Indian Mugger
Indian Mugger er en saltvannskrokodille også kalt mudderkrokodille. De holder til i brakkvann i en kanal som går mellom Goas 2 største elver Mandovi og Zuari hvorav Zuari er den største. Kanalen har også et navn, men det greier jeg aldri å huske. Disse krokodillene kan bli opptil 4,5 meter lange hvilket jo er lite sammenliknet med deres australske slektninger som blir opptil 7 meter. Men det er mer enn nok til å være en stor fare for lokale fiskere som drar ut i sine små primitive kanoer. Spesielt blir de et lett bytte ved lavvann da bredene ligger der helt åpne som de må forsere for å komme på tørt land. Noen av fiskerne er dumdristige nok til å ta seg et bad her også og blir da selvfølgelig et enda lettere bytte. Det er ikke bare å hyre hvem som helst for å dra på krokodillesafari. Det er bare noen få som har lisens slik som han vi pleier å dra med. Han har faste turer hver dag fra klokka 10 og varet alt fra 3 til 4,5 timer. Hans navn er Tony Lobo, men han kaller seg ''Jake the Snake'' fordi har er gal etter reptiler. Til å begynne med hadde han bare en båt som ikke alltid var full mens han nå har 2 båter som stort sett alltid er fulle og går ut sammen. Jeg legger her ut et bilde av en av båtene som er helt like - bare for å vise hvilke forhold vi jobber under når vi tar disse turene for å fotografere krokodiller og fugl. Ofte befinner det seg folk og stolper i mellom når man ser et eller annet objekt. Taket er ofte et problem når det gjelder fugl i lufta eller høyt oppe i trærne langs bredden. Jeg forsøker alltid å få meg første sete foran til høyre for da kan jeg reise meg og komme klar av taket foran. Fotograferingen foregår stort sett for frihånd, men av og til får jeg en sjans til å bruke en 400mm på ett-ben stativ. Dette bilde er tatt stående for frihånd mens båten var i ferd med å snu tilbake mot dette beistet som ble lei av kamerabehengte turister og kastet seg rundt for å komme seg i sikkerhet i vannet. De kan faktisk være ganske så raske, mye raskere enn man skulle tro. Dette bildet er ikke helt skarpt hvilket nok bl.a. kan tilskrives at krokodilla er i rask bevegelse. For å få ''fryst'' bevegelsen burde jeg nok hatt en kortere lukkertid enn 1/60 - kanskje også noe høyere ISO enn 100, men at bildet illuderer bevegelse er vel også en fordel. Denne dagen var vi heldig med tidevannet. Vi fikk lavvann og da legger krokodillene seg på bredden for å sole seg. Det er første gang på alle disse årene jeg har tatt denne turen at vi har sett så mange som 11 på en tur. Muligheten for at vi så samme 2 ganger er jo selvfølgelig til stede.

Egen Vurdering: Jeg er etter forholdene tatt i betraktning fornøyd med bildet.

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-14 03:09:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canon 28-300mm med stabilator
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_302752} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .
Heisann Roar.

Et meget flott bilde du her presenterer.

Topp komp. og meget fin forklaring. En skikkelig reiseskildring får jeg si.

De er vel meget kjappe disse krokkisene, så det du nevner med litt utydelig her og der er deg vel unnskyldt.

Legger inn en anbefaling av din flotte Indian Mugger.

Brev fra Oslo.

Hilsen fra Eivind.



Geir F.
Rå skildring av en skikkelig tøffing dette, der den ligger og beundrer sitt eget speilbilde.
-fløde-
Tove H.
Flott krokobilde med interessant tekst! Her ville jeg holdt meg langt unna - ser ikke ut som en type en kan stole på...:-)
Hilsen Tove
Per Harald O.
Finfin og opplysende historie! Ikke barebare å stå i fjæra med stativ!
Øyvind A.
Hei. Det kan godt være som du sier, at lukkertiden er for lang til å fryse bevegelsen. Men etter som det ikke er noe som er helt skarpt, så må det også være uskarphet som følge av kamerarystelse.

Uansett synes jeg ikke bildets uskarphet fremmer følelsen av bevegelse. Uskarpheten framstår snarere som en sjenerende teknisk svakhet. Synd, for med en bedre teknisk kvalitet kunne det vært ganske bra.

mvh
Ø.
André M.
Jeg er nok enig med Øyvind her. Bra dokumentasjonsbilde, men rystelsen tilfører ikke bildet noe. Snarere tvert om. Høyere Iso for frysing av motivet eller LENGRE lukkertid og panorering hadde blitt bedre.
Roar K.
Eivind M. Jacobsen:
Jeg ser flere savner skarphet så det får bli ei ''mugge'' til om ei stønn. Men likte denne posisjonen bedre enn når de ligger og døser med rompa i vannet og hodet fra oss.
Takker for kommentar.

Geir Fløde:
Perfeksjonistene klager på skarpheten så da blir det vel å forsøke å leve best mulig opp til kravet og levere ved en senere anledning. Har flere og skal på flere turer - ingen tvil om det.
Takker for kommentar.

Tove Heggø:
Ingen fare med sikkerheten i de båtene. De hopper ikke oppi der. De stikker av slik som denne er iferd med å gjøre. Jeg har tatt disse turene minst 10 ganger i løpet av noen år og det har aldri vært noe problem.
Takker for kommentar.

Per Harald Olsen:
Vi befinner oss i båt som den jeg har lagt inn som ill.foto i V2. Ingen fare. Men det er litt bingo hva vi får se på en tur. Denne gang var det skikkelig lavvann og da ligger de på bankene. Ved høyere vann legger de seg innimellom mangrovene og da er det gjerne mangrovene som tar fokuset og ikke krokodilla.
Takker for kommentar.

Øyvind Antonsen:
Du har sikkert rett. Man blir jo lett litt for ivrig også når man har noe slikt i sikte som er iferd med å stikke av. Jeg skal love å komme tilbake med en som er skarpere ved en senere anledning. Men den ligger nok til gjengjeld rolig.
Takker for kommentar.

André Marhaug:
Siden du er enig med Øyvind så viser jeg til det svaret og takker så mye for kommentar.

Roar






Avsluttet .
Hei
Må ha vært en stor opplevelse og komme så nært det enorme dyret Informativ tekst. Å ta bilde fra båt i bevegelse av motiv i bevegelse er ikke enkelt . Som andre her nevner kan ISO skrus opp for å få en raskere lukkertid, dersom det er det en ønsker. Men hvem tenker på det når motivet plutselig er der.Hele kroppen får frem krefter og bevegelse. Flott motiv
Roar K.
Ivar Sviland:
Takker så mye for en hyggelig kommentar. Det er slikt som får en til å beholde lysten til å fortsette å legge ut bilder.
Takker

Roar
Liv F. D.
Hei Roar,
Skikkelig fint bilde av krokodillen og en fin og utfyllende tekst. Vær forsikrig så de ikke klapper av deg bena når du vasser rundt og tar bilder.
Ha en strålende helg!
mvh
Liv '')
Helge R.
Reptiler, dinosaurer, alt mulig rar befolket en gang en klode hvor mennesket ennå ikke var påtenkt.
Jeg liker fargetonen,
:)Gorm
Ketil K.
Interessant story! Bildet er ikke helt i mål. Ikke lengre enn 1/500 sek må til i båt med motoren på skal du ha det skikkelig skarpt, selv om stabilisatoren kan hjelpe på Og lang lukkertid i båt som rister er heller ingen idé, siden alt da blir uskarpt, ikke bare krokodillens bevegelse.
Fredrik S.
Heisann!

Fin og forklarande undertekst. Likte også versjon 2 som forteller noko om forholda bildet er tatt under.

Utrulig tøff positur der den er i ferd med å kaste seg i sikkerhet, så blir det kanskje eit skarpere bilde av indian mugger neste gang! Forøvrig enig med deg i at dette er eit langt meir spennande bilde enn bilder av krokodillerygger og haler som døser i vatnet. Fin dokumentasjon på ein flott art!

Sjølv ville eg muligens klona bort plastslangen eller kva det er som er med i bildets øvre kant. Samtidig er de jo ein del av miljøet til dette dyret, og illustrerer at dyra deler landskap og miljø med mennesker..

Artig korleis krokodilla matchar fargane i miljøet rundt den, og eg likte bildet!
BLir spennande å følge med på kva som dukker opp foran lisa i Goa framover! :)

Mvh Fredrik S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu