Indian Mugger
Indian Mugger er en saltvannskrokodille også kalt mudderkrokodille. De holder til i brakkvann i en kanal som går mellom Goas 2 største elver Mandovi og Zuari hvorav Zuari er den største. Kanalen har også et navn, men det greier jeg aldri å huske. Disse krokodillene kan bli opptil 4,5 meter lange hvilket jo er lite sammenliknet med deres australske slektninger som blir opptil 7 meter. Men det er mer enn nok til å være en stor fare for lokale fiskere som drar ut i sine små primitive kanoer. Spesielt blir de et lett bytte ved lavvann da bredene ligger der helt åpne som de må forsere for å komme på tørt land. Noen av fiskerne er dumdristige nok til å ta seg et bad her også og blir da selvfølgelig et enda lettere bytte.

Det er ikke bare å hyre hvem som helst for å dra på krokodillesafari. Det er bare noen få som har lisens slik som han vi pleier å dra med. Han har faste turer hver dag fra klokka 10 og varet alt fra 3 til 4,5 timer. Hans navn er Tony Lobo, men han kaller seg ''Jake the Snake'' fordi har er gal etter reptiler. Til å begynne med hadde han bare en båt som ikke alltid var full mens han nå har 2 båter som stort sett alltid er fulle og går ut sammen. Jeg legger her ut et bilde av en av båtene som er helt like - bare for å vise hvilke forhold vi jobber under når vi tar disse turene for å fotografere krokodiller og fugl. Ofte befinner det seg folk og stolper i mellom når man ser et eller annet objekt. Taket er ofte et problem når det gjelder fugl i lufta eller høyt oppe i trærne langs bredden. Jeg forsøker alltid å få meg første sete foran til høyre for da kan jeg reise meg og komme klar av taket foran. Fotograferingen foregår stort sett for frihånd, men av og til får jeg en sjans til å bruke en 400mm på ett-ben stativ.

Dette bilde er tatt stående for frihånd mens båten var i ferd med å snu tilbake mot dette beistet som ble lei av kamerabehengte turister og kastet seg rundt for å komme seg i sikkerhet i vannet. De kan faktisk være ganske så raske, mye raskere enn man skulle tro. Dette bildet er ikke helt skarpt hvilket nok bl.a. kan tilskrives at krokodilla er i rask bevegelse. For å få ''fryst'' bevegelsen burde jeg nok hatt en kortere lukkertid enn 1/60 - kanskje også noe høyere ISO enn 100, men at bildet illuderer bevegelse er vel også en fordel.

Denne dagen var vi heldig med tidevannet. Vi fikk lavvann og da legger krokodillene seg på bredden for å sole seg. Det er første gang på alle disse årene jeg har tatt denne turen at vi har sett så mange som 11 på en tur. Muligheten for at vi så samme 2 ganger er jo selvfølgelig til stede.
Jeg er etter forholdene tatt i betraktning fornøyd med bildet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-14 02:53:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 28-300 med stabilator
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_302751} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Thorbjørn R.

Her har du fanget mugger'n i rette øyeblikk. Utsnitt, komposisjon og fargene fungerer helt utmerket. Uskarpheten synes jeg derimot er litt sjenerende her. 1/60 sekund på 300 millimeter handholdt kan bli noe knapt, særlig dersom underlaget er i bevegelse.

Du ser ut til å holde til i et spennende område.

Mvh Thorbjørn

anders s.

er enig i thorbjørns kommentar her
skarpheten ble et stort minus,men ellers så likte jeg bildet godt.
mvh anders
Roar K.

Thorbjørn Haagensen:
Jeg får vel etterhver komme tilbake med en skarpere en. Men har så mye at det blir vel andre ting først.

anders selland:
Ja, ser flere klager på skarpheten. Skulle nok hatt 400D på det objektivet isteden, men den satt på min 400mm. Får presentere en tatt med det på ettbenstativ senere.
Takker for kommentar.

Roar


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu