Forukorsnebb hunn
Et bilde av en utrolig utfarget hunn med oransje preg i bryst og overgump. Kanskje vanskelig å se, men vanligvis er hunnen helt grå og grønn. Ikke noe spesielt til bilde, men arten er en av mine absolutt favoritter
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon 400mm usm f5,6
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/60s
  • Filmtypeiso 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger261
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_306018} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Svein B.

Når på året er bildet tatt?

Mvh
Svein B
Bjørn Aksel B.

Hei, bildet er tatt i mars/april i fjor
Egil S.

En fugl jeg ennå ikke har sett mine trakter.
Flott bilde av en sjelden gjest her inne.

Mvh.
-Egil
Bjørn Aksel B.

Hei Egil, og hvor bor så du hen?
mvh
Bjørn A
Tommy S.

Heisann

Et pent komponert bilde av denne fuglen.
Fine og avslappende farger, og fint miljø rundt.

Tommy S
Egil S.


Hei, jeg bor på Otta.
Jeg sier ikke at den ikke finnes her oppe, men jeg har bare ikke sett den, eller rettere sagt ikke fått festet den til brikka. Sjansen kommer nok.

Ha en fortsatt trivelig uke!

Mvh.
-Egil
Arvid B.

Dette er vel kanskje den fuglen med det mest spesialtilpassede nebbet blant fuglene våre? Synes du har fått fram hode/nebb veldig godt her. Greinene rundt gjør seg godt. God skarphet på fuglen. Burde vel ha hatt unger denne i mars/april?

mvh

Arvid B
Svein B.

Jeg vet ikke hvor ivrig du er på fugl Bjørn Aksel, og om korsnebbene er såpass favoritt at du har satt deg grundig inn i draktskiftene til disse fuglene (som i følge endel litteratur kan være noe kompleks). Mitt lille tips er at dette er en ung hann- uten at jeg skal si noe sikkert- og uten at det har stor betydning for bildet egentlig. Men korsnebbene er flotte fugler med utrolige spesialtilpasninger, og ikke er det de letteste å få såpass gode bilder av heller. Artig bilde dette.

Mvh
Svein B
Gulbrand T.

Hei Bjørn Aksel
Flott bilde av en fugel jeg gjerne skulle kommet på skuddhold av
med kamera.
Ser store flokker med grankorsnebb i toppene av grana, men det er høyt oppe og utenfor skuddhold.
Mvh Gulbrand.
Bjørn Aksel B.

Hei Svein. Jo jeg må vel si å kjenne korsnebbene ganske så godt. Jobber på Naturhistorisk museum, og hadde delansvaret for et prosjekt nettopp på korsnebb i fjor. Hovedspørsmålet var å finne ut om farskap på grankorsnebb og furukorsnebb. Hos mange av spurvefuglene viser det seg at det er delt farskap, og dette av forskjellige grunner. Hos korsnebbene derimot viser det seg at det ikke eksisterer utroskap eller delt farskap. Dette utfra ca 55 reir.

Når det gjelder bildet er dette en gammel hunn. Hun fikk frem fire flotte unger, og skiller seg skikkelig ut fra alle andre hunner jeg har sett. Unge grankorsnebb hanner har noe tilsvarende drakt, men mye mer i en gulgrønn fargevariant.

mvh
Bjørn a

Bjørn Aksel B.

Hei Gulbrand
Har du sett grankorsnebb flokker nå i år!? I såfall ganske utrolig, for det finnes vel ikke en kongle med frø i i landet i år etter det massive frøåret i fjor.
I fjor høst/sensommer dro det i tusenvis med korsnebber sørover i europa utover falsterbo på leting etter nye kongler. Et hektisk liv....

mvh
Bjørn A

Svein B.

Herreminhatt Bjørn Aksel......koblet ikke navnet..... Beklager det, men da kan jeg i allefall lære litt om korsnebben her, og det er veldig artig at du bruker tid på disse fuglene. Mye som er spesielt med korsnebbenes liv, og jeg må si meg enig i at dette da er en særdeles flott hunnfugl! Har dere gjort erfaringer i forhold til draktskiftene som bl.a er nevnt i Haftorn, om at hanner kan gå fra en fullfarget voksendrakt til en slik grønnlig drakt?

Mvh
Svein B
Bjørn Aksel B.

Hei igjen Svein
Korsnebbenes farge påvirkes av et stoff som heter karotenoider. Dette stoffet taes opp direkte i fjærene gjennom føden den spiser(derfor raske fargeskifter) Sannsynerlighvis er det betydelig med dette stoffet i konglefrø., eller i sammen med noe annet som korsnebbene spiser. Det er usikkert hvorfor hunnene ikke blir røde, men kanskje har de en mekkanisme som ikke tar opp karotenoider. Kanskje ''min'' vakre furukorsnebb hunn har enn viss egenskap til å ta opp noe? Det samme stoffet påvirker laks, og eks flamingo. Laks i oppdrett fores med karotenoider i god tid før butikken så den skal se delikat og rød ut(uff). Føden i havet til villaks inneholder karotenoider feks krepsdyr

Tror Haftorn har vist til Lennart Blombergs forsøk med korsnebber i bur der voksne utfargede hanner mistet rødfargen omgående etter forskifte til solsikke, og ble like raskt røde igjen når de ble matet med konglefrø..

I fjor viste det seg at unge ettårige hanner gikk til hekking, dog noe senere enn de gamle, og derfor sees ''grønne '' hanner i hekketiden.

Håper det var et noenlunde forståelig svar.

mvh Bjørn Aksel

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu