Fjæresten
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/10s
  • FilmtypeDigitalt 200 ISO
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger465
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_31084} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Kent O.

Fina färger och ett spännande, något abstrakt motiv. Även ljuset tycker jag mycket om.

Kent
Bård Jensen S.

Fint bilde,jeg har sans for slike.

Bjs.
Eskil O.

Virkelig lekkert, nydelige farger.

Eskil.
Morten M.

Nydelig bilde.
Magnus utfordres igjen. Er du der Magnus R.?
Morten
Stig S.

Flotte farger og meget vellykket komp!

--ss--
Arild S.

Flotte farger her, ja. Har tatt noen slike som jeg skal legge ut etter hvert jeg også.

Arild
Rune T.

Nydelig bilde. Det inneholder så mye detaljer at motivet har grunnlag for flere detaljutsnitt og isolering av elementer i bildet. For eksempel steinene i forgrunnen, vannets bevegelse over steinene, lysets refleksjoner osv... Noe vi filmbasert kunne bruke mye film på!

Mvh

Rune Tallaksen
Roy S.

En perle. (forhåpenligvis ikke for svin ;) )
Arild K.

Fine farger og lys, bra bilde !

Mvh AK
Ketil K.

Takker for hyggelige kommentarer. Royce: Nei oppfatter overhode ikke foto.nos deltagere som noe annet en i hovedsak ''lite svinete''. Tvert i mot, dette er et meget bra forum for meningsutveksling mellom folk med samme interesser.

En annen sak er at dette er et av de første fjærestenbildene jeg har tatt - så det er meget greit å vite om det holder mål eller ikke ved å teste det mot andres forståelse. Med digital speilrefleks er det relativt enkelt å finne noenlunde bra blender/tid forhold, noe som krever adskillig mer erfaring og prøving og feiling med film, og som har gjort at jeg har kviet meg for å forsøke meg på denne type bilder tidligere. Inspirasjon til bildet får jeg takke Hans-Georg Solbergs eminente rullestensbilder for. Ved direkte sammenligning mot hans bilder ser jeg at det fortsatt er mye å hente for meg, både når det gjelder lys, enkelthet, motivvalg osv. Se fx hans
bilde nr. 5979som jeg synes er svært bra.
Elisabeth W.

Det jeg vil si er allerede sagt, så bare les de andre kommentarene en gang til!

-- Elisabeth
Håkan E.

Härliga färger och ljust är mycket bra.
Carsten A.

Mye bra her, men jeg syns refleksene (fra lav kveldssol) forstyrrer endel. Og dette skaper også noe uro i bølgeskvulpet på høyre side.

Hans-Georg bruker jo ikke direkte lys i sine situasjoner, men indirekte lys fra kveldsskyer. Hans favorittstrand vender mot øst - og på en sen sommerkveld kan det indirekte lyset være ganske fantastisk (jeg har vært der). Men det skal jo mer til enn bare fint lys for å øage et fint bilde!

Som sagt, bra dette, men det må nok arbeides videre!
MVH CA
Ketil K.

CA: Som vanlig har du helt rett, denne gang vedr. lys, reflekser og bevegelse. Det er jo vesensforskjell også på lukkertid. Dette bildet er tatt på 1/10 sek, mens HGS benyttet 21/2 minutt!!

D100 med 200 ISO som laveste følsomhet er forresten ikke helt lett på langsomme bilder i sollys, uten ekstra filtere.

Dermed ikke sagt at ikke sol med urolig bølgeskvulp også kan være fint, og at det jo selvfølgelig ikke er meningen å drive ren plagiatvirksomhet. Men ''plagiering'' dvs. mer eller mindre situasjons- og opptakslikhet for egenbruk som øvelse er jo instruktivt og lærerikt.
Nils G.

Meget bra. Flotte farger. Virkelig et inspirerende bilde.
Kjetil N.

Veldig bra. Ok med blåstikk. Flott diagonalkomposisjon. Men jeg synes bakgrunnen (øverste del av bildet) burde vært enten helt skarp eller helst mer uskarp. Slik som det er nå synes jeg bildet blir litt urolig. Men for all del, dette er bare pirk.
leif b.

Et herlig lys og farge.
Tom A. T.

Kanskje ikke like ren komposisjon som din inspirasjonskilde oppviser, men jeg syntes nå dette er meget bra i sin sjanger.
mvh Tom T
Erland P.

Hej
Ssmukt så smukt kun ros her fra
erland
Thorfinn B.

er vel enig i at lyset i forgrunnen er fint, mens det i bakgrunnen heller forstyrrer litt. mye bra her ja, men blir muligens for mye info i bildet.
Ketil K.

Takk til alle. TB: Synes du oppsummerer bildets kvalitative sider helt utmerket.

Jeg har lært mye av denne runden! Vil nok i det videre innen denne sjangeren måtte jobbe mer mot å rendyrke enkeltdetaljer og motiv, samt være mer bevisst på lyset og søke å unngå reflekser.

Men legger også merke til at bildet tvetydig nok får en god del tilslutning som det fremstår.
Hans- Georg S.

Hmm... hyggelig å se at du har brukt et av bildene mine som inspirasjonskilde, uten at jeg selv mener det bør være noen fasit. Allikevel synes jeg du oppsummerer din videre framdrift på en svært fornuftig måte. I tillegg bør vel nevnes at å få fram et bra resultat, kreves tålmodighet og vilje, (noe jeg er sikker på du har)....for du må nok regne med mange turer. Høsten er en fin årstid til denne type motiver.
Gleder meg til å se etterhvert.....Husk stativ og snorutløser!
Bra start med dette bildet.
Inger-Lise S.

Interessant og lærerik lesning! Særlig om lys! Jeg syns bildet er nydelig, men er enig i at refleksene forstyrrer. Vakre farger her!
Glemmer aldri det spesielle bølgebildet ditt. Men du har utrolig mange gode bilder!

Fint å bli gjort oppmerksom på H-G S.

Takker Ketil!

Inger-Lise:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu