''Farmen'' II
Her er en liten miljøskildring fra husmannsplassen Bøensæter i Aremark, gården der årets ''Farmen'' finner sted. Synes denne sykkelen med omgivelser var sjarmerende.
Bildet inngår i albumet Bøensæter - Søndre Bøensæter i Aremark er skueplass for årets utgave av Farmen. Serien vil vise noen bilder fra denne tidligere husmannsplassen.
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger484
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_304176} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Anne Kari Berg K.

Et vakkert og troverdig bilde av den gamle husmannsplassen. Fine fargetoner, godt utsnitt med den slitte, brune sykkelen i forgrunnen. Fint at du har fått med låsen på døra. Hyggelig bilde.


mvh Anne Kari
Nina C. K.

Veldig fin komposisjon i dette bildet. Jeg liker særlig godt alle de forskjellige strukturene - fra den rustne sykkelen til det værslitte panelet med grønske, fra det tørre gresset til de knudrete bergartene som stikker opp i dagen. Hilsen Nina
Avsluttet .

Å,her kreler det sikkert av motiver:-)
Ser helt flott ut her.
Nydelige elementer satt sammen til et fint bilde.
Hilsen Tone!
Solveig F. K.

Fint utsnitt her med den gamle sykkelen og kosten mot den brune veggen. Det er liksom en ''velkommen inn''-stemning i bildet.
mvh Solveig
Avsluttet .

Flott komp. med mye historie i seg. For og finne noe og pirke på så kunne kanskje bilde blitt tatt litt mere til høgre slik at vinduet ikke ble med. På meg virker det litt forstyrrende med den hvite rammen i det mørke motivet ?
Ole-Kristian T.

Takk for hyggelige kommentarer, ja her er det nostalgi for alle penga :) Til Ivar: Sønnen min mente det samme som deg ang. vinduet, men jeg ville beholde det, så jeg forandret fargen på gardina fra opprinnelig blå til grønn for å matche resten av bildet. Lar det stå åpent og vil gjerne høre hva andre mener :)
Trond-Ole H.

Hei igjen Ole-Kristian!

Liker stilen din! Dette bildet synes jeg representerer
det litt gammeldagse og rustne som vender tilbake.
Meget stilig at bildet er tatt fra årets Farmen gård.
Liker godt kompossisjonen, vinkel og utsnitt. Skal jeg
pirke litt kunne selve rattet på sykkelen vert litt skarpere,
men dette er flisespikking. Et flott bilde:-)

Mvh Trond-Ole
Tom E.

Har vært på Bøensætra et par ganger, og det er jo et fantastisk sted. Likte dette bildet, mye forfall her, fra den rustne sykkelen til de mosegrodde veggene. Men så har du den pent oppstilte kosten som indikerer at det fremdeles er folk her.

Mvh TomE
Jon K. L.

Bildet virket ikke så spennende da jeg så det som ikon. Har jo tross alt fått høye forventninger til dine bilder, - men da jeg så det i full størrelse var det en skikkelig godbit likevel. Det eneste jeg reagerer litt på er vinduet til venstre. Tror kanskje jeg hadde droppet det. Ellers er det svært severdig.

Jon K.
Ole-Kristian T.

Takk til Trond-Ole, Tom og Jon for hyggelige kommentarer og interessante tanker :) Til Jon: Får litt prestasjonsangst av at du sier du har høye forventninger til bildene mine. Jeg takker for tilliten, men tenker at jeg klarer ikke å prestere like bra hver gang, og at jeg heller legger ut bilder som ikke nødvendigvis er fantastiske, i stedet for å bli så selvkritisk at jeg ikke legger ut noe :)
Tone A.

Hei Ole-Kristian
Her har du fanga ei stemning som osar av nostalgi, pga den rustne sykkelen, den gamle døra med dei spesielle beslaga og veggen prega av elde med gørnske oppetter dei mørke veggane. Også grunnmuren har moseflekkar under vindauget, kor dei gammeldagse gardina heng. Straumledningen heng som eit minne om då det endeleg vart elektisitet i stova.
Men eg har oppdaga noko som bryt med all elde på huset.
Trappa har nye trappetrinn noko som ein ser godt pga at plankane er så lyse og i sterk kontrast til dei grønskekledde tømmerstokkane, som dei kvilar trappestega ligg på. Også dørmatta er ny. Kva gjer ein ikkje når TV2 set i gang med Farmen-innspelinga si?
Men elles står kosten flott til huset, og sykkelen er så prega av elde at den er eit motiv i seg sjølv der den står med flate dekk og eit eldgammalt sykkelsete. Den er berre litt uskarp på sykkelstyret.
Vindauget synes eg at du må ha med, det gir heilskap til bildet.
Elles eit detaljrikt bilde frå denne Husmannsplassen flott komponert og med fargar som står til motiva.
:) Tone

Svein Erik N.

Et flott motiv du har fanget her. God stemning i bilde. Syntes viduet skal være der. Tar du det bort er det kabelen som irriterer. Kabelen blir litt anonym slik den nå ligger.
mvh
SEN
Tone A.

God kveld Ole-Kristian
Den kommentaren du skreiv under bildet mitt set eg pris på, men du skulle også kome med dei opplysningane her også.
Sjølv ser eg ikkje Farmen, pga at eg ikkje kan fordra slike realityprogram med alle intrigane.
Men eg likar bildet ditt godt, det gir ei detaljrik skildring frå denne husmannsplassen. At trappa skil seg ut er det ikkje du som kan noko for, eg synes berre at det var rart at ingen andre oppdaga det før. At sykkelen ikkje er heilt skarp, trur eg skuldast den store blendaren.
Eg ser fram til fleire slike bilde frå gammal tid.
:) Tone
Per Harald G.

Sykkelen, kosten og huset er gamle kjenningar, som no støttar seg på kvarandre og pustar på ei stund. Dette, og mykje anna, formidlar bildet ditt til meg. Bra komposidjon, fargar og tekstur.
Arnold H.

Eg likte òg dette bildet. Det skildrar så godt, at staden er gammal, men framleis har aktivitet. Grønskegrodd og rotnande bordkledning nedst på veggen, rusten og punktert sykkel, som ikkje har vore brukt på lenge, men framleis står der, vitnar om forfall. På den andre sida vitnar kosten, nye trappetrinn på tretrappa og dørmatta om at nokon er her, og nyleg har gjort noko for å ta vare på staden.

Synes òg at komposisjonen fungerer bra, men tenkte litt på om du kunne hatt med heile trappa - kanskje.. Fint eksponert.

mvh
Arnold

Frode F.

Herlig bilde fylt med varme og nostalgi. Flott komp, passelig rotete bakgrunn :)

FF
Bjørgulf B.

Mye stemning i dette bildet! Var sykkelen og kosten der naturlig tro?
Ole-Kristian T.

Tusen takk for nye kommentarer. Det er så interessant å lese de ulike tolkningene og vurderingene av bildet :)
Marit O.

Her snaker vi nostalgi,flott komp et fint og fortellende bilde
herlig struktur og fargetoner i bilde Ole-Kristian!
Mvh Marit
Tove H.

Fint, nostalgisk bilde - sykkelen mot den mosegrodde veggen ser da ut til å ha luft i dekkene. Og kosten sier velkommen inn. Trivelig bilde!
Hilsen Tove
Per Einar G.

Nostalgisk og sjarmerende bilde dette, det meste er kommet fram i de tidligere kommentarene....så jeg henger meg på!

Mvh

Per E.
Arild J.

mange flotte detaljer,alt passet inn i motivet


aj
Anne-Lise K.

Et harmonisk bilde, vakre farger, samstemt i sin elde. Likte veldig godt!
Johnny R.

Hei Ole-Kristian. Takk for kommentarene på mitt første bilde. Jeg synes dette er et svært bra komponert bilde. Jeg har lest igjennom kommentarene og ser at det er litt forskjellig syn på om vinduet passer inn i komposisjonen, men vi har jo alle forskjellig smak så det er vel ikke alltid noe rett/galt svar. Personlig så synes jeg at vinduet bør være med fordi det tilfører noe til bildet. Hvis du fjerner vinduet får du færre interessepunkter, (noe som kan være bra ) men du mister samtidig noe av historien som dette formidler. Jeg ser for meg noen som har vært ute og syklet (kanskje kommet hjem fra jobben), går inn gjennom døren. setter seg ved et bord, tar seg en kopp kaffe og så sitter og ser ut gjennom vinduet. Det er min opplevelse av dette velkomponerte bildet. Så behold vinduet, det passer perfekt inn i komposisjonen.
Ole-Kristian T.

Takk takk for hyggelige og interessante kommentarer, en spesiell takk til Johnny for den kreative historien til bildet :)
Anita N.

Dette bildet er så bra at jeg får litt gåsehud! Her klaffer alt, syns jeg! Fargene er flotte, komposisjonen meget god og historien i bildet er så fin!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu