Arkitektur II
Mens naturen som regel byr på myke og buede linjer, er linjene i arkitekturen ofte rette. I alle fall er de det her, på finkulterens nye, stilige palass :)
Bildet inngår i albumet Arkitektur - Arkitektur er spennende! Jeg har opp gjennom årene vært mest opptatt av ''gammel'' arkitektur om det så er gamle kirker, sveitservillaer eller våningshus på gamle gårder. Mitt mål er å legge ut et mangfold innen arkitektur, der også det moderne får sin plass, om det så er i glass, betong eller stål.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-16 02:49:59
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 10-20 mm
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger629
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_308042} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (40)
Jon K. L.

Endelig et bilde fra vår nye opera. Her byr det seg nok mange muligheter for gode bilder etterhvert og dette var også en spennende presentasjon. Det som kanskje er litt forstyrrende er at personene beveger seg litt for mye ut av bildet og at den ene linjen på operaen blir kuttet i høyre kant av bildet. Samtidig er det sikkert vanskelig å få med alt på samme utsnitt. Jeg har ikke vært der ennå, men tror jeg snart får ta meg en tur.

Jon K.
Per T.

Interessant å se bilder fra den nye operaen. Kombinasjonen glass og betong kan være flott, og glassets grønnsjær er pent mot den blå himmelen. Lyset faller lavt og fint inn på bygget som fremstår som meget moderne og ganske særegent. Jeg synes speilingen av nabo-bygningene i vinduene er flott. Det underbygger at det allerede er et slags miljø rundt Operaen. Bygget har ganske strenge men spennende linjer. Mennesker liver oftest opp bilder, men her synes jeg det hadde passet best uten. Kan se for meg at det på en fin dag er umulig å unngå. Men her er det kanskje også snakk om smak og behag. Flott bilde! Mvh Per
Lene L.

Flott bilde av den nye operaen.Spennende arkitektur du har fått formidlet. Likte at det var folk på bildet og de lange skyggene de lager :-)

Lene
Solveig F. K.

Fint bilde av operaen. Liker linjene og morsomt at du også har fått med skyggen av menneskene som danner nesten paraleller med taket som heller mot høyre. Fin speiling i vinduene.
mvh Solveig
Anne Ø.

Stilig bygning, arkitektur der du får frem de fine linjene.
Fint med speilingen i glassvinduene.
Stilig og med skyggene til mennene her.
Dama til v. ville jeg tatt bort.
Ole-Kristian T.

Tusen takk for raske tilbakemeldinger, midt i natten :) Interessant å høre synspunkter på temaet med eller uten mennesker, jeg tror ikke jeg vil ta bort dama til venstre, Anne, men jeg vil gjerne høre begrunnelsen din. Jeg opplever at hun er med å balansere bildet?
Unni F.

Stilig bilde av en bygning som kommer til å bli fotografert herfra til H....
Lekkert lys og fine farger, go spennende linjer. Menneskene på høyre side danner god balanse i bildet, og jeg er av de som ville tatt bort den andre, - den til venstre. Smaksak kanskje. Jeg ville ikke beskåret bildet slik at hun forsvinner, da blir bygningen redusert, men kanskje hun lar seg klone bort? Men hun forstyrrer ihvertfall min helhet i bildet, - Skyggene etter de to andre er flott, passer veldig godt inn.
Alt i alt et fint bilde. Skal nok ta meg en tur om ikke så lenge.

Unni
Anne Ø.

Hei Ole-Kristian
Dama tilfører ikke noe for opplevelsen av linjene, arktitekturen.
Synes linjene fra mennene som avslutes til v. i det gylne snitt balanserer det nok i mine øyne+at det område er lyst.
Ole-Kristian T.

Hei igjen Anne og takk for fin begrunnelse, jeg skjønner hva du mener og kanskje hadde det blitt bedre uten ''dama''. Men jeg tviler på om jeg får klonet henne bort uten at det blir spor etter henne :) Kan gjøre et forsøk!
Wenche J.

Hei Ole-Kristian
Et flott bilde med en herlig linjeføing. Jeg liker de lange skyggene som går parallelt med bygningen. Flotte farger og fin speiling i vinduene. Merkelig virkning der det ser ut som om bildet heller til høyre i bakgrunnen og til venstre i forgrunnen. Sammen med alle linjene i bildet gir det en litt svimmel følelse:):):)
Mvh Wenche
Liv F. D.

Hei Ole-Kristin.
Likte godt dette bildet. Fine linjer og god komp. Jeg synes det ble renest i #2, men at det var med en person i bildet gjorde heller ingen ting. Godt jobba!
Ha en strålende påske!
mvh
Liv '')
Marit O.

Hei Ole-Kristian!
Stilig bygg med flotte linjer og fin speiling,persjonene i høyre side lagger også fine linjer.
Jeg går for versjon 2,uten dama da hun blir forstyrrende hun er jo på vei ut av bilde.
Men ser desverre at du har vært litt kjapp med redigeringa,da det er tydelige spor!
Ha en fin dag :)
Marit
Ole-Kristian T.

Takk for nye kommentarer! Til Marit: Jeg vet kloninga ikke ble bra tror ikke jeg får det bra heller, det var ganske komplisert med masse linjer og flater og dama var ganske stor :)
Ole David P.

Hei.

Dette er absolutt det beste bildet jeg har sett av operaen til nå. De myke skyene i bakgrunn fremhever de sterke linjene i bygget, meget bra. Jeg foretrekker v. 2 da personen til venstre blokkerer litt av bildets avslutning på den siden.

Mvh
Tine F. B.

Spennende bilde, liker vinkelen, lyset og speilingen. Fine linjer. Ellers er jo det meste allerede sagt.
mvh Tine
Tine F. B.

P.s. Gratulerer som ukas, så det ikke før nå. d.s.
Jani F.

Hei Ole-Kristian! Syns du har gjort ein god klonejobb med dama og versjon#2 vart veldig bra! Hadde antagelig ikkje tenkt på at bilete vart betre utan dama viss du ikkje hadde lagt ut versjon#2, men det hadde faktisk ganske mykje å seie for roen og enkeltheten i bildet. Flotte former og linjer. Stilig med dei lange skyggene...
Mvh Jani..............:)
Lars-Anders M.

Ett nytt motiv. Dette kommer sikkert i mange versjioner. Denne første er ok.
Avsluttet .

Tøfft bilde av et spennende bygg.
Syns du har plassert personene bra.
Liker speilinga i vinduene på bygget og liker hele kompen din.
Hilsen Tone!
Eli R.

Best uten dama syns jeg også. Fordi de beveger seg i hver sin retning blir blikket flakkende mellom henne og gutta. Merket meg også at skyggene nesten er en parallell til nederste del av glasset. Samt at skyggen krysser en linje i stenen. Skjønner at jeg må bevege meg østover!
Oddmund L.

Må sei eg blir meir og meir fasinert av detta byggverket for kvar gong eg ser da, og bilde ditt gjere da ikkje mindre fasinerande :) eit flott bilde med fine linjer :)

Mvh Oddmund!
Avsluttet .

Heisann Ole-Kristian.

Absolutt enig i alle positive kommentarer som nevnt over.

Hallo fra Eivind.
Unni F.

V2 klart bedre uten damen. Bir mer harmonisk. større helhet. Og linjene etter de to andre (skyggen) kommer tydeligere frem-.
Veldig bra
Unni
Ole-Kristian T.

Takk o takk til alle! Spennende og lese alle betraktningen om bildet og ikke minst diskusjonen om dama skal være med eller ikke :)
Tone A.

Hei Ole Kristian
På tampen av veka som Ukens fotograf er dette eit flott komponert bilde av Operabygget kor linjespelet kjem flott fram. her har du latt det smale diagonale linjefeltet gå litt ovenfor hjørnet i venstrekanten. Dette feltet bryt elles med linjene frå forgrunnen på steinhellene som går diagonalt frå forgrunnen og bakover. Dei lange skuggane frå mennene gir også markerte diagonalar.
Er det eit tre som gir skuggane framfor dama? Elles er det berre skydekket som gir mjuke former i kontrast mot dette praktbygget kor det også er ei pyramideform som har fått eit gjerde foran seg.
Speglingane gir bygget litt meir liv og toppen av bygget bryt med alt det diagonale elles, men likevel er det ei diagonal linje her også pga de dominerande og diagonale taket framfor.
Her er jo lyset litt sterkt på glassflata som vender mot sola frå høgre, men elles gir speglingaen med sine fargar flott kontrast mot det gråtona som elles pregar bygget. Flott dybde og skarpe detaljar kor eg likar v2 med berre mennene som gir liv til bildet.
Dette praktbygget var i går på tv pga Kristiandsand trekkspelklubb hadde laga sin trekkspelopera og aksjonerte framfor bygget, pga at dei fekk avslag på å opptre i Operabygget. Eit tankekors at kulturen ikkje skal kunna nå fram til vanlege folk.
Eit velkomponert bilde kor du får fram eit spanande og moderne bygg.
God påskeveke
Frå Tone
Inge S.

Hei.
Et stilig motiv av operaen vår og må ta meg en tur ned dit
ser jeg. Masse snadder....:-)
Syns det ble en fin likevekt med personer på vær side.

Mvh Inge
Odd E. k.

Hei Ole -Kristian!

Et flott arkitektisk motiv. Flott fotovinkel inn på motivet som er skarpt og inneholder et fint lys. Liker også de flotte milde fargene i bildet sammen med de rette linjene som lett dukker opp med den lave fotovinkelen..Tenkte nesten det var Bjørvika du har fotografert.

Ha en fin påskeuke som kommer du og dine!

Mvh

Odd E.
Viggo Strand K.

Ekstrem vidvinkel ja. Personene og de lange skyggene gir fint liv i den store stensatte forplassen. Nydelig bilde med spennende linjer.

Viggo
Avsluttet .

Da var det vel bare en default ramme uten kant som gjenstår, så blir jeg fornøyd.

Bedre innsyn i bildet er min mening.

Mvh. Eivind.
Ole-Kristian T.

Tusen takk til Tone, Inge, Odd, Viggo og Eivind for kommentarer! Eivind: Jeg har prøvd å endre rammen, men det er noe feil på programmet, får feilmelding når jeg velger ''rediger''. Takk for poenget med innsyn i bildet, har ikke tenkt på det før :)
Jarle S.

Hei
Et av de bedre arkitekturbilder,hvor personene gir størrelsene et rett perspektiv.Kombinasjonen glass/betong er ofte vellykket.Kompen og bildet ellers er meget bra.Hvis jeg skal sette fingeren på noe,så er det at glassveggen til høyre virker noe utbrent. Mvh Jarle
Avsluttet .

Gå til Startside. Bildegalleriet og Oversikt over mine bilder. Trykk på rediger eller skriveblokka på det bildet det gjelder.

Og hele verden er din.

Det samme gjelder Bildekritikken.

Skulle være ''No problem''.

Mvh. Eivind.
Inger-Lise S.

Et spennende bilde! Flott motiv i meget god komposisjon. Jeg liker best v#2, uten damen. Her er lekre linjer, lekre farger og lekre speilinger/ reflekser.
Stilig! Teknisk godt også.

Inger-Lise
Stig Børre E.

Stilig bilde. Syns v1 er absolutt best, uten dama blir bildet en tanke kjedelig.
Bra.

StigB
anne g.

god kveld ole-kristian! lekkert bilde dette av ''slottet'' i oslo. må jammen få sett det snart! v1 for meg. dama tilfører både perspektiv og liv. hun balanserer bildet. fin speiling og linjer foranskyggene inkludert! mvh anne
Simen B.

Må henge meg på her. Flott skildring av operaen og en spennende komposisjon med alle sine linjer. Dama hører med:)

mvh Simen
Ole-Kristian T.

Takk til Jarle, Eivind, Inger-Lise, Stig Børre, Anne og Simen! Til Eivind: Endelig har jeg tatt bort ramma, er enig med deg i at det ble bedre! Til dere tre siste: Gøy at damen får tilhengere her på tampen. Jeg synes dette er litt interessant: Først synes jeg egentlig det var stilig med dama i bildet. Så kom ønsket om å ta henne bort, og mange kommentarer på at det var best. Så tenkte jeg javel da er kanskje den versjonen best. Men etter de tre siste kommentarene, hvor alle holder på #1, begynner jeg å tro mest på den igjen. Der ser dere hvor påvirkelig jeg er i hvert fall i dette tilfellet :)
Tove H.

Her kommer nok en tilhenger av damen til venstre - jeg føler hun må med. Uten blir bildet mer kjedelig. At folkene går ut av bildet på hver sin side er vanligvis ikke ok, men her passer det flott. Liker komposisjon og linjer og flott med speilingene og linjene som krysser hverandre som en stjerne midt på plassen. Stilig motiv!
Hilsen Tove
Andreas S.

Heisann

Det her må vel være det mest interessante bilde jeg har sett av den nye operaen. Lyset fra den lave sola gjør nok mye av susen her, i tillegg til den detaljrike himmelen. Et severdig bilde!

Mvh. Andreas D.
Wiggo T.

Pent bilde av det nye operean, versjon 2 er best etter min mening.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu