Nymphalide
Artsbilde av en Nymphalide fra NordØst-Thailand
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKom plutselig over denne ved bredden av Mekong-elven.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger735
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_30603} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Reidun G.
Fint artsbilde. Tror jeg ville ha kuttet mye mer på bunn topp og venstre side, da ville ikke bakgrunnen virket så urolig - på meg :-)
Reidun
Thore A.
Som artsbilde er det greit nok. Bildet hadde nok hevet seg som fotografi dersom man så litt mer av blomsten den sitter på og dersom blenderen var åpnet littegrann mer for å gjøre bakgrunnen litt mer utflytende - hvis det var mulig da (teknisk og fysisk).
Hans- Georg S.
Skarpt, fint lys og komp. Bra artsbilde! Velkommen hjem igjen!
Roy S.
Bra skarphet og fargegjengivelse, og passe dybdeskarphet. Fint ballanser utsnitt.
Ligner litt på ''Orange gullvinge'' denne syns jeg.
Carsten A.
Her hadde jeg bare ''makro''-funksjonen på Nikkor 28-105 til rådighet. Den er forholdsvis brukbar, men en må svært nær. Objektivet bør da være på minst ca. f/8 for å gi rimelig god skarphet, og ettersom brennvidden blir ganske kort med makro, er det ingen enkel sak å få laget selektiv fokus, desverre.

Gullvinge er en lycenide, og dermed ganske liten, denne var kraftig mye større, godt i overkant av de største sommerfugler jeg har sett her i landet. Skulle gjerne hatt en artbestemmelse på denne, minner vel en anelse om vår egen ringsommerfugl kanskje.
MVH CA
Lars-Anders M.
Bra. Flott foto.
Jostein M.
Synes dette var bra jeg. Kan være enig med TA når han ønsker å se mer av blomsten, men for all del absolutt et av de bedre sommerfuglbildene jeg hars ett på en stund.
Mvh Jostein
Nils B.
Lekkert, og ikke minst skarpt. Nydelig som artsbilde.
mvh Nils
Tom A. T.
Lekker presentasjon av et bra bilde.
Jeg har ventet på et bilde produsert med akkurat den kombinasjonen kamera-objetiv du her har brukt, og skarphet og brillians er jo slettes ikke verst. Brukte du stativ?
mvh Tom T
Jonas L.
Pent bilde av en pen sommerfugl. Tror jeg kanskje ville ha beskjært litt tettere om bildet var mitt.
mvh JL
Jan B.
Vakkert ! Jeg ville ikke hatt tettere beskjæring.
I mange tilfeller liker jeg litt luft omkring hovedmotivet.
Jan B
Avsluttet .
Flott presentasjon av sommerfuglen som art. Ut over det er det kanskje ikke så spennende synes jeg. Dette blir mere eksotisk enn det er interessant.
MVH
Jon-Petter
John G.
Pent!
Klart det går an å henge seg litt opp i både det ene og det andre, men hva er hensikten egentlig? Uansett faller vi ned på at dette er et flott sommerfuglbilde. Verken mer eller mindre...
John :-)
Avsluttet .
Helt klart et flott sommerfuglbilde! Men ''hensikten egentlig'' er at det stadig presenteres flotte sommerfuglbilder og at Carsten har levert mange og mye bedre bilder en dette.
MVH
Jon-Petter
Carsten A.
TAT: Ser at jeg har oversett ditt spørsmål om stativ, men svaret er nei. Dels hadde jeg ikke noe stativ tilgjengelig der og da, dels er stativ i slik situasjoner, he-he, først og fremst et middel til å bli opptatt med fomling slik at insektet rekker å stikke av!
MVH CA
Tom A. T.
Har nok gjort den erfaringen jeg også, men man forspør seg ikke ;o)..
mvh Tom T
Thomas B.
Flott skarphet i dette bildet..:) Fint med den grønne bakgrunnen. Ville kanskje også beskjære litt tettere, men en smaksak.

hilsen
Thomas
Vemund L.
Kraftig og fin farge-metning, fint komp, og delikat utrykk. Godt håndtverk.

Vemund
Per Inge Ø.
Gode farger og scorer avhengig av arten rimelig godt på originalitet, men mangler kanskje litt av den briljante skarpheten man forventer i et makroopptak. Detaljene i kroppen og antennene er en anelse utflytende, og man kan ikke skjelne hårene på kroppen. At senter av kroppen (som er minst i bevegelse) er mindre skarp, forteller at det ikke er bevegelsesuskarphet, og kanskje det dreier seg om suboptimal optikk. For oss som mener at et fotografi ikke bare handler om bildet per se, men om hele den fotografiske prosessen hvori utstyret inngår, er det også viktig å få vite hvilket digitalkamera og hvilket objektiv.

Foreløpig får vi i alle fall vite at dette digitalkameraet, hvilket det enn er, gjengir farger på en mesterlig måte.
Stein Rune B.
Nydelig
Carsten A.
PIOE(PIØ): Så ikke din kommentar før nå. Jeg er enig i at bildet mangler briljant skarphet, og din antydning om ''suboptimal optikk'' er langt på vei riktig. Nå vil jeg ikke kalle Nikkor 28-105/3.5-4.5 for noe toppobjektiv, men det er optimalt for den bruk jeg gjorde av det på denne reisen i Thailand - fleksibelt og med en brukbar såkalt ''makro''-funksjon. Med et dedikert nærfotoobjektiv som f.eks. Sigma 105/2.8 Macro EX kunne nok den tekniske kvaliteten ha blitt bedre. Men på en slik reise er det ikke optimalt å trekke rundt med massevis av optikk med fast brennvidde. På opptakstidspunktet her var det 35-36 grader, ca. 90% luftfuktighet og steikende sol. For meg blir det da ganske vesentlig at en slipper å slepe med seg alt for mye!
MVH CA
Avsluttet .
Vacker fjäril, lite synd att bakgrunden stjäl uppmärksamhet.

Mvh
Lars-Göran
Jonas L.
Når jeg nå ser dette bildet igjen, virker det på meg som om det er litt vel gult i mellomtonene. Tok det inn i PS og justerte forsiktig mot blått for å sjekke, etter min mening en klar bedring.
mvh JL
Carsten A.
JL: Det har du nok helt rett i, dette er et snapshot fra hotellhaven i Nong Khai i Nordøst-Thailand sommeren 2002. D100 og ''macro'' på en Nikkor 28-105, dertil utsnitt. Er nok også endel annet dette bildet kunne vinne litt på, men egentlig er det jo bare som sagt et snapshot som plutselig bød seg fram. Så det får vel holde som det er!

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu