Et øyeblikk i noen mennesker liv..
Bildet er tatt i Frognerparken.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-08 23:52:51
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-02-09 12:06:12
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • AnnetSelv om teknikken ikke er spesielt original, symes jeg den passet bra til temaet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger769
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_301759} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
Oscar A. O.

Artig og fint bilde som fikk meg til å stoppe opp og fundere på hva personene på bildet driver med og hvilket ærend de er i. Omgivelsene og trærne i gråtoner retter oppmerksomheten mot menneskene og deres gjøremål. Hvorfor er barnevogna tom? Er det faren som løpet ut mellom trærne for å hente barnet, - der hvor en turgåer lufter hunden? Hva plukker gutten opp fra bakken? Fin komposisjon.
Avsluttet .

Hallo Ole-Kristian.

Etter min mening et flott bilde da du her har greid å formidle det grå og kjedelige mot det fargeriket som mennesket gir saft til i en ellers grå hverdag.

Meget brah jobba.

Hallo fra Eivind.
Eva Marie P.

Flotte kontraster, dette likte jeg.Det at du har farver på menneskene og s/h på bakgrunnen gjør at menneskene ''synes'' bedre. Det gir mer liv i bildet. Kreativt og utrolig stilig.
-epl
Ole-Kristian T.

Tusen takk for hyggelige kommentarer! Til Oscar: Du har vært medlem lenge, hadde vært hyggelig med bilder fra deg :)
Avsluttet .

Veldig bra ide og vel gjennomført. Tittelen og bilde skaper tettertanke
frøydis k.

Hei! Jeg likte godt at det det var i s/h og menneskene var i farver.
Mye liv i bildet, kjempe stilig dette her. Jeg har sett igjennom bildene dine, du har utrolig mange flott bilder:)
Du får min stemme til ukens fotograf!

Mvh Frøydis
Karl-Ivar I.

Ja her koser de fleste seg, selv om det er folksomt gir bidet et bilde av folk som er harmonisk i herlig omgivelser. Godt fanget.
Mvh. Karl-Ivar
Svein Erik N.

Dette var en artig komposisjon. Her ser vi en masse fargerike mennesker som løper til sitt. Ingen bryr seg om mer enn sitt. Og kan ikke se den frodige naturen. Syntes dette bilde var veldig godt simmulert til at vi bryr oss ikke så mye om det som er rundt oss.
mvh
SEN
Avsluttet .

Hei Ole-Kristian

Et artigt bilde dette, jeg opplever det som en hektisk dag i en ellers så grå hverdag. Eller noe i den dur :) Ser at du har brukt litt tid på dette, du har et par punkter der du har slurvet litt med maskingen din som en ser relativt fort når en kikker på bildet. Den personen som er på vei ut av bildet i rød jakke har en flekk på ryggen, damen som er midt i bildet med blå dongeri bukse har en flekk langs foten. Et lite tips er å bruke litt blur i masken da blir overgangene softere og det ser ikke så opplagt ut. Ellers en artig ide og ok utførelse. Ha en fortsatt fin kveld.

Vennlig Hilsen
Tord Andre Oen
Ole-Kristian T.

Takk for alle kommentarene, en spesiell takk til Frøydis, for at du ville stemme på meg til ukens fotograf! Hyggelig :) Til Tord: Gøy at du har sett så nøye på bildet, og tusen takk for tipset!
Steinulf L.

Vellaget. Foretrekker hovedversjonen.
Wenche J.

Hei Ole-Kristian
Et flott bilde av ''et øyeblikk'' der energien av menneskene er godt fremhevet mot alt det grå. Versjon 1 er min favoritt:):):)
Mvh Wenche
Jan-Torstein H.

Hei Ole-Kristian !!! Dette var et artig og stilig bilde. Herlig komposisjon. Et bilde fullt av liv og harmoni i lett blanding. Flott med trærne i grått og veldig spesielt og stilig med menneskene i farger. Likte det veldig godt. Mvh Jan-Torstein. ANBEFALES AV MEG !!!
Ole-Kristian T.

Takk for nye kommentarer, jeg setter veldig pris på det! Og til Jan-Torstein: Tusen takk for anbefalingen, jeg har ikke fått så mange før, setter veldig pris på den!
Anette G.

Heisan! Artig anderledesbilde som jeg liker godt. Versjon 1 er best :-) Bildet forteller mange historier på en gang. Godt utført arbeid
Jani F.

Hei Ole- Kristian! Eit fortellende bilete som absolutt falt i smak. I fyrste versjon vart fargene for sterke og dei røde detaljane stal all min oppmerksomhet, dette vart retta på i versjon#2. Behagelig fargesetting som lar augene mine flytte seg rundt i bilete og fundere over masse fine detaljer og ulike øyeblikk i andre folk sin kvardag. Morsomt med han der røde som er på veg ut av bilete, flott at du har knipsa før han forsvann:) Veldig bra!
Mvh Jani..............:)
Arvid M.

Hei!
Eit meget bra bilde som eg satt å studerte på ei stund. Fin komp på bilde med dei fargerike personane og den fine alleen. Flott øyeblikks bilde.
Helsing Arvid
Anne Kari Berg K.

En herlig komposisjon. Et veldig levende bilde med alle menneskene som går hit og dit. Morsomt at de har farger mens omgivelsene er sh.


mvh Anne Kari
Eli R.

Artig! På versjon 2 med de mer dempede fargene så oppdager man det ikke med en gang og det liker jeg.
Bjorn F.

Hei Ole-Kristian. Et stig og godt gjennomført bilde.
Hilsen Bjørn.
Inge S.

Hei.
Et fint motiv der etterarbeidet er godt gjennomført.
Bra.

Mvh Inge
Ole-Kristian T.

Tusen takk til Anette, Jani, Arvid, Anne Kari, Eli, Bjørn og Inge for kommentarene!
Jon K. L.

Artig komp av levende fargerike mennesker gjennom alléen. Tror jeg holder en knapp på v2. Det som jeg synes er litt dumt er at nesten alle er fotografert bakfra - spesielt den nærmeste som kanskje dominerer litt for mye i bildet, men det er jo samtidig med på å gi bildet en dybde. Tror bildet i seg selv hadde kledd helfarger også, selv om du da hadde mistet en del av symbolikken du sikkert ønsker å få frem.

Jon K.
Odd Tore S.

Farger mot s/h er vanligvis ikke det jeg bifaller sterkest.
Men her ser jeg en hensikt i det ut over selve effekten:
Det sørger for at fokus kommer på folket, og resten blir kulisser.
Mye rart du har fanget inn her. Jeg henger meg litt opp i hundeeieren med usynlig hund, ser ut som om vovse gjør fra seg i det grønne. Og hva skjer så? Han ser rimelig avslappet og poseløs ut, håper det bare var urin denne gangen.
v1 sparer ikke på fargene, men jeg tåler såpass.
Odd Tore
Vegard L.

Ja dette var interessant. Tar vel litt tid og lage til vil jeg tro. Resultatet er ihvertfall bra. Et serverdig bilde.
Vegard
Thorbjørn R.

Velkomponert og fint, med trærne som innrammer menneskene. Heller ikke jeg er noe tilhenger av selektiv s/h-konvertering, men her var det ikke så aller verst. Foretrekker v2.

Mvh Thorbjørn
anders s.

at et bilde forteller mer enn 1000 ord stemmer vel meget godt med dette bildet.
her var det mye spennende detaljer å studere
artig og flott bilde
mvh anders

Tine F. B.

Hei, her er det meste sagt allerede, henger meg på. Et spennende bilde, liker godt at bakgrunnen er s/h og menneskene i farger. Hverdagen er godt fanget, det er jo nettopp slik den er, folk på vei og i farta hele tiden.. mvh Tine
Solveig F. K.

Fascinerende bilde av mennesker i bevegelse. Liker versjon 1 med de sterke fargene på menneskene. God dybde som jeg tror trærne i svart/hvitt er med å forsterke inntrykket av.
mvh Solveig
sunniva l.

stilig bilde som kledde kombinasjonen av s\hv og farge.
fin komp og dybde

mvh sunniva
Ole-Kristian T.

Tusen takk for mange nye kommentarer. Veldig hyggelig!
Jane B.

Jeg må bare slenge meg på her. Herlig bilde. :-)
Frode F.

Meget spesielt bilde med den selektive fargeleggingen.

Fin dybde, god komp. Godt jobbet :)

FF
Avsluttet .

Likte dette lyse gode bildet.
Får meg til å tenke på de gode dagene i livet.
Hilsen Tone!
Tove H.

En vakker, gammel (linde?)allè som har opplevd mange mennesker passere. Smart å ha farge på menneskene, for å understreke at de er i fokus med sin flyktighet. Liker v2 med de dempede fargene. Flott bilde!
Hilsen Tove
Tone A.

Hei Kristian
Her har du med selektiv fargebruk fått fram positurane til menneska, som det er mange av og som kvar er opptekne med sitt.
Tagginga på lyktestolpane forstyrrar litt den vakre trealléen kor trea i venstrekanten har mest skarpe detaljar som får fram trea sin tekstur. trea i høgrekanten er neir ulne med unntatt det fremste.
Dei lange skuggane er med gir ein fin effekt saman med trea som gjentek seg bakover og lyktene, som saman gir flott dybde.
Flott lys med fine skuggar også på tre og menneske.
V1 likar eg best pga at menneska kjem best fram i den versjonen. At det er vinter gjer også at trea ikkje dominerar bildet heilt.
Kjempebra jobba.
:) Tone
Anne-Lise S.

Spennende å se alle disse menneskene; hver er opptatt med sine syssler, sine tanker, er i sin verden... Her synes jeg bruken av farger kontra sv-hv har sin misjon ift. dette! Siste versjon er derfor best for ser du har jobba litt og flikka litt på det. Godt tenkt!

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Takk til: Jane, Frode, Tone, Tove, Tone og Anne-Lise: Hyggelig at dere likte bildet!
Lene L.

Får fine følelser av å se på bildet...spennende :-)

Lene
Nina S.

Fantastisk bilde. Viser at den grå hverdagen ikke nødvendigvis trenger å være grå. Fikk hjemlengsel til Frognerparken hvor jeg selv har tuslet rundt på denne måten i mange mange timer. Likte versjon 3 best. Når ikke fargene var så sterke. Flott!
Kjersti E. T.

heihei
kjempe flott jobbet med bildet!
har en svakhet for selektiv fargebruk, noe som kanskje gjør at jeg og sikker mange med meg kan missbruke den litt. her synes jeg du har brukt den helt riktig. vet ikke hva din intensjon med den var men som jeg ser i kommentarene over gir det mange forkjellige tanker. jeg tenker at det er alltid å se menneskerne adskilt fra hverandre omverdenen. men med dette bildet har du satt fokus på hvert enkelt menneske i bildet. at alle er enkeltindiveider med en egen agenda! dette bildet ville ikke vært noe spennende i det hele tatt om du ikke hadde gjort en selektering av fargene! (litt påståelig kankje men men)

10 poeng fra meg!

mvh kjersti
Trine R.

Dette bildet likte jeg!

Man blir veldig nyskjerrig på menneskene og hva de skal.
Har selv brukt denne teknikken i flere sammenhenger.
Jeg pleier å gjøre bildet til svart hvitt med channel mixer og deretter viske ut med helt myk kost, kanskje til og med ta ned litt på tetthet.
Da blir overgangene myke og fine.
Fikk veldig sansen for hvordan trærne fungerer som ramme;)
Veldig bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu