Hønsehauk
Flott fugl i flott lys
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-14 20:56:23
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikkor 200-400
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/4
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger597
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_302809} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Pål E.

Hei,

Ren og elegant presentasjon. Fuglen har mange fine detaljer, og blikket er veldig flott. Svakheter er det harde lyset; jamfør særlig utbrente felter på nedre halvdel av fuglen. Og så er det det da: problemer med å tilbakeføre fuglen til et gjenkjennelig, naturtro miljø. Igjen fremstår dyret som et foto-objekt mer enn et naturobjekt. Herom strides de lærde ...

mvh
PE
Tom E.

Hei!
Meget bra,nei flott var det.likte presentasjonen med den rene bakgrunnen.Slik at hovedmotivet trer flott frem.Litt utbrent her og der,men det er det jo råd for.Om dette er et naturtro miljø? det regner jeg med siden hauken er der.
mvh Tom
Roger A.

Hei. Knivskarpt og aldeles hærlig positur. Finfin bakgrunn. Anbefales.

//roger
Truls S.

Se det ja, der dukka den opp i dag:))
Håpe den ikke har spist for mye nå da....så det blir noe på oss andre og;)

Suverent å få den opp på pinnen, med en noe roligere ramme rundt!

Flott fanget!
Magne Olav R.

Kjempelekkert haukebilde med fin skarphet i hovedmotivet. Nydelig spill i fjærdrakta til fuglen. Forsterkes ytterligere med en av de fineste bakgrunnene jeg har sett her. Bra komposisjon.

Hilsen Magne
eirik a.

Flott haukebilde det her ! Rent og pent bilde. Klassisk og bra :)

Eirik A
Arnt Ove J.

Takker for tilbakemeldinger.

P.E nå er det en stund siden skjermen er kalibrert, men mener du at de hvite fjærene på hauken er utbrent ?

Truls, du får glede deg til i morgen :-) Dere må bare være tidlige nok, idag lysnet det litt før syv !

Arnt Ove
Svein B.

Se på den ja! På min skjerm er ikke noe utbrent i ver #1, men den dempede ver #2 gir meg kanskje den beste stemningen, det ser ut som om hele bildet/toneskalaen har fått en liten demping og det gir ett noe varmere og mer ''morgenlys-aktig'' preg. At dette er riktig miljø for hønsehauken heves over all tvil, det er fotografert såpass mange hønsehauker i slik vintermiljø på Jæren nå at det bør nok ikke lengre være tvil om det. Men for oss ''innlendinger'' som kjenner hønsehauken som en ren skogsfugl kan det likevel være uvant å se hauken i miljø som dette- men her har du uansett brukt sivskogen i bakgrunnen som en fin del av bildet. Flott bilde av en flott fugl!

Mvh
Svein B
Arnt Ove J.

hehe, Stig Frode har allerede advart meg om at noen finner det rart at vi i Rogaland avbilder Hønsehauken i vannkanten, bare den ikke får svømmeføtter så er del vel greit ?


Arnt Ove
Terje S.

Flott bilde av Hønsehauken. Behagelig og rolig bakgrunn. Har sjøl fått div negative bemerkninger av mine Hønsehaukbilder tatt i kystmiljø. Har forståelse for at enkelt bemerker dette -men Hønsehauken oppsøker plasser det er enklest å finne mat. Som her ute ved kysten.

Lykke til videre


Mvh Terje
Nils B.

Synes det er kjempehyggelig at du får oppleve dette på nært hold. Hauken har ikke noe utbrent på min skjerm heller. Liker nok best versjon #2

Hauk og svømmeføtter:
Det har i uminnelige tider vært hauk langs vår kystlinje og en skal ikke glemme at disse rovfuglene jakter der det finnes god tilgang til mat. (som ved dette vannet).

At Hauken liker seg best i skau og kratt er det nok heller ingen tvil om, men også det har vi her på vestlandet. På jæren finnes skogteiger og en skal ikke fly langt før den er i tett skog. (men ikke så tett og stor som andre plasser i vårt utstrakte land) .

For ca 40 år siden var jeg på tur med min far som fortalte om haukens jaktområder, og på jæren fantes det jakt områder for denne fantastiske fugen. At den er tilpassningsdyktig er nok relatert til haukens fantastiske jaktegenskaper. Jeg har ved selvsyn sett den slå etter ender på vann, måker på marker, duer i nærområdene og selvfølgelig tar den åtet når dette byr seg.

Svømmeføttene tror jeg nok ikke at den kommer til å få, men at den tilpasser seg, og at den er tilstede andre plasser enn i de Russiske skogene er hevdet over all tvil. Når det gjelder hekking og problematikken omkring dette så må det legges til at med den takten noen tar knekken på gammel skog så kan det helt klart gå ut over fremtidige hønsehauk kull. Men jeg velger å tro at denne fantastiske fugen med hjelp av naturfotografer, naturvernere og andre som holder øye med vår sårbare natur klarer brasene.
mvh Nils
Nils B.

Badehauken, men den svømmer ikke
bilde nr. 208918
Frode H.

Teknisk glimrende med en flott komposisjon. Flott lys.

Har dere gitt dere for sesongen mht bruk av skjul?

Jeg likte V2 best.

Frode


ketil o.

Hei!
Velkomponert og teknisk strøkent. Går for v.2.
Mvh:
ketil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu