Prøver meg på et abstrakt bilde. Vet ikke om det funker helt. Jeg er ikke så god på dette, så trenger tilbakemelding.

Bildet er kun gjort om til kvadratisk format, skarpet opp med USM 100,1,0 og lagt på ramme.

Kunne samtidig vært artig og hørt andres mening om krav til graden av skarphet i abstrakte bilder. Har hørt fra flere fotografer at man ikke trenger et skarphetspunkt i abstrakte bilder. Stemmer det?

Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger432
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_298715} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Avsluttet .
Herlig abstrakt bilde med fine mønstre og flotte farger.
Liker dette.
Hilsen Tone!
Espen A. I.
'Kunne samtidig vært artig og hørt andres mening om krav til graden av skarphet i abstrakte bilder. Har hørt fra flere fotografer at man ikke trenger et skarphetspunkt i abstrakte bilder. Stemmer det? ''

Dette her er jo baaare vås!! Jeg blir provosert av mennesker som kaster ut av seg regler for foto, det finnes INGEN regler for hvordan skarpheten skal være i et abstrakt bilde, sportsbilde, makrobilde, portrett osv.. Skjønner ikke hvem som sa det, men den fotografen bør du lukke som inspirasjonsviser/veileder.
Det er jo DU som er fotografen, DU bestemmer, ikke en bedreviter.

Til bildet. Uavhengig om det er skarpt der eller uskarpt her, så synes jeg ikke det funker helt. Det ser ut som god bruk av PSeffektmakeri, ikke vet jeg, men det falt ikke i smak hos meg. Og det blir nok heller ikke bedre om du skarper det opp, eller blurer det..

mvh Espen
Bergliot E.
Takk til dere begge.

Espen, kanskje har jeg ordlagt meg feil. Jeg skriver ikke at andre fotografer har fortalt meg at det finnes regler for dette. Det jeg spør om her under bildet er OM det finnes regler. Det jeg har spurt andre om er om det MÅ være et skarphetspunkt, og det har jeg fått til svar at det trenger det ikke å være. Det er jo ikke dermed sagt at det ikke kan være det. Til din kommentar om bildet så er det nok ikke PSeffekmakeri. Har forøvrig lagt til en linje under bildet som beskriver hvilke PS arbeid som er gjort på bildet.

Bergliot:)
Espen A. I.
He-he, helt greit! Det skjer.

Som du sikkert skjønner, etter mitt skjønn, så heter ingenting i fotoverdenen regler/lover. Selvfølgelig finnes det etiske normer, men dette vet vi alle.

mvh Espen
Erlend M.
Ikke bry deg om regler. Men abstrakt er rimelig intetsigende da (nevnt som faktaopplysning, ikke regel)
anders s.
mye artige monstre i dette bildet
hva er det for noe du har tatt bilde av her?
er litt nsygjerrig:-)
mvh anders
Jan O Ø.
Hei.
Spennende mønstre og farger. Litt bedre dybdeskarphet hadde gjort seg.
Mvh Jan O.
tommy l.
Hei. En spennende vegg, hvis det er en vegg da.


Mvh TL
Bergliot E.
Stor takk til dere alle.

Anders,
Motivet har jeg faktisk hentet fra en bil jeg fant gjenglemt i naturen. Jeg har hverken endret eller tatt bort noe i bildet, den ene skjermen var akkurat sånn som dette. Hvorfor bilden hadde så mange farger mellom rustflekkene vet jeg ikke, men antageligvis har den vært lakkert/malt flere ganger. Hele bilden var full av fargeflekker og rust. Tror nok at denne bilen har stått i ro i ganske så mange år og tæret av rust og uvær.

Bergliot:)
Inger Anne Maritsdotter V.
Spennende og severdig abstrakt uttrykk,
kunne vel kanskje ønsket litt mer dybdeskarphet, men det funker,
ville vurdert et kutt i øvre del på ca. 3 cm.

Denne gamle mosegrodde bilen vil eg gjerne se litt mer av, det må da være et kjempespennande motiv??!! :-))))

mvh Inger Anne
Øyvind A.
Jeg får ikke veldig mye ut av dette. Farger/toner virker noe flate og daffe, men det skal ikke så mye til av justering før det tar seg bedre ut. Det uskarpe området nede distraherer, en løsning med mer dybdeskarphet hadde vært bedre.

På den anne side, motivet ser interessant nok ut. Så hvis du har muligheten, kan du jo oppsøke det på nytt og forsøke å få mer ut av det.

mvh
Ø.
Helge R.
alt er sagt, null regler er det eneste som fungerer.
Her ser jeg bare for mye ps effekt,
fargene er lekre, pastell, matte, bra lys,
:)Gorm
Chr. G.
Jeg får ikke mye ut av dette gitt. Ikke fordi det er uskarpt/skarpt på feil plasser, men fordi jeg ikke ser noe annet enn et blass avbildning av en litt strukturert overflate.

Ad underteksten din: Hva du føler trengs av skarphet (grad, plassering) må du vurdere i hvert enkelt tiffelle. Å påstå at man ikke trenger ''skarphetspunkt'' i abstrakte bilder høres temmelig, temmelig søkt ut. Om det stemmer? Det kan godt hende at det stemmer at du har hørt det, men utsagnet er såpass meningsløst at jeg ville valgt å ikke forholde meg til det.
Carsten A.
Tja, ser ikke dette som spesielt abstrakt, ser mer ut som noe høyst konkret, dvs. en eller annen slitt flate med oppsprukket maling. Det får jeg ikke noe særlig ut av, det ble bare en noe rotete flate.

Min vurdering har ellers ikke noe å gjøre med eventuell mangel (eller det motsatte) på skarphet.

MVH CA
Bergliot E.
Stor takk til alle for uttalelser og for at dere stakk innom her og la igjen noen ord. Hyggelig!

Bergliot:)
Odd Tore S.
Her ser det ut til å være værbitt erfaring i mange lag, med riper og alt det et utsvevende uteliv kan medføre.
Litt slapt i fargene kanskje, motiver som dette synes jeg ofte gjør seg best i regnvær og med litt fargemetning i tillegg. Da blir det mer trøkk i det hele.
Jeg tror jeg ville sett på dette motivet med mønstret vinklet på forskjellig måte i forhold til bildeflaten, for å se om det evt skulle dukke opp en litt spennende effekt. Og så vet jeg at tynn hvit ramme hadde holdt for min del.
Odd Tore
Tommy-Asle S.
Hei Bergliot

Har brukt litt tid til å kikke på dette bildet, og finner det mer og mer interessant.

Men først til regler innefor foto. Regler må til for å noen knagger til å henge ting på. De fungerer som retningslinjer og grunnpilarer i alt vi foretar oss, men særlig innen foto så er det visst særdeles viktig at vi holder oss til disse.
Man skal bruke det gyldne snitt, ikke midtstille og blablabla..

Personlig liker jeg å bli utfordret på dette, og har sans for fotografer som tør utfordre de gjeldende ''regler''. Innenfor foto finnes det ingen fasit!

Når det gjelder bildet ditt: for å ta det som er litt negativt først, dette bildet skulle jeg gjerne ha sett skarpt over det hele, da særlig i hjørnene. Ellers er jeg ikke sikker på om den hvite flekken oppe til venstre er til irritasjon eller ikke :)
Ellers så er det noe med perspektivet som jeg stusser litt over, men vet ikke helt hva.

Formatet liker jeg veldig godt. De horisontale linjene bærer bildet, og blir passende brutt opp av små og store linjer og flekker. Særlig i den nederste halvdelen skjer det mye rart og spennende. Jeg innbiller meg at vi ser gjennom et mikroskop der basiller kryper og kravler :)

Godt sett og utført, med de små forbedringene jeg har nevnt ville jeg hatt dette på veggen. Men jeg er litt sær da :)
Bergliot E.
Kjempemasse takk til Odd Tore og Tommy-Asle for synspunkter og forbedringsområder. Det setter jeg utrolig stor pris på. Lærerikt å hør hvordan andre oppfatter ens egne bilder i forhold til det man selv mener om bildet og tenker om det.

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu