt enig, knall!
Tom A. T.

Et ''pent, teknisk brukbart bilde'' som du selv skriver har du jo absolutt lykkes med å lage. Bildet slår ganske bra med det samme, men ved nærmere ettersyn er jeg enig med Royce i at det blir litt for mye tomme flater. Uansett et bra gjennomført bilde.
mvh Tom T
Lars Olav T.

Jeg synes faktisk ikke at det blir for mye tomme flater. Bakgrunnen er diffus, men samtidig med litt farger, synes dette sammen med de uskarpe vingetuppene gir fartsfølelse i bildet. Ramme tror jeg hadde gjort seg selv om bildet står bra uten også.
Mvh. Lars Olav
Arild S.

Dette er knallbra.
Herlig enkel komposisjon hvor hovedelementet er bra plassert i klar kontrast til bakgrunnen. Bakgrunnen er fargerik og diffus med farger som står seg veldig godt til fulen. Bakgrunnen kunne sikkert hevet seg med mer variasjon i f.eks lyset.

Uansett - meget bra.

Arild
Rune Edvin H.

Fint. Bra skarphet og god komp.
Mulig det hadde blitt ørlite grann bedre om fuglen hadde holdt nebbet rett frem så hele hadde kommet innenfor skarphetsplanet.
Rune
Nils B.

Flott og rent med en megde detaljer i fuglen, som de artige blikket på pippen. Enkelt og greit, men hadde ønsket litt mer liv (bare litt) i bakgrunnen.
mvh Nils
Arvid B.

Ketil.
Superb. Kjempfin bakgrunn som framhevar den flotte fuglen.
Arvid
Arild K.

Meget bra fuglebilde !

Mvh AK
Jonas L.

Flott fluktbilde av en elegant fugl!
mvh JL
Carsten S.

Syns det er absolut mer en bare 'teknisk brukbart'. Komposisjon er jo litt smaksak.
mvh, CS
Audun R.

Utifra blikket til fuglen burde den vel være plassert øverst til venstre, og ikke nede til venstre. Men hvem bryr seg om det. Bra, nei virkelig bra, i sin sjanger.

MVH Audun
Mehrzad G.

Wooow!!!

mvh Mehrzad
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu