Helgelandsnatt med hund
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-02 23:56:10
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger649
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_300453} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Fredrik S.
Konge motiv Fred. Liker også klippen, men du skulle hatt en dobbelteksponering for å få litt mer fres på himmelen.
Fred S.
Takk fredrik, får sikkert flere kommenterer på himmelen min, så jeg må si det igjen; jeg har en svakhet for bleike himler. Tror det er en mental reaksjon på alle de fargesterke himlene her inne....
(men en sjelden gang skeier jeg ut og spiser potetgull...)

vh fred
GUNNAR S.
Hei Fred

Flott bilde av Vega. Nydelig skarp forgrunn.
Himmelen er gjengitt perfekt ( slik vi ser den her oppe i sommernatta )
Skal kanskje ut dit i år.
God helg !

mvh
Gunnar på Mo
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var sommerfriskt og stemningsfullt, Fred. -En må ikke drukne i røde himler for å få det til. Jeg liker også klippen (fint ord for utsnitt, Fredrik), og den midtstilte komposisjonen. Først tenkte jeg som så at den knalle mosen tok for mye av blikket, men nei. Jeg liker lyset som treffer der, og den gir fin kontrast i bildet. ''Helgelandsnatt med hund'' slo jeg meg et spørsmålstegn ved. Jeg lette etter hundemønster i steinene, men oppdaget etterhvert bikkja litt lengre unna. Den gjør susen! Hadda det sikkert fint på ferie.

vh ingebjørg
John H.
Hei
Vakkert stemningsbilde og godt lys. En fantastisk natur. Flott dette.
John
Arne S.
God skildring av vakker natur. Magen min har et ønske om at begge steinene i forgrunnen skal være frigjort fra bildekanten. Men det er ingen stor sak. Fjellet i bakgrunnen har et tydelig magentastikk på min skjerm. Det er heller ingen stor sak da jeg ikke er fundamentalist når det gjelder naturtro gjengivelse.

Hunden er ikke vesentlig i motivet, men vi deler humoren.

;)
Avsluttet .
Nydelig sommerlys:-)
Hvorfor ikke blek himmel en gang iblant og spesielt viss det var slik den var.
Det som jeg syns hever bildet er hunden,helt topp med den lille firbente,uten den hadde bildet fort blitt vanlig og litt kjedelig:-)
Hilsen Tone!
Liv F. D.
Hei Fred.
Et nydelig bilde fra fjæra i flott lys og vakre farger. Stilig med den lille hunden i vannkanten.
mvh
Liv '')
Per Einar G.
Syntes himmelen er ok som den er jeg, den gjør at blikket ledes ned på fjellet og videre til de nydelige opplyste rullesteinene i fjæra, for så å stoppe helt opp i de store steinene i front, og vandre mot høyre der bikkja dukker opp. Om du velger å studere bilde i den rekkefølgen da ;-) Bikkja i høyrekant var med og skapte liv til bildet.

Per E.
Bjørn H.
Hei.

Pent bilde dette Fred, hvor bikkja kommer inn som krydder i fjæra !

Får lyst å rulle disse gampesteinene noen meter lenger vekk, eller d.v.s. kanskje enklere hvis du hadde rygget noen meter. De kommer litt brått og voldsomt på, og dermed blir det vel mye tomleplass i midten -

Himmelen blir noe blass og kjedelig - selv i svak magenta :)

Alt i alt, et stemingsfullt motiv fra kysten.

Bjørn
Bodil Kristine F.
Likte godt lyset her. Er vanligvis ikke glad i fargeløse himler, men her synes jeg den bleke himmelen er på sin plass. Mye pga av det fargerike mønsteret på de store steinene. Da blir himmelen behagelig for øyet. Hunden i bakgrunnen utgjør den mye omtalte prikken over i- en.

Mvh Bo
Fred S.
Hjertelig takk til alle.
Himmelen er blek, jeg liker som sagt bleke sommerhimler, og er veldig glad for at Gunnar på Mo kan bekrefte at sommerhimlene kan være slik på Helgeland.
Også glad for at dere liker hunden. Hun dukker opp overalt i bildene mine, fordi hun springer overalt, og her synes jeg hun ser litt små-surrealistisk ut i strandkanten, så jeg lot henne bli. Og ja, det har med humor å gjøre, Arne.

De to steinene burde jeg kanskje ha gitt litt mer luft, ja, men jeg for litt hit og dit for å finne diverse forgrunner til øya i bakgrunnen, og tok meg ikke den tiden jeg burde foran disse to steinene. De burde være førstevalg som forgrunn, men det ser jeg først i ettertid; jeg har lagt ut et bilde tidligere med en annen forgrunn, som jeg likte best da. Bilder vokser, oftere skjer desverre det motsatte.

Som Gunnar på Mo sier; Vega. Et av våre siste tilskudd på verdensarvlista, ikke mange av det slaget i Norge enda. Denslags betyr økt turisme, noe Vega pr. i dag ikke er helt klar til å ta imot; det var vanskelig å få overnatting der sist sommer. Et besøk verdt, som forresten hele kysten videre nordover er, ikke lenge før folk oppdager at Helgeland er like spennende ( nesten...)som Lofoten. Så bestill i tide...

vh fred

Turid L.
Likte godt at du valgte de store
steinene i forgrunnen med fjellet i bakgrunnen.
Samt at himmelen var slik dus.

mvh Turid

Fred S.
Takk til Turid også, og generelt for grei feedback fra alle
Legger ut en svart-hvit versjon i kvadratisk utgave, egentlig er dette et motiv som kanskje gjør seg bedre monokromt. Om min ''grafiske'' tilnærming er noen god løsning er en annen sak.

vh fred
Bjørn H.
Dessverre syns jeg ikke dette funker Fred.

Det blir bare for hardt og rart, også for lyst, spesielt på steinene i forgrunnen samt høyre side i vannet er utbrent. Og hvor i huleste er bikkja.

Som du skjønner står jeg fast på V1 :) Dette ble et for lettvint utrykk !!

Bjørn
Fred S.
Klar og grei beskjed, Bjørn. Jeg er nok ikke helt overbevist selv heller, men jeg var litt nysgjerrig, og endte opp med et tilnærmet grafisk uttrykk, som unektelig framstår hardt.

vh fred
Fred S.
PS: Bikkja ja, Bjørn: Hun nektet å værer med på dette bildet, hun hadde heller ikke sans for det.

vh fred
anders s.
synes dette ble et ok bilde fra kysten
litt blass himmel og utsnittet var ikke helt etter min smak,men alt i alt et greit bilde.
det er min mening
mvh anders
Stine J.
Hei Fred,

Originalt naturbilde med de store steinene i forgrunnen. Hunden krydrer opp høyresiden, selv om den ble veldig liten. :) Litt høyere kontraster i fargeversjonen hadde gjort seg.

S/h versjonen kunne hatt noe for seg med litt mindre spakebruk. Ville foreslått en kutt nedenfra til under det store mørke feltet på den høyre stenen i s/h versjonen.

mvh Stine
Tove H.
Liker de store steinene i forgrunnen med fine farger og detaljer på. Synes steinen til høyre hadde noe hundeaktig over seg og trodde først at det var det du mente med hund....men så så jeg den lille der bak :-). Dette bildet liker jeg faktisk som det er - med himmel og det hele! For all del v1! Vakkert og stemningsfullt!
Hilsen Tove
Fred S.
Anders, Stine og Tove; hjertelig takk. Mer kontrast hadde vært ønskelig, ja, siden jeg vet at skjermet flest er lysere enn min, men det ville nok samtidig ha brent ut sjøen enda mer.
''den lille bak der'' går det nok ikke an å forsteine, Tove, hun er aldri i ro.

vh fred
Espen A. I.
Pent bilde, absolutt, men det blir noe diffust over komposisjonen. Vet ikke helt, men forgrunnen og fjellet bak konkurrerer mye og gjør det urolig. Hunden er jo grei i og for seg, men det spiller liten rolle i dette bildet. Njææ-- litt usikker på denne..

mvh Espen
Geir R. L.
Hei, Fred.
Fantastisk motiv. Jeg har vært flere ganger på Vega, men det er veldig mange år siden. Mener at dette er Smøla, som ligger på en måte på ''baksida'' av Vega :-) - ut mot havgapet...
Jeg lengter tilbake når jeg ser bilder som dette. Nydelig nattbilde.

Mvh Geir
Fred S.
Takk til Espen ( som jeg ser jeg skulle ha takket for snart et halvt år siden) og til Geir.
Ikke Smøla, Geir, da må du nok et stykke sørover langs kysten fra Vega, til Nordmøre. Men du bommet ikke så mye; øya i bakgrunnen heter Søla...

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu