''Farmen'' III
Her er husmannsplassen Bøensæter slik den ser ut når man følger veien til gården. Plassen ligger høyt og fritt, med utsikt over en nydelig innsjø, Setertjernet, som altså ligger på motsatt side. Bildet er tatt tidlig en morgen, da vi ikke så noe annet liv enn hestene, som koste seg med litt for i det tidlige solskinnet.
Bildet inngår i albumet Bøensæter - Søndre Bøensæter i Aremark er skueplass for årets utgave av Farmen. Serien vil vise noen bilder fra denne tidligere husmannsplassen.
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger658
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_304426} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Carina Hedegaard F.

Hei! Jeg liker bildet fordi det har rolige avstemte farger. Lyset er godt. Fint med morgenlyset. Synes også det er fin dybde i bildet. Det eneste jeg er litt usikker på, er einen til høyre i bildet. Mulig du kan kutte den vekk. Men ser også at da vil deler av låven bli borte... Fin ro i bildet, selv om det er mange linjer i mange retninger :)

Mvh Carina
Espen R.

Hei Ole Kristian. Virkelig flott lys du har fanget her, det bringer frem flotte farger. Ser poenget med einebuska, men lurer på om den egentlig er med på å gi mer dybde i bildet? Absolutt severdig.
vh
Espen
Solveig F. K.

Idyllisk stemning og flott lys med fine rødtoner i bildet. Likte vinkelen på bildet og syns at einebuska må absolutt stå. Det gir tyngde i bildet.
mvh Solveig
Svein Erik N.

Dette var et stemningsfult bilde. Her blomstrer det bonderomantikk (Noe som er oppskrytt) Flott komposisjon og lys her. Mange fine detaljer her fra en svunnen tid, på både godt og ondt. Mye slit ligger i grunden her. Syntes du har klart å gjenfortelle den dagen i uken de kunne lade batteriene. Der arbeidshestene fikk vile og herskapet er på marked og sloss :)
mvh
SEN
Ole-Kristian T.

Takk for kommentarene, veldig gøy å høre de ulike tankene dere gjør dere om bildet. Ang. eineren er jeg vel enig med Solveig som mener den bør være der, jeg synes også den gir en viss balanse i bildet, men jeg er fortsatt veldig åpen for flere begrunnede synspunkter :)
Kari B.

Nå er jo ikke jeg så bevandret i fotokunstens verden og teknikker, men jeg vet jo hva jeg ser og synes, og jeg synes den eineren bør være der, så absolutt!! Den gir meg en følelse av liv, og at det er ting utenfor bildet, som igjen trigger nysgjerrigheten til å ville se enda mer.

Mvh Kari
Anne-Lise S.

Herlig lys du har fanget her, og gode, avstemte farger. Roen er til å ta og føle på. Kun et par hester som gir liv til bildet, og ellers fullstendig tystnad. God dybde innover som starter med både skigarden og einerbusken, som følger veien inn og som gjør at øynene også søker seg videre bakenfor til der vi ikke lenger kan se! Heldige du som så dette, og heldige jeg som fikk se det sett gjennom dine øyne! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Enda et vakkert bilde fra dette flotte stedet med masse motiver:-)
Hilsen Tone!
Arvid M.

Nok eit bra bilde og opplysning om husmannsplassen.
Fin dokumentasjon.
Helsing Arvid
Jon K. L.

Nok en flott presentasjon fra deg. Meget behagelig lys! Tror kanskje jeg ville kuttet litte grann til venstre for å unngå pinnen helt i kanten av bildet.

Jon K.
Ole-Kristian T.

Takk til alle! Hyggelig og interessant å lese kommentarene deres :)
Eva Marie P.

Dette er et utrolig stemningsfult bilde. Lyset er jo bare helt fantastisk.
Farvene i bildet harmonerer så godt med hverandre og selve kompen med husene, stallen og hestene er utrolig god. Gjerdet i forgrunn er med på å gjøre komposisjonen din perfekt. Skaper det gamle preget og leder øyet inn i bildet slik at dybden blir bra.
Supert bilde.
-epl
Avsluttet .

Heisann Ole- Kristian.

En nydelig framføring og er så absolutt enig i de andre kommentarene.

Fin jobb fra deg.

Hilsen fra Eivind.
Jani F.

Hei Ole-Kristian! Dette bilete har det meste. Ei fin historie, nydelig lys og behagelige fargetoner. Komposisjonen sit som eit skudd og som Eva påpeiker; gjerdet i forgrunnen spelar ei stor rolle komposisjonsmessig. Liker også at du har teke med hestane som bidreg til litt liv her på gården;) Flott!! Mvh Jani
Inge S.

Hei.
Et meget pent motiv dette og benker meg sikkert forran
tv`n i kveld for å se på farmen :-)
Bra

Mvh Inge
Odd E. k.

Hei Ole-Kristian!!

Et flott motiv med et flott lts og skarphet inn på driftsbygningene. Liker godt den flotte komposisjonen, der det vesentlige godt er presentert og er med på å skape en fin atmosføre og harmoni. flott lever igjen Ole -Kristian!

Ha en fin fotohelg!

mvh

Odd E.
Avsluttet .

Hej Ole-Kristian,
Din bild är alldeles underbar tycker jag!
Fina färger och ett vackert ljus.
Det finns mycket att betrakta i den här bilden.
Med vänliga hälsningar
Agneta
Gjermund H.

Dette bildet liker jeg - Et flott motiv i fine farger og stemningsfulllt lys. Masse flotte detaljer å hvile øynene på.... Liker hvordan du har klart å fange stemningen fra gamle dager.

Gjermund
Ole-Kristian T.

Tusen takk alle sammen for kjempehyggelige kommentarer!
Tone A.

Hei Ole Kristian
Dette er det beste bildet ditt i serien Bøensæter. Her osar det av nostalgi med skigarden i forgrunnen og skigarden på andre sida, som saman med vegen gir ein markert forgrunn og ein god dragning bakover.
Det einaste som skil seg ørlite ut her gjerdet med stålvaiaren i venstrekanten, der den eine gjerdepålen er litt nær kanten.
Elles rammar einebærbuskane på begge sider inn bildet, og bjørketrea og einebærbuskane i midtgrunnen gir ein frodig midtgrunn.
Husa og låven har fine detaljar og gir dybde. Og låven ligg i eit gyllent lys også på bakken framfor, trass i frost i forgrunnen.
Idyllen er komplett med hestane som står på tunet og et. Skigarden i forgrunnen har nok detaljar til eit eige bilde også.
Flott komponert og med fine fargar, og både nostalgien og stilla osar av bildet.
:) Tone

Anne Kari Berg K.

Nostalgisk og stemningsfullt. Flott lys og nydelige fargetoner fra skigardens sølvgrå patina til de varme tonene på gressbakken og husene. Det er tydelig at du kjenner dette stedet godt. Bildet har en god ro.

mvh Anne Kari
Inger-Lise S.

Et kjempetrivelig motiv! Teknisk på topp, god komposisjon og nydelig lys. Varme, gode farger.
Artig å lese at det er fra Farmen.(Ser lite TV og konsekvent ikke realityserier, men farmen er unntaket)
Et meget bra bilde!

Inger-Lise
frøydis k.

Nok et bra bilde fra deg. Flott lys og nydelige farger! Jeg liker bildene dine godt, du leverer flotte bilder gang på gang. Stemmer på deg som ukens fotograf!

Mvh Frøydis
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu