Prøver på mine UW-bilder å gjengi litt av den følelsen det er i det tidvis noe uklare norske farvannet. Vet at mange liker skarpe, klare og vakre bilder av disse tingene, men det er stort sett ikke sånn det ser ut der nede. Har det noe for seg å lage bilder av den subjektive opplevelsen, eller skal man bare fotografere når forholdene er ''vakre''
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger285
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_298859} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
heisan.
jeg er selv gammel dykker så jeg kan være enig med det der, har selv dykket i vann hvor sikten er så dårlig at man ikke kan tyde dybden. Bildet ditt virker trolsk og litt skummelt for ikkedykkende seere. Kan du si hvilke vrak dere dykker på? virker litt kjent ser du.

jeg synest bilde ditt forteller litt, selv om det er veldig uklart og jeg lurer også på dybde tilstanden her? Noen UV bilder kan også virke, ja som du sa krystalklare som om dem er tatt fra et saltvannsakvarium fra utsiden av glasset. Sjelden bilder blir krystalklare i våre farvann, da må utstyret være på topp.
Rune Edvin H.
Det er MS Kletten ved Hitra. Ser av loggen min at det ikke var dypere enn 19 meter, men det var såpass med bølger at sanda på bunnen ble hvirvlet opp. Har et annet av Frankenwald der det er dypet og ikke så mye sikten som skaper følelsen bilde nr. 261826. Kommer nok også til å prøve nedblending og noen timers eksponering (dvs to dykk og kamera på stativ) for å teste hvordan det kan fungere. Utstyret er forsåvidt på topp, men det er nok mest sikt og lys som styrer skarphet og detaljer.
Tor Oskar S.
Syntes det er en spennende ide å vise hvordan det virkelig kan være der nede men får litt ''gammelt avisbilde'' følelse av korningen i bildet. Det høres utrolig spennende ut med flere timer eksponering m\stativ under vann! Gleder meg til å se resultatet!! :)
Avsluttet .
Hei,

Har tatt bilder under forskjellige forhold. Viktig er belysning. For sterk blitz viser masse partikler. Spesielt avstandsbilder er ofte vankelig i det Norske farvatn, spesielt om sommeren når det er så masse alger. Selv liker jeg best macro. Her er det også mega viktig med riktig belysning. Lyssterke linser er jo en fin ting å ha.

Kan tenke meg at ditt bilde er nok så grønnt (eller brunt) i virkeligheten.

Med å vise det i s/h virker det som et bilde fra Jacques Cousteau (håper jeg skrev det riktig ) =)

Stilig.

Mvh

Wilko
Rune Edvin H.
Takker for kommentarer. Bildet er tatt med 3200 iso svarthvitt film :=)... Ellers så var det ganske grønt.
Ketil K.
Som reportasje og situasjonsbeskrivelse blir jo dette helt OK, selv om jeg ville presentert det større, og lysnet mørkeste områder noe. Som undervannsFOTO som sådan ellers synes jeg ikke det blir godt nok. Da må du nok gå på med loddrette lyskastere etc.
Rune Edvin H.
Ketil: Et annet alternativ er å bytte til diafilm, evt tri-x og bruke stativ kombinert med en noe lengre lukkertid. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu