Kongeørn flukt
Forsøk med forholdsvis lang lukkertid
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikkor Af-S 200 f.2 Vr
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/3.2
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger810
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_306188} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Ivar B.

Du verden - dette er vel 10 av 10. Flott med inntrykk av bevegelse fra vingene samtidig som blikket faller naturlig på øynene.
Gaute S.

Flott bilde! Jeg synes du lyktes bra med såpass lang lukketid. Vingebevegelsen synes godt, mens hodet er skarpt. Det ville muligens blitt enda mer effektfullt med lengre lukketid (1/100 s??)?
christian m.

Nydelig bilde,jeg likte vingebevegelsen også.

Mvh Christian.
Pål E.

Hei Terje,

I min egen spede lille action-portfolio finner du få bilder under 1/250s, da det stort sett ender i det tåkelagte. Her har du lykkes godt, og ikke minst er bildet pent komponert. Ørnen ligger perfekt i bildet, og posituren er praktfull.
Ville ønsket noe mer dybde, men ser at lyset ikke var overstrømmende.

hilsen Pål
Odd Sverre F.


Bra dette vil jeg mene . Lukkertida er vel ikke helt kritisk hvis den er i ferd med å lette i motsetting til om at ørna her hadde gått inn for landing med større fart . Like før høyre vinge slår over og dekker hodet . Regner med at du har festet seriebildene på brikka her .

Hilsen Odd S .
Avsluttet .

God dag Terje,

Bærre lækkert. Passsse bevegelseuskaphet på vingene og bra skarphet på skallen.

Billetter er i orden.

mvh
Tommy
Aleksander M.

Hei Terje!
Visst er det et godt kongeørnbilde med meget flott bevegelse i vingene, samt skarpt hode, men synes at det faller litt igjennom når du sammenligner med alle de andre gode fluktbildene som er lagt ut i det siste. Et flott bilde, du verden, men synes ikke det tilfører noe nytt. Som vi ikke allerede har sett, og som er dokumentert vel så bra som dette allerede...

Mvh Aleksander
Tom E.

Hallo.
Skarpt hode og fin bevegelse på vingene.
Lukkertiden gjør at dette ikke blir så ekstremt.
Så var det det med hvor mange sjanser man får til å utforske dette.
Ørna kommer ikke akkurat på bestilling.
Når skal du slippe godisene?
Tom
Truls L.

Henger meg med på all rosen her. Kjempeflott bilde av kongeørna :)

Mvh Truls
Håvard S.

Hei Terje!

Hodet er skarpt og jeg synes effekten av lang lukker blir kul med uskarpe vinger da øynene mine og fokuset blir trukket mer mot hodepartiet, noe som fremmer det intense ørneblikket.
Fremragende.

Mvh. HåvardS
Kjell Sigurd S.

Igjen spitze klasse mr. Sylte! Herlig bevegelse og flott effekt der hodet får mye av oppmerksomheten. Tett utsnitt. Har vel ikke noe spesielt å komme med av forbedringsforslag her. Well done.

Kjell S
Monika Frisvold V.

Hei
Et bilde som jeg nyter å se på...blikket mitt fester seg ved et skarpt hode
med fasinerende blikk...så videre utover høyre vinge som er bare flott ..ser bevegelsene ....marmorerte fjørene.....vakkert!
klørne er ute i landingsmodus.....
Du skuffer ikke... takk for du deler...
anb..
mvh monika
Terje S.

Tusen takk for kommentarer og anbefalinger.


A.M Jeg er med på at dette ikke er banebrytende men i ett fotoskjul med ei glugge på 35x50 cm må en ta til takke med de sjansene mann får. Da er det opp til fotografen å være klar. Innstillinger må gjøres på forhånd og du har ikke så mange valg. Enten lang eller kort lukkertid og stor eller liten blender.
Her falt valget på forholdsvis lang lukkertid. Ørna satt i ett tre og stupte mot åte. Jeg rakk å ta 10 bilder fra den kastet seg på vingene til den hadde landet. Alt var over på litt over 1 sek. Kamera tar 8 bilder i sekundet.
Halvparten av bildene ble skarpe. 2 hadde kuttet vinger og 3 var rimelig bra treff.

Terje
Rolf S.

Jeg syns du har skapt et godt bilde av ørna i det den lander ved åte, god skarphet på hode og litt bevegelser ytterst på vingene gjør seg godt.
Det tekniske er veldig bra.
Men det er ikke til å stikke under en stol at det vanligere med Ørnebilder en Kjøttmeis her inne nå, slik at kravet til ørnebilder kommer til å stige fremover.
Kanskje jeg skulle begynne å jobbe mere med Kjøttmeis?
Mvh Rolf
Terje S.

Takk for kommentar Rolf. Kravene til ørnebilder er skyhøy og jeg vet ikke om jeg klarer å være med på racet lenger. Kjøttmeis er undervurdert Rolf. Hadde vi brukt like lang tid på fuglebrettet etter meisene som vi gjør i ørneskjula ville nok kvaliteten på Kjøttmeisbilda stige. Vi får ha en uhøytidlig konkurranse Rolf. Hvem av oss greier å ta gull bilde i Villmarksliv av Kjøttmeis ?


Terje
Morten W.

Du må få deg en D3, Terje! Har en til deg ny i esken. Da blir det fart på kjøttmeisen!
Terje S.

Skulle gjerne hatt en D3 Morten men det spørs om jeg blir noe bedre fotograf av den grunn ? Bruker heller pengene til å reise å være ute fremfor å følge utstyrsjaget fra Drammen. Hva faen skal dere med D3 for å ta bilder av ekorn,spettmeis og nøtteskrike ?

Terje
Morten W.

Dere??
Kjell Ivar Ø.

Hei Terje
Her ser det ut for du har truffet bra. Mye bevegelse i bildet.
Sitter pa en darlig skjerm i India sa biled kvaliteten ser eg lite av
men regner med den er utmerket fra din side.
Vh Kjell Ivar
Kjell G.

Fint fanget og godt skutt ørn dette, Terje!
Bra vingebevegelser er nevnt. Furutreet i bakgrunnen ''plasserte seg'' også optimalt i forhold til den dekorative halen og ørnevingen.

mvh kjellg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu