- Mot gylne tider -
Dette er frå Nærlandsstranda palmelørdag som var ein varm vårdag på Jæren. Sjøen var så roleg og brisen ganske mild til å vera midt i mars. Sandynene i bakgrunnen er forma som eit sandgjerde etter alle vinterstormane kor sjøen har slege over stranda mot sandynene. Denne lørdagen før Palmesundag var det idyllen som rådde, men skydekket dominerte himmelen seinare om kvelden. Anne Øverås var på same stranda berre nokre timar før meg, bilde nr. 367410og då var lyset eit anna.
Bildet inngår i albumet ~Vårkjensle~ - Det er lyset eg prøvar meg ut på.
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde21mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeDigital ISO 200.
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger315
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_308464} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Turid L.

Denne stranda er bare så flott å se til
og ikke minst oppleve. Trenger ikke dra til
syden for å oppleve sandstrendene slik de ligger
her.
Et skarpt fin bilde med fin stemning.

mvh Turid
Avsluttet .

Hei du Tone.

Et vakkert bilde du her presenterer oss.

Vellykket lyssetting, nydelige farger og en flott fokus.

Godt jobba.

Hilsen fra Eivind.
Tone A.

Takk til Turid og Evind for kommentarar og gilde tilbakemeldingar.
Ikkje mitt mest spanande bilde, men heller eit stemningsbilde som får fram Nærlandsstranda denne stille lørdagen kor lyset var så gyllent.
Slik er Nærlandsstranda sjeldan.
Vanlegvis er heile stranda dekka av tanghaugar, og med sanddyner bakerst. Men alle vinterstormane har vaska stranda og fjerna mykje av sanddynene, slik ar dei nå ser ut som ein sandmur. Vårvarmen strøymde på, men frå nord kom det eit tungt skydekke.
Fortsatt god påske frå Jæren kor det er iskald vind frå nord med lette snøbyger av og til, kor snøen fyk bort. Men me har lange periodar med sol.
:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Du nevner det sjølv, nemleg det gyldne lyset som eg syns du formidler så fint i dette bildet. Interessant å sjå kor ulikt lyset kan være, og kor stemningsfullt bildet blir med eit lys som i dette bildet.
Flott at du var ute og fanga det ''rette'' lyset, og ei anbefaling frå meg!

Påskehelsing frå
Inger Anne:)
Wenche J.

Hei Tone
Lange skygger og flott lys som gir alle fargene en flott glød. Bildet ditt formidler stemningen meget godt:):):)
Mvh Wenche
Geir F.

Ikke noe blikkfang her og et statisk bilde.
Men jeg synes det blir reddet av et fantastisk nydelig lys som skaper flotte kontraster til den grå sanden og til havet.

Et meget stemningskapende bilde.

God påske!

-fløde-
Anders N.

Jeg hadde faktisk planlagt en tur til Jæren i denne påsken, men det kræsjet med andre ting desverre. Må bare oppleve disse strendene der borte.

Uansett, flott lys du har fått muligheten til å forevige her Tone. Du klarer igjen å formidle en god stemning som du alltid gjør med dine bilder. For meg blir det stemningen og ikke minst lyset som gjør dette bildet til noe mer. Uten folkene og lyset hadde det nok ikke slått så godt an, men du har vist evnen til å ''se lyset''.

God påske Tone!

- Anders
Anne Ø.

Her ser jeg at du er noen timer senere etter meg Tone.
Den lave sola, lyset, den gylne gultonen mot det blå er svært fint her+
personene som sikkeret koser seg i vårsola.
Anne Ø.

God Påske til deg og dine Tone!!
Ole-Kristian T.

Hei Tone, dette bildet har jeg ikke sett før nå: Jeg elsker strand-og-sjø-bilder, så her er jeg ikke vanskelig å be: Det første jeg legger merke til her, er det nydelige lyset, spesielt på sandgjerdet og på menneskene bak i bildet. Dernest er det at du har lagt hovedvekten av bildet på stranda, mens man ofte lar sjøen dekke det meste av bildet. Stranda er meget vakker, med sine linjer, mønster og innslag av tang og tare. Slik bildet er tatt, får vi også se mye av det lange, flotte sandgjerdet, som skaper en lang linje som går tvers igjennom hele bildet. Fargene i sanda er også nydelige, med innslag av rødt p.g.a. det fine lyset. Jeg liker bildet veldig godt :)
Tone A.

Stor takk til Inger Anne som anbefalte bildet, det set eg stor pris på. Det var mest syden varme denne kvelden.
Denne stranda er til vanleg dekka med store tanghaugar, her er det berre nokre småe igjen etter siste vinterstorm. Difor er det sjeldan at stranda er så bar.
Wenche: fargane fekk ein flott glød denne kvelden.

Geir: Du har rett i at bildet er statistisk, pga at menneska er så småe i dette strandmiljøet. Godt at også du ser det flotte lyset.

Anders: Dumt at det ikkje vart ein tur til Jæren i påsken for deg.Elles takk for at du ser stemninga og det varme lyset. Takk for flott formulert kommentar, æg tog ann om lyset.

Anne: Då var eg altså fleire timar seinare enn deg, så me hadde ikkje truffe kvarandre heller.

Ole-Kristian: Takk for flott skildring av bildet, og du oppdaga det som dei andre ikkje såg. Eg stod nemleg ei stund og fotograferte nokre steinar ute i sjøen og sjølve sjøen med med strandlinja.
Du såg at det var stranda som eg ville få fram her.
Då eg snudde meg på vegen tilbake oppdaga eg at sandmuren hadde så varme tonar, saman med bølga linjer på stranda mest som dei dovne bølgene.
Menneska er ein polsk famile kor jenta var så glad for å vera på ei strand. Eg turde ikkje å fotografera dei på nært hald.
For nokre få år sidan var dette ei strand som ein kunne parkera bilane på og sitja rett utanfor bildøra. Heldivis er det slutt på det nå.
I kveld var eg ved sjøen igjen, men då var det iskald nordavind, ingen varme og ingen glød i solnedgangen.
Fortsatt god påske.
Tone





Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu