Grov tannpirker for store tenner!
Adrian koser seg på en snøhaug i februarsola!
Jeg har aldri helt forstått å ta bilder i knallsol. Synes jeg lykkes bra denne gangen uten utbrent pels, blå snø og mørke skygger. Veggen bak ble litt blank, men den er nymalt og skikkelig blank i sola. Flere gode tips tas i mot!
Bildet inngår i albumet Adrian-skogens konge! - Sadellas Fully Joy Adrian heter min vakre goldengutt som er mitt motvillige fotoobjekt hele året!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-12 19:24:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-02-12 19:24:59
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-02-12 19:26:15
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2008-02-12 19:27:00
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2008-02-12 19:28:12
    Versjon #6
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 70-300 VR
  • Brennvidde98mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Annet - 5,0 EV
    ISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger336
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_302516} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Per T.

Skarpt bilde og fint lys. Du kommer tett på hunden og man får et godt inntrykk av den. Jeg synes du har en fint standpunkt som når du står ganske lavt som du gjør her. Likte dette. Synes pelsen kommer veldig fint frem. Flott hund! Bakgrunnen er veldig klar og dør-hengselen kommer litt for klart frem synes jeg. Blir dominerende i bakgrunnen. Mulig det hadde vært en fordel med større blender for å få en mer dus bakgrunn. I godt lys kan du skru ned ISO'en og slik sett gi mer rom for større blender. Du har vel også litt å gå på med hensyn til lukkertiden (veldig kjapp) selv om jeg har sans for slike bilder der man unngår bevegelsesuskarphet. Versjon 1 eller 2 for meg. Klarer ikke helt å bestemme meg. Mvh Per
Inge S.

Hei.
En flott serie dette med det tekniske under full kontroll.
Meget bra dette. Masse fine detaljer på hunden.

Mvh Inge
Kathe N.

Flott utsnitt!
Skarpt og med fine farger :-)
Bakgrunnen sjenerer ikke helhetsintrykket som er veldig positivt.

Mvh
Kathe.
Ann Kristin S.

Hei Per og Inge.
Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger. Motivet er ikke altfor spennende av en hund som ligger pent i ro. Var mest ute etter å ta bilder i knallsol og få kritikk på det. Tror jeg har forstått det LITT nå - og takk for enda flere gode råd. Jeg er ingen kløpper i å lese bruksanvisninger, så må hente inn informasjon andre steder.... som her. Flott å lære at jeg skal skru ned ISO,n i finvær..... Jeg skal rive av dørhengslene til neste gang (:
Kom med mer lærdom.... jeg er lutter øre!
Vi retrievereiere må stå sammen (:
Kveldshilsen fra Ann Kristin
Avsluttet .

Nydelig bilde av golden retriver, Å ta bilde i sol uten at noe blir utbrendt er ikke enkelt, spesielt om det er noen små hvite flater, men desto mere gøy når det lykkes. Kameravinkelen løfter bilde, men hengslen som er så skarp ''ligger'' oppå hode, litt høyere kameravinkel ville endret dette. Ville vurdert og kuttet noe i venstre side Pen skarphet og mange pene detaljer i bilde
Ann Kristin S.

Hei til Kathe og Ivar.
Takk for hyggelige meldinger fra dere også. Den dumme hengsla så jeg ikke da jeg tok bildene, men dumt at den ble så tydelig på bildet. Hadde jeg fått hodet over ja, ville problemet vært løst.
Mvh Ann Kristin
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Ann Kristin!

Du store massurka for en tannpirkerserie han Adrian viser oss.
Elegant teknikk han har.
Flott kameravinkel og et fint bilde med eller uten hengsler.
V1 og V4 var knall da....
Får lyst til å skaffe meg hund igjen på ståande flekken....
Morosamt!

Stille angående the Major oppi Otta....
Har han hatt suksess så langt, eller ern sendt hjem igjen etter brautende oppførsel?
Det drar seg til....

Hans-Jørgen
Ann Kristin S.

Hei Hans-Jørgen
Du må skaffe deg hund igjen.Hva er livet uten hund..... Du som er så mye ute i skog og mark er den aller beste hundeeier. Når det er lite aktivitet på fuglefronten, har en alltid en fotomodell som stiller opp. Nei, kom deg inn i retrieverklubben her på dotten - vi begynner å bli mange (:

Når det gjelder Majoren, så tror jeg han er på friertokter og har lagt FUGLE-OL på vent.Han skriker og hakker og flyr rundt med en artsfrende.

Tusen takk for hyggelig billdekritikk. Nå er det nesten så jeg tror at jeg har lykkes som sol-fotograf.
Hengslene som alle nevner, er det bestefaren min som satte opp da han bygde låven i 1931. Han tenkte vel ikke på at jeg skulle bruke huset som foto-bakgrunn (:
Go´kveld fra Ann Kristin
Erik L.

Dette var et hyggelig og flott hundebilde. Selv bommer jeg ofte på beregning av dybdeskarpheten ved hundebilder rett forfra. Det er nemlig litt lang avstand mellom snute og øyne, og skal bildet bli fint, bør begge deler være i fokus.
Det har du klart fint, og motivet fremstår som knallskarpt og detaljrikt.
Ulempen med så liten blender at snute og øyne blir skarpe, er riktig nok som det påpekes at bestefars solide dørhengsel blir for tydelig.
Den lyse dørkarmen til høyre blir også litt for sterk.
Ettersom det er en rolig hund som er opptatt med sitt, kunne du jo for så vidt tenkt på å endre ditt eget standpunkt når bildet ble tatt. Det er veldig lett å gå i den fella at man tenker så mye på hovedmotivet at omkringliggende detaljer får mindre oppmerksomhet i ''gjerningsøyeblikket''.

Er du heldig, kunne kanskje dørkarmens intensitet reduseres noe i Photoshop ved bruk av shadow/highlight.

Stå på, flott hund forresten.
Hilsen
Erik
Steinulf L.

Her hart du fått mange konstruktive kommentarer, sa da sier jeg kun; fine bilder av en flott hund!
anders s.

skarpt og flott bilde av en nydelig hund
holder en knapp på alle versjonene:-)
mvh anders
Avsluttet .

Oi
Det her var pent. Jeg synes ikke det gjør noe at han er i ro på et så vakkert bilde.
Godt jobbet.
Eva
Fredrik S.

Heisann!

Flott hund, og fine bilder alle sammen
Syntes du har lykkast godt med eksponeringane i vanskelig lys.
Likte best versjon 5 og 6.

Mvh Fredrik S
Ann Kristin S.

Hei til Erik - Steinulf - Anders - Eva og Fredrik.
Erik: Jeg lover å tenke på miljøet rundt motivet mitt neste gang. Det er ikke alltid lett å tenke på miljø når en skal ta bilder av dyr, men her kunne jeg nok gått rundt han og speidet etter beste opptaksplass.
Steinulf: Takk, takk, du burde vært dommer på hundeutstilling.
Anders: Du kunne slått deg med som dommer - og hyggelig at du har sett så nøye på alle Adrian-bildene.
Eva: Uvant for deg med rolige hundebilder. Jeg har nemlig funnet ut at det er enklere å få skarpt et bilde der hunden sitter i ro enn å ta bilde av en torpedo.
Fredrik: Fint at du likte 5, ern og 6, ern som er litt annerledes enn de andre.

Så til alle sammen: Takk for gode kommentarer for det fototekniske, men best av alt liker jeg at dere synes gromgutten til mot er en flott hund!
Vi logrer av glede begge to (:
God kveld videre fra Ann Kristin


Odd E. k.

Hei Ann Kristin!

Gromgutten til mor er en meget flott og inteliligent hund. Den har opp gjennom årene blitt brukt til mange viktige ting som det å hjelpe blinde, grave etter folk under snøras, lukte seg frem til narkotika etc., så den er meget allsidig. Flotte bilder av hunden, der den ønsker å vise seg frem med kjeppen. Flott skarphet og lys der fargene kommer fint frem sammen med posituren. Liker alle versjonene jeg, da den virker leken og tilfreds.

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E
Ann Kristin S.

Hei Odd
Det er riktig som du sier at disse hundene ofte brukes som snusehunder og til hjelp for oss mennesker på mange måter. Egentlig er den en jakthund med vann som arbeidsområde.
Når det gjelder han på bildet vil jeg vel kanskje si at han er ''dum og deilig'' og passer best på stas. Han har vannskrekk og lever livet som han vil. Far sier at han skal lære han til å grave mark for fisket i sommer, men tror eneste gravinga Adrian går med på er graving av tulipanløker - som allerede er gravd ned - og hull i plenen.

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding.
God kveld videre fra Ann Kristin
Ann-Olaug T.

Hei
Pen hund og fleire gode bilde, her har du godt lys, og har vagt liten blender som gir god dybde skarpheit, det gir fin eksponering av både pels og snø, det at miljøet blir klart, passer bra til dette bilde, og eg har då kommentert v3.
Mvh Ann-Olaug
Ann Kristin S.

Hei Ann-Olaug
Kjempekoselig at du også er så positiv til det jeg har gjort ved fotograferingen av Adrian i full sol. Tror jeg har hatt flaks her, for har tatt 150 bilder i dag som var totalt fiasko i omtrent samme lyset. Enten blir de for mørke eller for lyse. Godt en har gode dager innimellom - og får god kritikk for lyspunktene.
God søndagskveld fra Ann Kristin
Trond-Ole H.

Hei!
Flott bilde. Liker både versjon 1 og 4. Men er enig med
å bruke 1. Den er mer liken en den andre.
En flott stemning og flotte farger...

MVH Trond-Ole
Ann Kristin S.

Heisann, Trond-Ole.
Takk for hyggelig kommentar på bildene av Adrian i februarsola. Er fornøyd sjøl også med dette. Var utrolig heldig med innstillingene - som var rent flaks tror jeg. Solskinn og gråvær er ikke min fotospesialitet, men øvelse gjør mester håper jeg.
Kveldshilsen fra Ann Kristin
Eli B.

Herlig hundebilde, en av de bedre jeg noen gang har sett! Anbefales!

mvh Eli
Liv F. D.

Hei Ann Kristin.
Nydelig bilde av en flott hund. Det ser ut som den elsker å tygge på pinner. Fine farger og flott blikk-kontakt her. Jeg likte best #1.
mvh
Liv '')
Stig B.

Bilder i fullt solskinn med fin snø er meget vanskelig å få til. Her har du fått eksponeringen til å sitte meget bra, med gode farger og skarpe fine detaljer. Jeg falt vel ned på #5 her, med minst mulig forstyrrende bakgrunn og et tett og fint utsnitt.

Det kan være viktig å ikke få dominerende saker i bakgrunnen, som den hvite lista og hengslet i #1,2 og 4. #3 er bedre med veggen som bakgrunn.

Tipset om å senke iso er godt, det samme er stor blender for å tone ned bakgrunnen. Ellers så kan det være nyttig å se på histogrammet på displayet bak på kameraet. Jeg kjenner ikke hvordan nikon gjør dette men regner med at det er noenlunde likt med canon. Da lehher du histogrammet så langt mot høyre du kan uten at du får en stolpe på høyre side. En annen sak er selvsagt å unng å ta direkte i solskinnet med solen i bildet :-)

Mvh Stig
Marius S.

er hund virkelig sååå spennende?hehe sorry.....

kunne jo kanskje prøvd å være med kreativ, det er min mening!
siv anita p.

jeg syntes at dette bilde er skikkelig nydelig.....hunden er kjempeklar, og det er nydelig blikk kontakt:-D kjempeflott bilde!!! :-D
Ann Kristin S.

Formiddagshilsen til:Siv Anita, Marius, Stig, Liv og Eli.
Siv Anita: Takk, takk,- koselig at Adrian i solen fallt i smak.

Stig: Kjempeflott å få fototeknisk hjelp. Det setter jeg stor pris på. Fortsett med det.

Liv: Hver gang noen sier han er en nydelig hund, blir jeg varm om hjertet!

Eli: TUSEN TAKK FOR ANBEFALING. Det var stor stas å få!

Marius: Som du ser av kommentarene mine er det MANGE som setter pris på hundebilder. Hund er virkelig så spennende - å ha hund og ta bilde av hund. Jeg skal få han til å hoppe i fallskjerm eller noe slikt neste gang så det blir mer spennende for deg (: Men selv om du ikke liker hundebilder, var det da hyggelig at du så på bildene mine og kommenterte det..... tror du er på vei til å bli en hundevenn!

Tusen takk alle sammen!
Mvh Ann Kristin


Ingunn S.

Hei!
En flott serie av en nydelig hund...
Likte spesielt godt komposisjonen i v1 med det tette fine utsnittet.
Hengslen over hodet på hunden er nevnt, ellers synes jeg du har fått frem den flotte fargen på pelsen og snøen i forgrunnen på en fin måte...ikke noe utbrent her nei:-) God skarphet også...

Hilsen Ingunn:)
Ann Kristin S.

Hei Ingunn
Med en pen modell er det trivelig å ta bilder i sol og snø. Han er dessuten så rolig at har som regel god tid til å finne de beste innstillingene. Synd at jeg ikke så hengslene, men en ser dem nesten dårligere i ''virkeligheten'' enn på bilde siden de har samme farge som veggen.

Tusen takk for at du kom med så hyggelig kommentar.
Ettrmiddagshilsen fra Ann Kristin
Tove H.

Flotte bilder av harmonisk og fin hund. Liker v3 best, tror jeg...
:)Tove
Ann Kristin S.

Hei Tove
- Harmonisk ja, det er en bra beskrivelse av den hunden. Men ikke så rart med det livet han lever. Har ingenting å klage over det jeg kan forstå.
Versjon 3 har jeg klonet vekk den hvite dørinnrammingen. Artig at du likte den best som jeg kanskje har jobbet mest med.
Kveldshilsen fra Ann Kristin
Jill Aalvik E.

Hei.
Her har du fanget ett vakkert øyeblikk :)
Flott lys og skarphet.
Liker versjon 1 og 2 veldig godt spesielt på grunn av hundens blikk...fylt av visdom. Skal tro hva han tenker på:)
Nydelig hund.
Mvh Jill.
Ann Kristin S.

Hei Jill
Artig at du fant tilbake til et av vinterbildene mine.
Vet ikke om det foregår så mye oppi det hodet jeg. Kaller han av og til dum og deilig. Det er kanskje godt at vi ikke vet hva som foregår i hodet på hundene våre. Fare for at de tenker og forstår mer enn vi vet.
Tusen takk for særs hyggelig tilbakemelding.
Mvh Ann Kristin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu